Ferratum i framkant för helt digitala banker

16 oktober, 2020

Digitala lösningar har under 2000-talet blivit en allt större del av finansbranschen. Och Ferratum är ett av de fintechbolag som har satsat allra hårdast – som en hundra procent digital bank, helt utan fysiska bankkontor.


Hoppa direkt till vår recension av långivaren här: Ferratum

Man med mobil som söker lån online

Ferratum grundades redan 2005 och idag finns de i 23 länder världen över. För fyra år sedan lanserades deras innovativa mobilbank. I appen förs betalningar, realtidsöverföringar och mycket annat samman i en lösning.

Företagets Sverigekoordinator, Georgios Sideris, menar att den internationella närvaron är en stor fördel. Tack vare detta kan de skräddarsy och finslipa sin process. Det gör också att företaget får mer på benen gällande sin kreditbedömning, där bland annat köpbeteende ingår. Det handlar alltså om mer än en vanlig kreditupplysning.

Genom att komplettera med egen data vid kreditprövningen kan de göra säkrare bedömningar av sökande.

Läs mer: Låneutmanaren som står på låntagarnas sida

Vikten av ett mänskligt bemötande

Ferratum poängterar de många fördelarna med att vara helt digitala. Som kund slipper du fysiska möten på banken och att dokument skickas på posten. När allt görs online går processen snabbare, vilket kan göra det möjligt att betala ut lån redan samma dag som ansökan görs. Istället för att förloppet ska ta flera dagar.

Georgios Sideris betonar dock vikten av att ha god kundservice över mejl, chatt och telefon, när allt sker digitalt. Det ska finnas ett mänskligt och personligt bemötande, framhåller han i en artikel hos Dagens Industri.

Som kund ska man inte heller skrämmas bort av tanken på en digital bank. Eftersom Ferratum har en fullständig EU-banklicens är säkerheten densamma som hos vilken bank som helst, med skillnaden att de är helt digitala.

Digitala blancolån hos Ferratum

Ett av Ferratums populäraste produkter är deras blancolån, som adderades till produktkatalogen ganska nyligen.

Kunder erbjuds här lån på upp till 200 000 kronor där de har stor flexibilitet när det gäller återbetalningstiden. Dessutom finns inga uppläggningsutgifter, aviutgifter eller uttagsutgifter. Full transparens kring lånen utlovas.

Ansökningen görs givetvis digitalt och Ferratum eftersträvar att handlägga lånen redan inom 15 minuter. Kraven är att du är över 22 år, folkbokförd i Sverige, har ett svenskt bankkonto och inte har betalningsanmärkningar.

Läs mer: Allt fler lånar till renovering eller samlar sina lån

Den nya generationens mobilbank

Vad är då nästa steg för Ferratum? Jo, under året ska nästa generation av deras app Ferratum Mobile Bank lanseras. Idag finns den i fyra länder, men tanken är att fler utvalda länder ska få ta del av den nya versionen.

Så här uttalar sig Georgios Sideris om den nya appen: “Nästa generation av appen kommer till utvalda länder senare under 2020. Då, liksom nu, kommer vi fortsätta verka för att erbjuda snabba, enkla och trygga lån för att möjliggöra och uppfylla drömmar. Ferratum finns till för att hjälpa – när det behövs som mest”.

Det låter tveklöst som att Ferratums ambition om att ligga i framkant är något som fortfarande står i centrum, genom utvecklingen av nya finansiella lösningar. Och mobilbankens enkelhet kan gynna dig som konsument.

Ansök om blancolån hos Ferratum

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden