Enklare

Lånebelopp
5 000 - 600 000 kr
Ränta
3,01 - 29,27 %
Löptid
1 år - 20 år
Exempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30 %, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53 %. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr.
Om Enklare
 • Enkel och smidig ansökan
 • En kreditupplysning, flera låneförslag
 • Hjälp att samla dina lån
Villkor
 • Du måste vara över 20 år
 • En årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Du behöver ha ett BankID
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Bakgrund

Enklare är en ny låneförmedlare på den svenska marknaden som utmanar med en enkel ansökningsprocess. Tanken är att du som kund ska lägga så lite tid som möjligt på att ansöka och hantera ett nytt lån. Det har resulterat i en tydlig hemsida, ett effektivt ansökningsformulär och ett system där du enkelt loggar in och jämför dina låneerbjudanden.

Trots kort tid på marknaden är det många som redan upptäckt den enkla lösningen och den kompetenta kundservice som erbjuds. Enklare tar hand om jämförelsen åt dig och finns vid din sida för eventuell rådgivning kring valet av lån.

Erbjudande

Enklare har knutit till sig några av de största långivarna på marknaden för att kunna erbjuda dig det bästa möjliga i form av låneerbjudanden och villkor. Du kan låna mellan 5 000 och 600 000 kronor och välja en återbetalningstid från 1 år upp till 20 år. I din ansökan kan du välja om du vill samla dina lån för att få hjälp med processen.

När du ansöker anger du önskat belopp, återbetalningstid, mobilnummer och e-post. Därefter lägger du in några uppgifter om anställning, boendeform och civilstånd. Sedan är det bara att skicka in och vänta på meddelande om att du fått låneerbjudande. Besked kommer antingen via sms eller mejl, beroende på din preferens.

Hos Enklare kan du ha en medsökande för att öka dina möjligheter till ett lån med bäst villkor. Kreditupplysningen hos UC görs endast en gång, trots att du får låneerbjudanden från en hel drös långivare. Det är en smart och bra lösning som gör att din kreditvärdighet inte försämras, samtidigt som du kan jämföra olika räntor och avgifter.

Räntor

Räntesättningen är individuell och kan variera mellan 2,95 – 39 %. Detta avser den effektiva räntan och är alltså med alla kostnader inräknade. Det är din kreditvärdighet och livssituation som avgör vilken ränta de olika lånegivarna är villiga att erbjuda. Det kan också tillkomma avgifter för uppläggning och avier, beroende på val av långivare.

Om du erbjuds en effektiv ränta på 6,11 % och tar ett lån på 100 000 kr med en löptid på 8 år blir månadskostnaden du får betala 1 312 kronor. Du betalar totalt 125 924 kronor för lånet, vilket ger dig en räntekostnad på 25 924 kronor.

Villkor för privatlån

Det finns vissa grundläggande krav som du måste uppfylla för att kunna jämföra lån via Enklare. Dessa är:

 • Du måste vara över 18 år
 • En årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Du behöver ha ett BankID
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Kundservice

Du kan nå kundservice med dina frågor och funderingar antingen genom telefon eller genom ett mailformulär på hemsidan. Kundservice har öppet under vardagar mellan kl. 09:30 – 17:00. Hos Enklare kommer du hitta en väl utbyggd frågor och svar avdelning som ger dig information om de mest förekommande frågorna.

Utbetalning av godkända lån sker efterhand som lånen godkänns. Utbetalningstiden varierar beroende på vilken bank du använder och vilket låneerbjudande du har godkänt. I många fall har långivare avtal med storbankerna om direktutbetalning. I de fallen sker utbetalningen kort efter godkänt lån, men det kan också dröja ett par bankdagar.

Sammanfattning

Hos Enklare formar du ditt lån direkt efter dina önskemål och får med en ansökan svar från flera ledande långivare. På så sätt kan du enkelt jämföra deras räntor och avgifter och välja lånet som passar din situation bäst. Det är redan över 300 000 svenskar som har upptäckt Enklares smidiga och kostnadsfria tjänst, och som valt den enklare vägen.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden