Finansiera ditt körkort med ett körkortslån

Att ha ett körkort är ofta ett krav i dagens moderna samhälle. Trots att Sveriges lokaltrafik är väl utbyggd så är det ofta ett körkort behövs. Ett körkort kan man enkelt finansiera genom att ta ett körkortslån.

Det är många lediga jobb på arbetsmarknaden som kräver att den som ansöker ska ha ett körkort för att få ansöka. Dessutom är det många som bor långt bort från sina jobb och med en bil går pendlingen mycket snabbare. Har man ett körkort och tillgång till en bil så har man helt enkelt fler jobb att välja mellan.

Ett körkort skänker en stor känsla frihet till dess innehavare.

Att ha ett körkort hjälper dessutom i vardagen. Med ett körkort kan man enkelt åka och storhandla, man kan åka på utflykter med sina vänner och man blir mindre låst till sitt närområde. Sverige är stort och det finns mycket att upptäcka för den som har ett körkort i fickan.

Ansök om körkortslån

 

Att ta körkort i Sverige

Den svenska befolkningen får ta ett körkort vid 18 års ålder, dock får man börja övningsköra redan när man fyllt 16 år.

För att kunna övningsköra privat så behöver man ha en godkänd handledare med sig. En handledare blir godkänd genom att gå en introduktionsutbildning tillsammans med övningsköraren och utbildningen måste vara godkänd av Trafikverket. Dessa introduktionsutbildningar hålls av landets olika trafikskolor.

Att övningsköra är mycket viktigt för att kunna få sitt körkort, det är givande med en stor mängd träning.

Handledaren måste även vara minst 24 år fyllda och ha haft körkort i minst fem år. Vanligtvis så brukar man övningsköra hemma med en förälder eller en annan släkting. Genom att kunna övningsköra hemma så får man en stor mängd träning i vardagen vilket är viktigt för at lära sig hantera en bil.

Körkort

Stor kostnad att ta körkort

För att få ett körkort måste övningsföraren klara två stycken prov. Dels ett teoretiskt prov och dels ett uppkörningsprov. För att klara den teoretiska delen är det vanligt att man deltar i lärarledda lektioner hos en trafikskola. Till detta behöver man kursböcker som har ett högt pris.

Dessutom är det vanligt att man förutom mängdträningen med en släkting även övningskör med en bilskollärare för att få en bra utbildning i hur man näst framför ett fordon. Om man inte har någon släkting eller vän som man kan övningsköra med hemma så krävs det att man tar extra många lektioner på bilskolan. En körlektion är dyr och ju fler man behöver ta ju kostsammare blir det.

Spara till körkort kan ta flera år

Eftersom att det är en sådan stor kostnad att ta ett körkort så är det många som sparar i flera år innan de kan börja övningsköra. Det är alltifrån böcker till körlektioner och uppkörningsavgifter som ska betalas. En del är lyckosamma och har föräldrar som kan betala körkortsavgifterna åt dem, andra har ett jobb där de under flera år sparat till sitt körkort.

Men många riskerar att hamna i en dålig sits om de är unga och utan jobb eftersom för att få ett jobb behöver man ofta ha ett körkort. Kanske vill man inte heller vänta i flera år med att kunna ta sitt körkort för att först spara pengar.

I så fall finns det en lösning på problemet, nämligen att ta ett körkortslån.

Det finns olika typer av lån att ta om man vill ta ett körkort. Exempel på lån är bland annat:

 • Kreditlån, vilket är ett flexibelt snabblån som fungerar som ett kreditkort
 • Lån av familj och vänner
 • Privatlån

Det som är allra bäst om man vill låna pengar för att ta ett körkort är att ta ett privatlån. Att ta ett privatlån som körkortslån blir billigast i längden och man kan själv styra över vilken lånesumma och avbetalningstid som man behöver och vill ha. Ett privatlån till körkort kommer ge en stor frihet och ett snabbare körkort.

Ta ett körkortslån

Att ta ett körkortslån är en väl använd investering i sig själv och ens framtid. Med ett körkort underlättas många delar av livet. Genom att ta ett körkortslån för att finansiera sitt körkort så slipper man spara i flera år och kan sätta igång direkt när man fått in pengarna på sitt konto.

Att ta ett körkort kostar i snitt runt 15 000 kr om man kör mycket hemma och tar de körlektioner som behövs. Om man däremot behöver genomföra all övningskörning via körlektioner så blir priset fort mycket högre än så. Priset varierar dessutom beroende på vilken stad man bor i.

Ett körkortslån är ett privatlån där man kan låna hela den summan som behövs för att ta ett körkort. Oavsett om man behöver låna 15 000 kr eller 30 000 kr för att lösa alla avgifter till sitt körkort så finns det ett lån som passar.

På ett körkortslån kan man dessutom få en så lång avbetalningstid som man behöver, ofta ända upp till 15 år.

Ett körkorts alla avgifter

Teoriböcker, synundersökning, körlektioner, riskutbildning, uppkörning och tillverkning av körkort. Avgifterna för att starta på noll till att hålla ett godkänt körkort i handen är många. Därför kan ett körkortslån hjälpa många att nå hela vägen fram. Bara en körlektion kan kosta från 700 kr och uppåt, ju större stad man bor i desto dyrare kan det bli.

Här följer en generell översikt på vilka avgifter som finns och vad kostnaden för dessa kan vara. Priserna kan dock variera beroende på vilken stad man bor i och vilken körskola man anmäler sig till.

 • Synundersökning – kostar mellan 100-200 kr
 • Körkortstillstånd – kostar 150 kr
 • Handledarutbildning – en introduktionsutbildning för alla man ska övningsköra med, kostar 350 kr per person
 • Teoribok – kostar mellan 200-300 kr
 • Körlektioner – kostar mellan 700 till 1200 kr. Om man inte kan få någon mängdträning hemma med en privat handledare behöver man ta många körlektioner på sin körskola.
 • Riskettan – kostar cirka 700 kr
 • Halkbanan – kostar cirka 2 000 kr
 • Teoriprov – kostar runt 325 kr
 • Uppkörning – ett prov för att visa att man kan hantera en bil, kostar cirka 800 kr
 • Bil för uppkörning – om man behöver låna körskolans bil för uppkörning kostar det mellan 400 och 800 kr
 • Körkortstillverkning – för att tillverka körkortet kostar det cirka 150 kr

Alla dessa kostnader behöver betalas för att man ska kunna få sitt körkort. Ju mindre man behöver övningsköra på bilskolan ju billigare blir körkortet. Det är dock vanligt att man tar cirka tolv lektioner inför sin uppkörning. På så vis får man en ordentlig handledning och upplärning under sin körning och en bilskollärare kan peka ut fel som en privat handledare inte ser.

Att ta ett körkort kan likställas med att gå vilken utbildning som helst. För andra utbildningar kan man ta studielån och att ta ett lån för att studera till ett körkort fungerar likadant. Ett ta ett körkortslån är en investering i sig själv och ens framtid och något som inte för något dåligt med sig.

Övningsköra

Vem kan ta ett körkortslån

För att kunna ta ett körkortslån behöver man uppfylla de krav på låntagare som finns för privatlån. Vilka krav som finns varierar mellan olika långivare men generellt brukar dessa tillhöra grundkraven:

 • Ha fyllt 18 år
 • Vara svensk medborgare
 • Ha en deklarerad inkomst
 • Inga skulder hos Kronofogden

För att kunna få ett körkortslån behöver man alltså ha fyllt 18 år och vara myndig. Dessutom kräver många långivare att man har en deklarerad inkomst för de senaste ett – två åren.

Körkortslån med betalningsanmärkning

Det brukar inte vara något problem att få ett körkortslån om man har betalningsanmärkningar sedan tidigare, utan långivare brukar undersöka hur ens nuvarande ekonomiska situation ser ut snarare än ens historiska. Det är dock viktigt att veta att om man har en eller flera betalningsanmärkningar så brukar lånets ränta vara högre.

Räntan på ett körkortslån sätts individuellt och beror dels på hur mycket man lånar och dels på hur ens ekonomiska hälsa ser ut. Något som dock inte brukar accepteras är om man har ett skuldkonto hos Kronofogden eller en pågående tvist.

Med ett skuldkonto behöver man först bli fri från alla sina skulder och skaffa sig en god ekonomi innan man kan överväga att ansöka om ett lån. Det kan dock gå att låna med betalningsanmärkningar.

Det är viktigt att man har en plan för hur man ska kunna återbetala sitt körkortslån redan innan man ansöker om det. På så vis säkerställer man att man har en god ekonomi och att man inte kommer missa någon återbetalning.

Jämför lån för körkort

 

Körkortslån utan UC

Det finns många som vill ansöka om ett lån för att ta körkort men genom att ta ett privatlån utan UC. Att bli registrerade i UC är dock inget man behöver oroa sig för när man vill ansöka om ett körkortslån.

Vill man inte bli registrerad för sin låneansökan så finns det många långivare som använde sig utav andra kreditkontroller än UC. Två andra företag som ger ut kreditupplysningar är bland annat Creditsafe och Bisnode, vilka flera långivare använder sig utavistället för UC.

Övningsköra med koner

Så kan ett privatlån hjälpa dig

Att låna pengar till körkort är en god lösning om man inte vill behöva vänta tills man sparat ihop den summa som behövs för att ta sitt körkort.

Att ta ett körkort kan vara en långdragen process om man samtidigt är upptagen med till exempel tidskrävande aktiviteter eller om man har ett heltidsjobb. Genom att ta ett körkortslån kan man enkelt sätta igång så snart man har möjlighet. För att förkorta tiden det tar att ta ett körkort kan man använda sitt körkortslån till att gå en intensivkurs vilket brukar ta cirka två veckor.

Ansök om ett körkortslån med låg ränta

När man har bestämt sig för att ansöka om ett körkortslån så är det en bra idé att jämföra vilka lånemöjligheter som erbjuds på marknaden. Det finns en mängd privatlån att ta för att finansiera sitt körkort och det är viktiga att välja det som passar bäst för ens behov.

Är man undersöker lånemarknaden för att hitta rätt alternativ är det bra att hitta ett lån med så låg ränta som möjligt. Att ta ett körkortslån är för många en stor kostnad och det kan ta ett tag innan man lyckas avbetala hela lånet. Därför är det viktigt med en låg ränta eftersom att räntan tillkommer på låneavgiften varje månad. Ju längre man måste avbetala sitt körkortslån ju mer ränta måste man betala, så en låg ränta gör att totalkostnaden för körkortslånet blir billigare.

Välj rätt avbetalningstid

Genom att ta ett privatlån för körkort så kan man hålla sitt körkort i handen snabbare än om man först ska spara ihop till de 15 000 kr som det minst kostar att ta ett körkort med teori- och körlektioner.

Att ansöka om ett körkortslån underlättar för låntagaren. När man ansöker om ett privatlån för körkort måste man fylla i vilken löptid man önskar ha. Ofta kan man välja en långlöptid men det allra bästa är att betala av sitt körkort så fort som möjligt.

Ju kortare löptid man har ju billigare blir lånet då man får mindre ränta att betala.

När man väljer löptid är det dock viktigt att ha sin personliga ekonomi i åtanke. Man får inte välja en allt för kort löptid, då kan nämligen den månatliga avgiften bli högre än vad ens personliga ekonomi klarar av att betala. Om man missar att göra en återbetalning så får man snabbt höga återbetalningsavgifter.

Välj därför en återbetalningstid med månadskostnader som är hanterbara, men som inte sträcker sig över allt för många år.

körkort

Ansök om ett körkortslån idag

Ansök om ett körkortslån och påbörja resan mot att kunna köra fritt på egen hand. Att ansöka om ett körkortslån är mycket enkelt och smidigt. När man bestämt sig för vilken långivare man vill ansöka hos så fyller man enkelt i det ansökningsformulär som finns på deras hemsida.

Där får man fylla i hur mycket man önskar låna, hur lång löptid man behöver och ens personliga uppgifter. Långivare brukar direkt ge ett preliminärt svar på ens ansökan när man har skickat in den och ett slutgiltigt besked kommer inom trettio minuter och upp till en dag. Det slutgiltiga svaret kommer så snart en handläggare gått igenom ens ansökan och gjort en kreditupplysning.

När man fått sitt lån godkänt så behöver man bara identifiera sig med sitt BankID innan pengarna blir insatta på ens konto. Därmed kan man ansöka om ett körkortslån på förmiddagen och få pengarna redan dagen efter.

Extra körkortslån för att täcka bil

Många privatlån som man kan ansöka om är lån utan säkerhet. Genom att ansöka om ett körkortslån utan säkerhet behöver man inte uppge vad man ska använda de lånade pengarna till. Därmed r man fri att spendera de på vad man önskar.

Om man är i ett stort behov utav både ett körkort och en bil, kanske inför ett kommande jobb, så kan man välja att ansöka om ett extra stort körkortslån. Om man väljer att ansöka om extra mycket pengar i sitt lån så kan man dels använda pengarna för att finansiera sitt körkort och dels använda pengarna till att köpa en bil.

Då lånet är utan säkerhet är det upp till en själv att bestämma hur mycket man vill låna och vad man ska låna till. Ett privatlån kommer med en hög ränta, därför kan det vara en god ide att inte spendera allt för mycket pengar på ens första bil. Genom att köpa ett billigare fordon så håller man nere totalkostnaden för lånet.

Sammanfattning

Det är inte alla som varit förutseende nog att spara till ett körkort. Det är heller inte alla som insett hur dyrt ett körkort är eller har fått möjligheten att få ekonomisk hjälp av sin familj för att ta ett körkort i ungdomen.

Att ha ett körkort blir allt viktigare i dagens samhälle och innehavande av ett körkort är ofta ett krav som ställs på arbetstagare. Utan ett körkort riskerar man att hamna utanför arbetsmarknaden och det finns färre jobb att söka.

Genom att ta ett körkortslån slipper man vänta i flera år för att kunna ta det eftertraktade körkortet. Ett körkortslån är ett privatlån som är enkelt att ansöka om och man får snabbt tillgång till pengarna. Att en ansökan om ett körkortslån avslås och nekas är ovanligt.

När man fått sitt körkortslån godkänt kan man registrera sig hos en bilskola och komma igång så fort som möjligt med sitt övningskörande. Att ha ett körkort skänker stor lycka och ett körkortslån kan ses som en god investering eftersom att ett körkort är något som man får behålla livet ut.

Genom att välja ett körkortslån med låg ränta och inte allt för lång avbetalningstid så behöver lånet inte bli dyrare än vad man tänk sig.

Hitta privatlån för körkort