Jämför låneförmedlare för privatlån

Behöver du ansöka om ett privatlån? Det är inte alltid lätt att veta var du ska börja. Det finns många långivare att välja bland och att förstå sig på de olika erbjudandena om privatlån är inte helt enkelt. För att underlätta för de som är i behov av att teckna ett lån utan säkerhet finns idag flera finansiella aktörer som erbjuder så kallad låneförmedling.

Dessa aktörer ger själva inte ut några lån utan agerar mellanhand mellan låntagaren och långivaren. Som låntagare behöver du inte betala för mellanhanden och med stor sannolikhet kan låneförmedlaren hjälpa dig hitta ett billigare och bättre anpassat privatlån än vad du själv skulle kunnat hitta. Dessutom tas endast en kreditupplysning.


Jämför låneförmedlare:

Lån anpassade för dig

Jämför fler låneförmedlare

Låneförmedlare

Låneförmedling – hur går det till?

Alla låneförmedlare arbetar med tre steg, nämligen:

  • Ansökan
  • Budgivning bland anslutna långivare
  • Presentation av erbjudanden.

Du står för det första steget. På låneförmedlarens webbplats finner du ett formulär som du ska fylla i. Uppgifterna är de vanliga, det vill säga önskat belopp, lånetid, personuppgifter, inkomst per månad och typ av sysselsättning. Har du ett specifikt syfte med ditt lån, till exempel att baka ihop lån eller samla lån, kan du med fördel även ange detta.

Just att samla lån blir betydligt enklare om du tar hjälp av en låneförmedlare eftersom din ansökan automatiskt matchas mot de långivare som hjälper dig med att lösa de dyrare lånen och krediterna.

Det andra steget står låneförmedlaren för. I det första skedet görs en kreditkontroll och i det andra skedet bjuds de banker och kreditbolag som låneförmedlaren samarbetar med in till en budgivning. Genom budgivningen garanteras du i princip lägsta möjliga ränta utifrån din ekonomiska situation och ditt önskade privatlån.

I det tredje steget presenterar låneförmedlaren inkomna erbjudanden för dig och du har då att ta ställning till vilket erbjudande du vill ta del av. Något tvång att acceptera ett bud finns givetvis inte! Väljer du ett av lånen kommer du att få villkor och skuldebrev skickade hem i brevlådan. Skuldebrevet skriver du under och skickar tillbaka till banken eller kreditbolaget (inte till låneförmedlaren) och några dagar senare betalas dina pengar ut.

Så fungerar en låneförmedlare

Låneförmedlare

För- och nackdelar med en låneförmedlare

Den uppenbara och stora fördelen med att vända sig till låneförmedlare följer av den budgivning mellan kreditbolag och banker som låneförmedlaren arrangerar. Oavsett hur din ekonomiska situation ser ut och hur du har specificerat dina önskemål om privatlånet kommer i de flesta fall minst en handfull långivare att konkurrera om dig som kund. Av det följer att du med största sannolikhet får den bästa möjliga räntan.

En annan fördel är att låneförmedlaren gör detta arbete åt dig utan kostnad. Att jämföra och hitta privatlån på egen hand tar tid och du har svårt att se om de räntor du erbjuds kan betraktas som fördelaktiga eller inte. Kopplat till detta är det faktum att endast en kreditförfrågan registreras på ditt personnummer. Det är en fördel både nu och i framtiden.

Som en tredje fördel kan vi nämna att du som vill samla dyrare krediter och lån enklare kan hitta rätt med hjälp av en låneförmedlare. I stället för att kika närmare på ett större antal långivare för att hitta en som dels kan erbjuda dig lån på upp till det sammanlagda beloppet av dina utestående skulder, och dels kan lösa de befintliga lånen, kan låneförmedlaren sortera fram dessa långivare automatiskt.

På minussidan är det faktiskt ganska glest med nackdelar. Vad vi kan nämna är att genvägen via en låneförmedlare är en ”senväg” när det gäller att få lånet utbetalt. Det tar någon extra dag att få pengarna, särskilt som du hos de allra flesta långivare måste skriva under ett fysiskt skuldebrev/låneavtal.

För vissa låntagare kan det också vara en nackdel att lägsta möjliga belopp att låna normalt är 20 000 kr. För privatlån på lägre belopp än så går det inte att ta hjälp av denna annars så effektiva mellanhand.

Hitta rätt låneförmedlare för dig

Vanliga frågor och svar

Nej, det är gratis. Du kan alltså ansöka om lån via en låneförmedlare och ta del av dina låneförslag utan att det kostar dig något. Tjänsten finansieras istället av de långivare som medverkar i jämförelsen.
Nej, en låneansökan hos en låneförmedlare är inte bindande. Du kan alltså ansöka om lån och se vilken ränta och villkor du erbjuds, för att sedan utan problem välja att tacka nej till samtliga låneförslag.
Den största fördelen med en låneförmedlare är att du med en kreditupplysning kan jämföra erbjudanden från flera långivare. På så sätt sparar du både tid och pengar då du slipper jämföra på egen hand och ökar chanserna att hitta marknadens billigaste lån, samtidigt som du undviker att ditt kreditbetyg försämras.
Statistik visar att privatlån som tecknas via en låneförmedlare överlag är billigare än de som tecknas direkt hos en långivare. Anledningen till det är att låneförmedlaren skapar konkurrens mellan låneaktörerna. Du behöver aldrig betala mer för att du ansöker via en låneförmedlare istället för direkt hos långivaren.
Ja, faktum är att det gynnar dig med betalningsanmärkning att jämföra lån via en låneförmedlare. Då kan du enkelt se vilka långivare som är villiga att låna ut pengar till dig och till vilken ränta. Ofta leder en eller flera betalningsanmärkningar till en högre räntekostnad och det är därför ännu viktigare att jämföra olika lån.
Ja, en låneförmedlare kan med fördel användas för att samla lån. Ofta kan du redan vid själva låneansökan uppge om syftet med lånet är att samla smålån och krediter. På så sätt kan låneförmedlaren anpassa låneförslagen utifrån det och hjälpa dig hitta det mest fördelaktiga samlingslånet.
Vilka långivare som ingår i låneförmedlarens jämförelse varierar, men ofta står det tydligt på företagets hemsida vilka som innefattas. Några av våra låneförmedlare samarbetar med över 30 banker och långivare.
I regel är de bästa låneförmedlarna de som jämför flest långivare. Då ökar sannolikheten för att du ska hitta marknadens bästa lån. Med det sagt, finns det alltid en risk att den med flest samarbetspartners inte samarbetar med just den långivare som för tillfället har lägst ränta på marknaden.

Jämför låneförmedlare direkt

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden