Superfinans

Bakgrund

Hos Superfinans jämför du privatlån online genom en matchmakingprocess där flera noggrant utvalda svenska långivare medverkar. Olika låneerbjudande kombineras med dina personliga förutsättningar för att erbjuda dig perfekta lånmatchningar. Du jämför alltså inte alla långivare utan du får ett mer specifikt utbud anpassat för dig.

Superfinans ägs av det danska fintech-bolaget Firstborn Capital.

Erbjudande

Hos Superfinans kan du ansöka om privatlån mellan 5 000 och 600 000 kronor. Deras effektiva matchmaking tar fram de bästa erbjudandena bland deras samarbetspartners helt kostnadsfritt. Din ansökan är icke-bindande så du kan i lugn och ro gå igenom matchningarna och bestämma dig för om du vill låna hos någon av långivarna.

Hos Superfinans kan du även ansöka om lån fast du har tidigare betalningsanmärkningar. Ett snabbt och enkelt formulär på hemsidan guidar dig genom ansökningsprocessen där du anger dina uppgifter. När du är klar med ansökan är det bara att vänta på att Superfinans ska hantera ansökan och visa dina bästa lånmatchningar.

Räntor

Räntorna sätts individuellt av de långivare som medverkar i jämförelsen, men spannet för den nominella räntan är 2,95–29,5 %. För den effektiva räntan, som inkluderar både ränta och avgifter, är spannet 2,99–33,83 %.

Det räkneexempel som Superfinans presenterar utgår från ett annuitetslån på 100 000 kronor med en löptid på 14 år. Du kan då få en rörlig årsränta på 7,9 %. Med 0 kronor i uppläggnings- och aviavgift blir den effektiva räntan 8,19%. Det totala beloppet att betala blir 165 589 kronor och månadskostnaden 986 kronor.

Villkor för privatlån

Det finns vissa grundläggande krav som måste uppfyllas för att jämföra lån via Superfinans. Dessa är:

  • Minst 18 år fyllda
  • Folkbokförd i Sverige
  • Du behöver ha ett BankID
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Kundservice

Kundservice kan du nå under vanliga kontorstider. Det finns dock inga specifika öppettider. Du kan kontakta Superfinans genom att mejla eller fylla i ett formulär på hemsidan. I dagsläget finns inget nummer att ringa.

Godkända lån genom Superfinans betalas vanligtvis ut inom 24 timmar på vardagar. Men det är upp till långivaren du väljer att placera ditt lån hos när det sker. Vad långivaren har för utbetalningstider kommer att framgå av de lånmatchningar Superfinans presenterar.

Sammanfattning

Genom att ansöka hos Superfinans får du möjligheten att jämföra privatlån från utvalda långivare som är anpassade efter just ditt behov. Det ökar chanserna för dig att hitta det perfekta privatlånet. Tjänsten är kostnadsfri och icke-bindande, och en smidig ansökningslösning gör att din ansökan förmedlas snabbt.

Recension av Privatlån.com
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!