30 löjliga saker som du borde skämmas för att ha i din plånbok

15 juli, 2021
En hand som håller i en plånbok.

Plånböcker kan ibland användas till att förvara fler saker än bara pengar. Vi ska i denna artikel ta oss en titt på 30 löjliga saker som du borde skämmas för att ha i din plånbok.

1. Bild på någon annans barn

Det sägs att chansen för att en borttappad plånbok lämnas tillbaka ökar om du har en bild på dina barn i den. Detta är något som har fått vissa personer som inte har några barn att ha en bild på andra personers barn i sin plånbok.

2. Personbevis

Att ha sitt personbevis i sin plånbok är aldrig någon bra idé. Skulle du då tappa bort den kan du nämligen råka ut för identitetsstöld.

3. Din PIN-kod

Inte heller PIN-koden till ditt betalkort är det någon bra idé att förvara i plånboken. Skulle du då tappa bort den och du även förvarar ditt betalkort där kan personen som hittar den nämligen ta ut pengar i ditt namn.

4. Lösenordet till din internetbank

Inte heller lösenordet till din internetbank är det någon bra idé att förvara i din plånbok om det skulle vara så att du råkar tappa bort den.

5. Dina hemnycklar

Att förvara nycklarna till ditt hem i din plånbok kanske kan kännas som en bra idé så länge du inte tappar bort den. Skulle du göra det är det dock inte någon höjdare att den eventuella tjuven har nycklarna till ditt hem. Det är något som i sin tur kan innebära att du vid sidan av att bli av med din plånbok även måste byta lås där hemma.

6. Dina betalkort

Har du många olika betalkort? Det är i så fall inte någon bra idé att förvara de alla på en och samma plats, till exempel i din plånbok. Skulle du då bli av med plånboken blir du då även av med alla dina betalkort vilket kan komplicera saker och ting ytterligare.

7. Blanka checkar

Det är inte heller någon bra idé att förvara blanka checkar i sin plånbok. Skulle du då tappa bort den kan den som hittar den nämligen förfalska din namnteckning och ta ut pengar i ditt namn med checkarna.

8. Presentkort

Om du har presentkort som du tänkt använda redan samma dag kan det förstås vara klokt att förvara dem i plånboken. Har du inte tänkt göra det är det dock inte någon bra idé att gå runt och ha dem i din plånbok. Skulle du då tappa den kan tjuven nämligen gå och använda dem.

9. Kvitton

Kvitton är förstås också det något som kan vara bra att förvara i plånboken samma dag som du gjort de köp de är bundna till. Du bör dock inte gå omkring med kvitton i din plånbok under en alltför lång tid. Detta gäller framför allt om det rör sig om kvitton som du behöver till ditt arbete, av skatteskäl eller för att kunna lämna tillbaka en vara du inte är nöjd med. Tappar du då din plånbok kan det nämligen försvåra för dig ytterligare. Kvitton kan även ta upp mycket plats samtidigt som det teoretiskt sett hade kunnat hjälpa en tjuv att klura ut din kontoinformation.

10. Ditt bankomatkort

Också ditt bankomatkort är något du bör vara försiktig med så att det inte hamnar i fel händer. Om det skulle göra det kan en tjuv nämligen i värsta fall använda det för att ta ut pengar i ditt namn. Om möjligt, håll därför ditt bankomatkort separat från din plånbok eller lämna det där hemma.

11. En bild på en hund

Precis som att en bild på barn som inte ens är dina kan öka chansen för att få en borttappad plånbok tillbakalämnad kan även en bild på en hund göra det. Det finns därför folk som bär runt på en bild på en hund som inte ens är deras i sina plånböcker, detta bara för att öka chansen att få tillbaka den om den skulle tappas bort.

12. Ett utgånget student-ID

Det finns också de personer som bär på utgångna student-ID:s för att kunna få rabatt på saker de egentligen inte har rätt till.

13. Trasiga pengar

Andra går omkring med trasiga pengar i sina plånböcker.

14. Kondomer

En annan oväntad sak som plånboken i vissa fall kan bli en förvaringsplats för är kondomer.

15. Cigaretter

Vissa personer använder även plånboken till att förvara cigaretter i.

16. Lapp med ditt telefonnummer

Det händer även att folk har lappar i sina plånböcker med sina telefonnummer på, lappar som de har som beredskap för ifall de skulle stöta på någon de fattar tycker för när de till exempel är ute och rör sig på stan.

17. Kärleksbrev

Det finns också de som går omkring med kärleksbrev i sina plånböcker som de skrivit men ännu inte vågat ge till den person de är ämnade för.

18. Tips för att få bästa möjliga lån

Har du tänkt låna pengar? Då finns det också en del tips kring hur du kan öka dina chanser för att få din låneansökan godkänd. Att bära med sig detta kan visserligen vara en bra idé, men det kan möjligtvis vara lite pinsamt om det skulle vara så att du tappar bort din plånbok och någon hittar den med dessa tips nedskrivna.

19. Flasköppnare

Det finns också de som brukar gå omkring med en flasköppnare i plånboken om det skulle vara så att de blir sugna på att ta sig en öl under dagen.

20. Pengar i andra valutor

Andra gör sig inte av med pengar i utländska valutor efter att de kommer tillbaka från sin semester och går sedan runt och förvarar dem i sina plånböcker.

21. Gamla skraplotter

Det finns också de som går omkring med gamla skraplotter i sina plånböcker. Det kan antingen röra sig om sådana de vunnit en liten summa på eller sådana de inte vunnit något alls på. Rör det sig om större summor brukar de flesta personer nämligen vara betydligt mer benägna till att lämna in sina skraplotter.

22. Droger

Det finns även personer som förvarar droger i sina plånböcker.

23. Brödklämma

Andra bär med sig en brödklämma ifall det till exempel skulle vara så att deras sandaler går sönder när de är ute och rör på sig.

24. Gamla mynt

Det finns också de som bär med sig gamla mynt av olika anledningar.

25. En lunchpåse

Andra personer bär med sig en lunchpåse i sin plånbok om det skulle vara så att de plötsligt skulle behöva spy.

26. Frimärken

Det finns också folk som bär med sig frimärken i sina plånböcker ifall det skulle vara så att de behöver skicka ett brev.

27. Gamla tändningsnycklar

Det händer också att folk bär med sig gamla tändningsnycklar till bilar de inte längre äger i sina plånböcker.

28. Porrbilder

Andra förvarar porrbilder i sina plånböcker.

29. Plektrum

Det finns också musiker som har plektrum i sina plånböcker så att de kan börja spela gitarr om de skulle få lust till det.

30. Tandpetare

Det finns även de som har tandpetare i sin plånbok ifall det skulle bli nödvändigt att använda en sådan.

För mer information om ovanliga saker folk brukar förvara i sina plånböcker, besök reddit.com.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden