De bästa budgetapparna för att hantera dina pengar 2021

08 juli, 2021
budgetapp

Att göra en budget och hålla sig till den är inte alltid det lättaste. För att få hjälp med detta kan det därför vara en mycket bra idé att skaffa sig en budgetapp. Vi ska i denna text därför ta oss en titt på några av de bästa budgetapparna som finns tillgängliga inom branschen.

1. Tink

Tink är en av de bästa apparna för dig som vill kunna följa en budget och hantera dina pengar på ett bra sätt. Den finns både tillgänglig till mobila enheter som använder sig av iOS som operativsystem samt de som använder sig av Android. Det är dessutom en app som det är helt gratis att använda. Tink fungerar som så att du när du börjar använda den måste registrera dig och ange dina kortuppgifter. Oroa dig dock inte, för dina kortuppgifter används inte för att ta betalt av dig. De används i stället för att sortera dina insättningar och uttag utefter olika kategorier. Detta hjälper dig på så sätt att se vad det är du spenderar dina pengar på per månad. Det ger dig helt enkelt en bra överblick över hela din ekonomi.

En annan sak som gör Tink till en så utmärkt app är att du kan ställa in vilken budget du ska hålla dig till per månad. Spenderar du då mer pengar än vanligt på en viss kategori skickar appen ut varningsmeddelanden till dig. Du kan därför efter detta vidta de åtgärder som behövs.

2. P.F.C.

P.F.C. har skapat en budgetapp för att du ska kunna hålla dina pengar i styr och kunna såväl spara som spendera medvetet. Den här appen skiljer sig lite från de övriga, då denna är kopplad till ett Mastercard – varje gång du använder kortet kategoriseras dina inköp. I appen kan du även skapa en budget och dela upp kostnader med vänner och familj. Med P.F.C. minskar också dina resekostnader, då du slipper alla valutapåslag på köp du gör utomlands och även kan ta ut 1000 kr kostnadsfritt per månad.

Om du skulle vilja ha tillgång till fler funktioner för att antingen få bättre koll på din ekonomi eller för att få tillgång till en viss kreditgräns på ditt kort, så kan du ansöka om deras Flex-tjänst. Till deras produkter hör även fyra olika nivåer – antingen kan du välja den kostnadsfria nivån med kort och app, eller uppgradera till Premium-nivån för ynka 35 kr per månad. Läs mer och ansök om P.F.C. här.

3. Mina utgifter

En annan utmärkt app som man kan använda sig av för att se till att man håller sig efter sin budget och lyckas spara sina pengar är Mina utgifter. Detta är en kassabok i digital form. Precis som Tink hjälper den dig med att skaffa dig en överblick över dina inkomster och dina utgifter. När det gäller denna app får du dock själv kategorisera dina inkomster och utgifter i efterhand. Du kan på så sätt skaffa dig en idé om hur mycket pengar du spenderar på olika kategorier av saker. Du kan sedan också välja vilka av de kategorier du skapat som du vill ska ingå i din budget. En nackdel med Mina utgifter är att den tyvärr kostar pengar. Samtidigt rör detta sig bara om 20 kr, så det är ingen större fara.

4. Best Budget

En annan budgetapp som det är helt gratis att skaffa är Best Budget. Precis som när det gäller Mina utgifter får du med denna app skapa dina egna kategorier. Det är upp till dig att avgöra om det ska vara kategorier som inkluderar många olika typer av köp, eller ifall de ska vara specifika för just en typ av köp. Oavsett vad du väljer kan du sedan sätta en maxgräns för hur mycket du får spendera på de olika kategorierna. Denna app är bland annat utmärkt för att få en bättre överblick över din ekonomi. Förhoppningsvis ska den också hjälpa dig att hålla dig till den budget du satt upp.

5. Pennies

En annan app som är utmärkt för dig som vill spara pengar är Pennies. För att kunna använda denna app börjar du med att skapa en budget som du sedan lägger in i Pennies. Du delar sedan in dina köp i olika kategorier och anger en fast summa för vart ett av dem. Det handlar alltså om maxbelopp kring hur mycket du kan spendera på de olika kategorierna av köp. Du får sedan en plan för hur du kan spendera dina pengar per dag och per månad för att inte överstiga din budget. Detta förutsätter dock att du klarar av att kontinuerligt mata in dina olika utgifter i appen. En av de saker som är bra med Pennies är att ifall du går över din budget en dag dras det belopp du överstigit den med automatiskt från den summa du kan spendera de kommande dagarna. Detta är en app som är lika enkel att använda som den är funktionell.

6. Spara kvittot

Att hålla reda på alla sina kvitton är något som kan vara mycket krångligt och invecklat. Det är just när det gäller detta som appen Spara kvittot kommer in i bilden. Med denna app behöver du nämligen bara ta en bild på ditt kvitto, därefter sköter appen resten. Den ser nämligen till så att dina kvitton sparas och blir sorterade utefter kategori. I många affärer går det dessutom att få ditt kvitto direkt skickat till appen eftersom de är anslutna till den. Med hjälp av denna app blir din bokföring därför enklare än någonsin tidigare.

7. Dreams

Dreams är appen som hjälper dig att spara ihop till det du drömmer om. Genom denna app kan du nämligen starta ett sparkonto hos Dreams partner Ålandsbanken, vars hemsida du finner på adressen alandsbanken.ax. Till det kan du då föra över de pengar som du vill spara från ditt andra bankkonto. Det går bland annat att välja att det automatiskt ska föras över en viss summa pengar per dygn. Dreams finns både tillgänglig till mobila enheter med iOS samt sådana med Android.

8. Cash Check

En annan app som hjälper dig att hantera din ekonomi är Cash Check. Även i denna app blir dina utgifter sparade och tillagda till en viss kategori. Det går också att välja mellan två olika lägen i appen, nämligen Budget och Kalkyl. I Budget ser du alla dina utgifter medan Kalkyl till exempel visar vad en avbetalning av ett lån skulle kunna kosta dig i månaden.

9. Mint

Också Mint är en utmärkt app för dig som vill kunna hålla ditt pengaspenderande under kontroll. Även här ställer du in en budget, och Mint skickar dig sedan ett varningsmeddelande om det är så att du går över denna. Som om inte detta vore nog påminner den dig också om när det är dags att betala räkningar. Denna app ger dig även förslag på saker som du spenderar för mycket pengar på och som du skulle kunna spendera mindre på. Precis som övriga appar på denna lista gör den det alltså lättare för dig att hantera din ekonomi.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden