Consector

Bakgrund

Consector är ett enkelt och smart sätt att förbättra dina lånevillkor. De har funnits på den svenska marknaden sedan 2014 och har sedan dess hjälpt svenskar att konkurrensutsätta sina nuvarande banker. Genom att sätta press på sin bank finns det möjlighet att förhandla sig till bättre räntor – vilket är vad Consector vill hjälpa dig med. Även fast Consector fortfarande är att betrakta som väldigt nya på marknaden så har de snabbt gjort sig ett namn och fått en stor mängd nöjda kunder. Consector använder sin expertis på kreditmarknaden för att göra livet lite lättare för dig som är låntagare eller kreditinnehavare.

Erbjudande

Consectors främsta uppgift är att arbeta med att konkurrensutsätta din nuvarande bank, långivare eller kreditbolag. Detta gör dem genom att samarbeta med ett stort antal aktörer på respektive marknad för att på så sätt jämföra och hitta erbjudanden som är bättre än dina nuvarande villkor. Funderar du på att ta ett privatlån, billån, bolån eller kanske ett kreditkort? I så fall finns det en hel uppsjö av alternativ att ta ställning till. Du kan förmodligen få bra erbjudande från din nuvarande bank, men frågan är om det är det bästa tänkbara alternativet för dig? Consector har svaret på den frågan. Använder du deras kostnadsfria jämförelsetjänst så har du möjlighet att sålla mellan alla olika alternativ och i lugn och ro välja de villkoren som passar dig allra bäst. En stor fördel med Consector är att det bara tas en UC, alltså en kreditupplysning, även om de jämför erbjudanden från ett stort antal företag.

Räntor

Om du ska ta ett privatlån från Consector så gäller en ränta på mellan 2,95% – 18,95% vilket gör att de är en av låneförmedlarna som har möjlighet att ge dig väldigt fördelaktiga villkor. Viktigt att notera är dock att den slutgiltiga räntan beror på vilka ekonomiska förutsättningar du själv har samt hur din ekonomiska historik ser ut. Ju bättre ekonomi du har, desto bättre villkor kan du förvänta dig. Här nedan kan du se ett representativt exempel på ett typiskt lån via Consector.

Räkneexempel: annuitetslån 100 000 kr med start-/av i avgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Villkor för privatlån

Consector kan tyvärr inte bevilja alla låneansökningar som kommer in till dem, även om de skulle vilja det. Därför har de satt upp följande grundkrav som du måste uppfylla för att kunna ta ett lån via Consector.

• Du skall vara minst 18 år gammal och
• Ha en anställning
• Minimum lön om 120 000 kr per år eller 10 000 kr i månanden.
• Dessutom måste du vara folkbokförd i Sverige

Kundservice

Consector har inget fysiskt kontor som du måste besöka för att få svar på dina frågor. Istället är de tillgängliga via mail och telefon på måndagar till torsdagar mellan 09:00 – 18:00 och på fredagar mellan 09:00 – 17:00. Utöver detta kan du dessutom spana in deras FAQ, alltså en sammanställning av de vanligaste frågorna med tillhörande svar. Denna finns tillgänglig på deras hemsida.

Sammanfattning

Consector är en ny låneförmedlare på den svenska marknaden. De samarbetar med ett stort antal banker och långivare i syfte att konkurrensutsätta din nuvarande bank. Utöver privatlån, billån och bolån är de även verksamma på marknaden för kreditkort. Ta hjälp av Consector redan idag för att få bättre erbjudanden än vad din bank kan erbjuda!