Hur du sparar pengar och får råd med det du vill köpa

19 augusti, 2021
En spargris.

Att spara pengar och samtidigt ha råd med det man vill köpa är något som kan vara lättare sagt än gjort. I den här artikeln ska vi dock förse dig med tips kring det bästa sättet att spara pengar långsiktigt och samtidigt ha råd med det du vill köpa. Vi hoppas därför kunna förse dig med passande tips om hur du ska göra för att spara pengar och samtidigt ha råd med att unna dig det du vill.

1. Skaffa dig ett distansjobb och flytta utomlands

Ett bra tips för att kunna spara pengar är att skaffa dig ett distansjobb, flytta utomlands till ett billigt land och på så sätt kunna spara pengar utomlands. En konsekvens av pandemin är nämligen att det redan nu har blivit allt vanligare för folk att jobba på distans. Är detta något du har möjlighet till? I så fall kan ett utmärkt sätt för dig att spara pengar på vara att flytta utomlands till ett billigt land och jobba därifrån. Att spara pengar utomlands i billiga länder kan nämligen vara betydligt lättare än vad det är att spara pengar i Sverige. Om du får ett ok från din chef om att det är ok att du jobbar på distans är det därför bara att packa väskorna och ge sig ut på ett nytt äventyr!

2. Spara i fonder

Vill du till exempel spara pengar till barn? Det bästa sättet att spara pengar långsiktigt när det gäller detta är att spara i fonder. Du kan då genom att placera dina pengar i fonder spara pengar till dina barn medan de växer upp. Dessa pengar kan de sedan få tillgång till när de fyllt 18.

3. Öppna ett sparkonto

Ett annat av det bästa sättet att spara pengar långsiktigt på är att öppna ett sparkonto. Med ett sparkonto får du nämligen spara pengar ränta. Spara pengar ränta är dock inte den enda fördelen med att öppna ett sparkonto. Genom att göra det kan du nämligen även hålla de pengar som ska sparas separerade från de som du kan använda för att klara dig i vardagen. Det gör det lättare för dig att undvika att spendera pengar på spontanköp och andra onödiga saker. Dessutom ger en spara pengar ränta dig högre avkastning på de pengar du har sparade. Det bästa är förstås om det är ett sparkonto som låter dig spara pengar hög ränta. En spara pengar hög ränta gör nämligen att du kan få bästa möjliga avkastning på de pengar du har sparade. Undersök därför olika sparkonton och välj ut ett där du kan spara pengar hög ränta.

4. Laga din egen mat

En annan sak som brukar nämnas som det bästa sättet att spara pengar långsiktigt på är att laga din egen mat. Att laga sin egen mat är nämligen något som är betydligt billigare än vad det är att hela tiden äta ute. Att äta ute kan visserligen vara mycket trevligt och är förstås något som man kan unna sig då och då, men gör man det hela tiden är det något som det kan gå åt väldigt mycket onödiga pengar till. Bland annat är det till exempel en utmärkt idé att ha med sig matlåda till jobbet i stället för att hela tiden gå ut och äta på lunchrasten. Det kommer du att kunna spara mycket pengar på, pengar som du i stället kommer att kunna spara eller spendera på andra saker.

5. Ta inte för många lån

Att låna pengar är något som du endast bör göra när det är absolut nödvändigt, annars kan det bli svårt för dig att kunna spara pengar. Skälet till detta är att det inte är gratis att låna pengar. Det kostar nämligen att ta ett lån i form av ränta och andra avgifter som kan tillkomma. Låna därför bara pengar när det är absolut nödvändigt att göra det. Det kan till exempel handla om att du lånar pengar till att köpa en bil eller en bostad. Att låna pengar till andra saker som inte är helt nödvändiga, till exempel att shoppa, gå ut och festa eller åka på semester, är inte någon bra idé. Det kommer göra det svårare för dig att kunna spara pengar i det långa loppet eftersom du då i stället kommer behöva spendera dina pengar på att betala tillbaka lånet samt betala räntan och andra avgifter.

6. Skaffa dig ett extrajobb

Ett annat bra sätt för att kunna spara pengar och ändå ha råd med de saker du vill kunna ägna dig åt är att skaffa sig ett extrajobb. Det bästa är om det är rör sig om ett onlinejobb som du kan sköta helt på distans och som du kommer att kunna jobba med när du än känner för det. Du kan då till exempel sätta dig ner och jobba med det om du har tid över på helger eller vid liknande tillfällen. Det är ett ypperligt sätt att skaffa sig lite extra pengar på och därför också få råd med att spara pengar och ha råd med annat på en och samma gång.

7. Flytta till en mindre ort

I Sverige är det framför allt i de stora städerna som Stockholm, Göteborg och Malmö som det kan vara väldigt dyrt att leva. Bland annat är hyrorna och bostadspriserna betydligt högre där än vad de är i mindre orter runt om i landet. Ett utmärkt sätt att kunna spara pengar på kan därför vara att flytta till en mindre ort i landet. Visserligen är det inte alla som har möjlighet att göra detta, framför allt om du inte jobbar på distans. Jobbar du på distans och kommer att kunna fortsätta göra så även framöver kan detta dock vara ett alldeles utmärkt sätt att kunna spara pengar på.

8. Dela ditt boende med andra

Om det är så att du är ensamstående och inte har någon familj kan ett annat bra sätt att spara pengar på vara att dela ditt boende med andra. På så sätt slipper du stå för hela hyran själv och kan i stället spara de pengar som du annars hade behövt lägga på hyra.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden