Hopbakslån

Med ett hopbakslån kan du smidigt lösa gamla lån och krediter. Om du har många små skulder blir det ofta väldigt dyrt tillsammans. Dessa lån och snabba krediter har ofta korta löptider och hög ränta. Du får då alla fördelar av ett större lån. TV-programmet Lyxfällan gjorde hopbakslånen kända för den svenska lånemarknaden.

Hos Privatlån.com kan du jämföra hopbakslån för att hitta det hopbakslån som har den bästa räntan.

Ansök om hopbakslån

Hopbakslån

Olika hopbakslån

När du ska ansöka om ett hopbakslån kan du välja mellan olika sorters lån. Vanligast är att man ansöker om ett privatlån när man önskar samla gamla lån och krediter.

Hopbakslån utan säkerhet

När du ansöker om ett privatlån utan säkerhet kommer långivaren kolla extra noga på din inkomst. Det beror på att inkomsten fungerar som en garanti för lånet.

Om din ekonomiska situation inte är tillräckligt stabil för att bli beviljad ett lån ensam kan du använda dig av en medlåntagare. En medlåntagare är en person som ansöker om lånet tillsammans med dig. Medlåntagaren behöver en stark ekonomi. Oftast är det en person i släkten eller en nära vän som ställer upp som medlåntagare.

Hopbokslån med säkerhet

Ett annat alternativ är att ta ett lån med säkerhet. Med säkerhet som ett hus, en sommarstuga eller en lägenhet har du möjlighet att låna med en säkerhet. Lån som har en säkerhet ger ofta lägre ränta. Det beror på att långivaren kan lösa in din säkerhet om du inte kan betala lånet. Du behöver därför vara säker på att du kan betala lånet innan du signerar det.

Jämför hopbakslån

Krav för hopbakslån

För att bli beviljad ett hopbakslån behöver du uppfylla lite grundläggande krav. Varje långivare har egna krav. Det kan därför skilja sig beroende på vem du ansöker hos. Men det finns några krav som är genomgående hos alla långivare.

För att en långivare ska bevilja ett lån överhuvudtaget behöver den som söker om lånet vara myndig. Du kan alltså inte ansöka om ett hopbakslån innan du är minst 18 år. Det finns även långivare som använder sig av högre ålderskrav, vissa har 20 år som åldersgräns.

 Du behöver även en stadig inkomst. Oftast är det önskvärt med minst 10 000 kr per månad i inkomst men det finns både de som har högre och lägre krav på inkomsten.

Att ta ett hopbakslån med betalningsanmärkningar är möjligt. Men om du har skulder hos Kronofogden säger långivarna oftast nej. Du behöver lösa dina skulder hos Kronofogden innan du kan ta ett hopbakslån.

Samla lån

Hopbakslånets fördelar

När du bakar ihop dina dyra lån och krediter till ett hopbakslån kommer du ta del av flera fördelar. Några av dessa är att du kommer få allt samlat på samma faktura. Med en enda faktura för ett lån slipper du kostnaden för extra aviavgifter.

Dessutom behöver du bara betala en faktura istället för flera, det blir färre att hålla koll på att de blir betalda och du får snabbare överblick av vad du egentligen betalat.

När du tar små lån och krediter tar långivaren ut en högre ränta då det är tänkt att lånet ska betalas tillbaka snabbt. Det betyder att merparten av det du betalar varje månad går till räntan istället för att amortera på lånet.

Med ett hopbakslån sätter långivaren räntan baserat på din ekonomiska situation och du får därför en lägre individuell ränta. Löptiden är dessutom längre. Ofta kan du välja upp till 15 år som löptid. Det gör att hopbakslån får en lägre ränta som i längden ger dig en lägre månadskostnad än tidigare.

Viktigt att tänka på

När det gäller ett hopbakslån är det inget konsumtionslån. Hopbakslånet är till för att lösa tidigare skulder och krediter. Du bör därför inte låna mer än du behöver. Att låna längre än du behöver är inte heller ett bra val.

Innan du ansöker om ett hopbakslån rekommenderar vi att du gör en budget. Du kan då beräkna hur stort lån din ekonomi klarar av att betala. Du kan också enkelt beräkna på olika räntor och se hur stor ränta din ekonomi klarar av på ett hopbakslån.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man säga att hopbakslånet gör skäl för sitt namn. Med det kan du baka ihop små lån och dyra krediter till ett större lån med lägre ränta. Du kommer betala det nya lånet över en längre tid vilket tillsammans med den låga räntan gör att månadskostnaden sjunker.

Oftast är det privatlån med eller utan säkerhet som gäller när man ansöker om ett hopbakslån. När du lånar utan säkerhet är det din inkomst som garanterar din förmåga att betala tillbaka lånet. Medan lånet med säkerhet har en fysisk sak som bostad eller sommarstuga som garanti.

Många långivare har 18 år som minsta ålder för att du sa få låna, samt att du behöver en inkomst på minst 10 000 kr per månad. Vissa långivare har egna villkor utöver dessa.

Ansök om hopbakslån direkt

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden