Hopbakslån – baka ihop dyra lån och krediter

Om du har flera små lån och krediter kan det bli dyrt med höga räntor och korta löptider. Ett hopbakslån kan hjälpa dig att lösa dessa skulder och istället få fördelarna av ett större lån. TV-programmet Lyxfällan har gjort hopbakslånen kända på den svenska lånemarknaden.

Hos oss på Privatlån.com kan du jämföra olika hopbakslån för att hitta det som passar dig bäst. Du kan också läsa om kraven för att ansöka om hopbakslån, fördelarna och vad du bör tänka på innan du tar ett sådant lån.

Hos Privatlån.com kan du jämföra hopbakslån för att hitta det hopbakslån som har den bästa räntan.

Ansök om hopbakslån

Hopbakslån

Olika hopbakslån

När du ska ansöka om ett hopbakslån kan du välja mellan olika sorters lån. Vanligast är att man ansöker om ett privatlån när man önskar samla gamla lån och krediter.

Hopbakslån utan säkerhet

När du ansöker om ett privatlån utan säkerhet kommer långivaren kolla extra noga på din inkomst. Det beror på att inkomsten fungerar som en garanti för lånet.

Om din ekonomiska situation inte är tillräckligt stabil för att bli beviljad ett lån ensam kan du använda dig av en medlåntagare. En medlåntagare är en person som ansöker om lånet tillsammans med dig. Medlåntagaren behöver en stark ekonomi. Oftast är det en person i släkten eller en nära vän som ställer upp som medlåntagare.

Hopbokslån med säkerhet

Ett annat alternativ är att ta ett lån med säkerhet. Med säkerhet som ett hus, en sommarstuga eller en lägenhet har du möjlighet att låna med en säkerhet. Lån som har en säkerhet ger ofta lägre ränta. Det beror på att långivaren kan lösa in din säkerhet om du inte kan betala lånet. Du behöver därför vara säker på att du kan betala lånet innan du signerar det.

Jämför hopbakslån

Krav för hopbakslån

För att bli beviljad ett hopbakslån behöver du uppfylla lite grundläggande krav. Varje långivare har egna krav. Det kan därför skilja sig beroende på vem du ansöker hos. Men det finns några krav som är genomgående hos alla långivare.

För att en långivare ska bevilja ett lån överhuvudtaget behöver den som söker om lånet vara myndig. Du kan alltså inte ansöka om ett hopbakslån innan du är minst 18 år. Det finns även långivare som använder sig av högre ålderskrav, vissa har 20 år som åldersgräns.

 Du behöver även en stadig inkomst. Oftast är det önskvärt med minst 10 000 kr per månad i inkomst men det finns både de som har högre och lägre krav på inkomsten.

Att ta ett hopbakslån med betalningsanmärkningar är möjligt. Men om du har skulder hos Kronofogden säger långivarna oftast nej. Du behöver lösa dina skulder hos Kronofogden innan du kan ta ett hopbakslån.

Samla lån

Hopbakslånets fördelar

När du väljer att baka ihop dina dyra lån och krediter till ett hopbakslån kommer du att ta del av flera fördelar. För det första kommer allt att samlas på samma faktura, vilket innebär att du slipper kostnader för extra aviavgifter. Dessutom behöver du bara betala en faktura istället för flera, vilket minskar risken för missade betalningar och ger dig snabbare överblick över vad du har betalat.

En annan fördel med hopbakslån är att du får en lägre ränta. När du tar små lån och krediter tar långivaren ofta ut en högre ränta eftersom lånet förväntas betalas tillbaka snabbt. Med ett hopbakslån sätter långivaren räntan baserat på din ekonomiska situation och du får därför en individuell ränta som är lägre än vad du skulle ha betalat för dina små lån och krediter. Dessutom är löptiden längre, oftast upp till 15 år, vilket ger dig en lägre månadskostnad än tidigare.

Här är några av fördelarna med hopbakslån:

  • En faktura istället för flera
  • Lägre ränta och längre löptid
  • Lägre månadskostnad
  • Bättre överblick över din ekonomi

Viktigt att tänka på

När det gäller ett hopbakslån är det inget konsumtionslån. Hopbakslånet är till för att lösa tidigare skulder och krediter. Du bör därför inte låna mer än du behöver. Att låna längre än du behöver är inte heller ett bra val.

Innan du ansöker om ett hopbakslån rekommenderar vi att du gör en budget. Du kan då beräkna hur stort lån din ekonomi klarar av att betala. Du kan också enkelt beräkna på olika räntor och se hur stor ränta din ekonomi klarar av på ett hopbakslån.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man säga att hopbakslånet gör skäl för sitt namn. Med det kan du baka ihop små lån och dyra krediter till ett större lån med lägre ränta. Du kommer betala det nya lånet över en längre tid vilket tillsammans med den låga räntan gör att månadskostnaden sjunker.

Oftast är det privatlån med eller utan säkerhet som gäller när man ansöker om ett hopbakslån. När du lånar utan säkerhet är det din inkomst som garanterar din förmåga att betala tillbaka lånet. Medan lånet med säkerhet har en fysisk sak som bostad eller sommarstuga som garanti.

Många långivare har 18 år som minsta ålder för att du sa få låna, samt att du behöver en inkomst på minst 10 000 kr per månad. Vissa långivare har egna villkor utöver dessa.

Ansök om hopbakslån direkt

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden