Apple tjänar mest i världen

03 augusti, 2017

jorden med apple logo

Få kan ha undgått elektronikjätten Apples framsteg under det senaste decenniet. Sedan de lanserat sin första iPhone i juni 2007 har företaget regelbundet försett marknaden med nya innovativa smartphones, surfplattor och datorer. Detta har givetvis medfört en mycket stadig tillväxt i det Cupertino baserade företaget. Och nu toppar alltså Apple listan över mest vinstrika företag.

Topplistan alla eftersträvar

Den amerikanska finanstidningen Fortune publicerar varje år bland annat en lista över de 500 mest framgångsrika företagen i världen. Detta är mycket prestigefyllt att uppnå en bra placering på någon av Fortunes topplistor givetvis, och Apple finns med på flera av de största listorna.

För bara några dagar sedan presenterade Apple sin kvartalsrapport, och föga oväntat resulterade detta i att aktien steg på Nasdaq börsen med mer än 6 procent. Kvartalsrapporten var bättre än vad analytikerna hade förutsett, och det finns mycket som talar för att Apple kommer fortsätta sin långa positiva trend. Aktien hamnade närmare 160 USD vilket är en rekordnotering även det. Apple har även flera kommande lanseringar av bland annat en ny iPhone vilket gör att framtiden ser fortsatt ljus ut.

Omsättningen

Apple har i stort sett konstant ökat sin omsättning, så när som på vissa mindre bakslag periodvis. Idag ligger Apple på plats 9 på Fortunes lista över företag med störst omsättning, med imponerande 215,639 miljarder dollar. Placeringen är densamma som förra året, och få saker talar för att Apple kommer tappa placeringar i framtiden.

Vinsten

När det kommer till Fortunes lista över mest vinstrika företagen i världen så innehar Apple där förstaplatsen. Med en vinst på hela 45,687 miljarder dollar. Precis som med omsättningen så har Apple även här ökat vinsten stadigt under en lång period, med endast kortare perioder av nedgångar. I toppen av listan ligger flera av de stora bankerna, inklusive kinesiska storbanker.

Framtiden

På sätt och vis så säger många att Apple ÄR framtiden. På många sätt kan detta vara korrekt. De har nyligen presenterat sitt AR kit, som enligt många kommer bli revolutionerande när det släpps i samband med iOS 11. Vad många dock har anmärkningar på är priset på Apples produkter, vilket kan vara i saftigaste laget. Samtidigt så finns det idag många finansieringsmöjligheter när du köper Apples produkter, och vissa vänder sig även till alternativ som privatlån eller snabblån.

Det kommer även lanseras en ny telefonmodell, iPhone 8, som ryktas ha mycket större uppdateringar och förbättringar än tidigare när exempelvis iPhone 7 lanserades. Då var det inga större förändringar i design i jämförelse med föregångaren iPhone 6, men nu är det alltså större förändringar på gång. Oavsett vad Apple kommer presentera i höst så kommer det som alltid bli en succé med största sannolikhet, och omsättning, vinst och aktier kommer stiga.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden