7 saker du kan göra för att förbättra din ekonomi 2021

07 oktober, 2021
En stor mängd amerikanska 100-dollarsedlar.

Känner du att du behöver förbättra din ekonomi? Fortsätt i så fall att läsa, för i denna artikel ska vi förse dig med sju olika tips på saker du kan göra för att förbättra din ekonomi 2021.

1. Ta inte några onödiga lån

Funderar du på att ta ett privatlån? Innan du bestämmer dig för att göra det är det i så fall viktigt att du först tar dig en ordentlig funderare över om det verkligen är nödvändigt att göra det. Skälet till att det är viktigt att göra detta beror på att det inte är gratis att låna pengar. När du lånar pengar tillkommer det nämligen ränta och andra typer av avgifter. Se därför till att bara låna pengar då det verkligen är nödvändigt.

Ett annat skäl till att man bara bör låna pengar då det är absolut nödvändigt har att göra med det faktum att du och din ekonomi kan få allvarliga problem om du inte klarar av att betala tillbaka pengarna så som det är tänkt. Klarar du inte av att göra det kan det först och främst resultera i att du får betalningsanmärkningar, och i värsta fall att du hamnar hos Kronofogden. Att hamna hos Kronofogden är något man bör undvika till varje pris, för det kan resultera i ödesdigra konsekvenser för dig och din ekonomi under en lång period framöver.

2. Skaffa dig en budget

Ett annat sätt som du kan använda dig av för att förbättra din ekonomi är att skaffa dig en budget. Genom att göra det kan du nämligen göra det enklare för dig att spara pengar samt att få en bättre bild över vad majoriteten av dina pengar går åt till. Märker du att du spenderar alldeles för mycket pengar på en viss sak kan du då göra ditt bästa för att sluta med det och i stället spara dina pengar.

Ett intressant faktum när det gäller budgetar är att det numera finns ett stort antal appar som kan användas till just detta syfte. Ta därför och skaffa dig en sådan om du känner för det, detta för att göra det lättare för dig att verkligen följa din budget. Ta och surfa runt lite på nätet till dess att du finner en app som passar dig på bästa möjliga sätt.

3. Leta efter ett nytt jobb

Känner du att du inte får tillräckligt betalt på ditt nuvarande jobb? Har du pratat med din chef om att få löneförhöjning utan att han eller hon gått med på detta? Då kan det vara en bra idé att börja se dig om efter nya jobb. Självklart kan du inte bara välja första bästa jobb du hittar, utan det gäller att det är ett som du är intresserad av och som ger dig en bättre lön än ditt nuvarande jobb. Det är i sin tur något som kommer att kunna ha en mycket positiv inverkan på din ekonomi.

Ett tips som kan underlätta för dig när det kommer till att hitta ett nytt jobb är att du skaffar dig LinkedIn. LinkedIn är nämligen ett utmärkt sätt som man kan använda sig av för att hitta nya jobb. Ett annat tips är att använda dig av Arbetsförmedlingen och deras Platsbank. Även där hittar du ett stort antal olika jobb.

4. Sluta dricka alkohol

Sverige är ett land där det är väldigt dyrt med alkohol. Detta gäller framför allt om du går ut på krogen i någon av storstäderna. Detta tillsammans med det faktum att det är lätt att tappa kontrollen över hur mycket man spenderar när man väl fått i sig några glas gör att det lätt kan gå åt stora summor pengar när du är ute och dricker. Ett tips för att spara pengar och förbättra din ekonomi är därför att avstå från alkohol helt och hållet.

Känner du att du fortfarande vill kunna dricka då och då? Försök då i stället att köpa din alkohol från Systembolaget och bjud hem dina vänner. Då kan ni dricka och ha det trevligt utan att det ska behöva gå åt flera tusenlappar åt det.

Med detta sagt kan du självklart unna dig att gå ut på krogen någon gång då och då om du vill göra det, men försök att inte göra det alltför ofta. Det är nämligen alltså något som du kan spara väldigt mycket pengar på i längden.

5. Sluta äta ute

En annan sak många svenskar slösar mycket pengar på är att äta ute. I längden är detta nämligen något som kostar dig väldigt mycket mer pengar än vad det gör att laga din egen mat. Går du till exempel alltid ut och äter på lunchrasten på jobbet? Då kan du spara väldigt mycket pengar på att i stället börja ta med dig matlåda. Självklart kan det vara mycket trevligt att gå ut och äta, och det är därför något man kan unna sig någon gång då och då. Men att göra det hela tiden är alltså något som kan vara mycket dåligt för din ekonomi. Kan du inte laga mat? Köp dig då en kokbok och försök att lära dig det.

6. Gör dig av med ditt kreditkort

Är du en person som har en tendens att göra onödiga impulsköp och handla på kredit? I så fall kan det vara en bra idé för dig att göra dig av med ditt kreditkort. Satsa i stället på ett vanligt betalkort, då har du inte möjlighet att hela tiden handla på kredit.

7. Drick kranvatten

Sverige är ett land där vi har kranvatten som både är drickbart samtidigt som det smakar gott. Detta är något vi i Sverige tar för givet, men det gör man verkligen inte i de flesta länder runtom i världen. I många av dessa länder kan det rent av vara farligt att dricka kranvatten. Det är det dock alltså inte i Sverige, och därför bör du dra nytta av detta. Drick därför kranvatten i stället för att spendera pengar på andra typer av drycker. Också det är något du kan spara mycket pengar på i längden.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden