6 tips för att undvika att äta ute: En guide för konsumenten i det 21: a århundradet

24 juni, 2021
Tallrikar med mat.

Att äta ute är något som kan vara mycket trevligt. Dock bör du undvika att göra det alltför ofta eftersom det kostar väldigt mycket pengar jämfört med om du lagar din egen mat vilket kan göra det svårt för dig att hålla dig till din hushållsbudget. I värsta fall kan dina matvanor då bli så dyra att du tvingas ansöka om ett privatlån eller liknande. Vi ska i den här texten därför ge dig några tips och råd kring vad du bör göra för att kunna undvika att äta ute alltför ofta.

1. Ha en dag i veckan då du lagar mat för en vecka framöver

Det kan vara en mycket bra idé att välja ut en dag i veckan då du lagar mat för en hel vecka framöver. Självklart behöver det inte handla om att du gör färdigt alla måltider för den kommande veckan. Dock kan du till exempel laga lunch för en hel arbetsvecka som du kan ha med dig till jobbet. Du slipper då ställa dig och laga mat till dagen därpå på kvällen efter att du kommer hem från jobbet. Detta är nämligen något man inte alltid orkar att göra efter en hel arbetsdag. Dessutom kan du då portionera upp maten och ha med dig matlådor till jobbet. Läs mer om hur du kan planera din matvecka hos ViktVäktarna.se.

2. Ha med dig matlåda till jobbet

Ett av de tillfällen då det är som allra vanligast att man går ut och äter är på lunchrasten på jobbet. Detta kan visserligen vara trevligt, men gör du det hela tiden kan det gå åt väldigt mycket pengar i det långa loppet. Spara därför i stället pengar genom att ta med dig matlåda till jobbet. Det blir både betydligt billigare och kan även bli godare om det är så att du är bra på att laga mat. Detta är något som du kan spara mycket pengar på att göra.

3. Tänk på att det kan vara nyttigare att laga sin egen mat

Försöker du gå ner i vikt? Då är det viktigt att du tänker på att det är betydligt lättare att kunna vet vad man får i sig när man lagar sin egen mat. Det kan visserligen vara väldigt gott att äta ute, men det är inte alltid som det är den nyttigaste maten som du får i dig. Detta kan du i så fall ha betydligt bättre kontroll över genom att laga din egen mat. Är det till exempel så att du vill gå ner i vikt kan du se till att laga kalorisnåla mål mat som hjälper dig med detta.

4. Börja träna

Ett bra sätt för att börja äta nyttigare och strunta i att äta ute är att börja träna. Genom att börja träna blir man ofta nämligen mer medveten om vad det är man stoppar i sig. Det kan då bli lättare att förmå sig själva att laga sin egen mat, detta för att få bättre koll på vad det är man äter för något. Det är också något som i sin tur kan innebära att du sparar mycket pengar.

5. Skaffa dig en kokbok

Vet du inte hur man lagar mat? Är detta anledningen till att du föredrar att äta ute? I så fall är det en bra idé att skaffa sig en kokbok. Med en sådan blir det nämligen lättare att lära sig att laga mat samtidigt som det blir roligare. Många som inte kan laga mat upptäcker nämligen att det är riktigt kul att göra det när de börjar lära sig mer och mer. Det är dessutom aldrig för sent för att lära sig det. Skaffa dig därför en kokbok och lär dig hur man lagar mat du med.

6. Lämna kreditkortet hemma

Vid sidan av att ta med dig matlåda till jobbet kan du också välja att lämna ditt kreditkort hemma. I så fall kan du nämligen inte äta ute även om du skulle vara sugen på det. Det är i sin tur något som kan göra under för din ekonomi.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden