Konsten att få ett privatlån beviljat även om man har betalningsanmärkningar

07 april, 2021

En gång i tiden så var betalningsanmärkningar något som i princip eliminerade ens möjligheter till att få igenom ett privatlån. Faktum är att man inofficiellt ansågs vara en högrisk-kund och kunde således kallt räkna med att få ett nej på alla sina låneansökningar.

Det hela är dock ett minne blott och i takt med att den digitala eran brett ut sig så har det under åren börjat dyka upp kreditgivare vilka godkänner lånesökande individer med betalningsanmärkningar på en regelbunden basis.

Härnäst så ska vi diskutera lite närmare hur du går till väga rent konkret för att få ett privatlån beviljat, även om du för närvarande råkar ha flera betalningsanmärkningar i bagaget. Vi ska även göra dig uppmärksam på de fallgropar som du måste se upp för innan du väljer att teckna avtalet.

Läs mer: Lån med betalningsanmärkning

Att ta privatlån med betalningsanmärkning

Se över hur din finansiella situation ser ut

Den första och viktigaste aspekten för huruvida du överhuvudtaget ska ha en chans att få igenom ett privatlån med en eller flera betalningsanmärkningar beror i mån och tycke på hur din nuvarande finansiella situation ser ut.

Om du kan påvisa att du vid tiden som du blev påförd betalningsanmärkningarna befann dig i en prekär situation, där du exempelvis låg inne på sjukhus, blev av med jobbet eller råkade ut för andra missöden, vilka i sig indirekt bidrog till att du inte kunde finansiera dina löpande utgifter så kan det hela bidra positivt till din sak.

Du måste dock kunna påvisa att du för närvarande har en stabil och fast inkomst, inklusive en solid buffert avsedd för oförutsedda utgifter men också att du ej har äventyrat din finansiella situation på andra sätt.

Hur ser din ekonomiska situation ut objektivt

Nästa punkt som kreditbolaget utvärderar extra noga är storleken på de skulder vilka gått till inkasso och slutligen landat hos Kronofogden. I dessa fall så har du vid det här laget blivit påförd en eller flera betalningsanmärkningar, vilka kreditgivaren utvärderar och bedömer på ett objektivt sätt.

Om dessa ligger i miljonklassen så kommer det vara svårt att övertyga kreditgivaren om att bevilja ett låna på några tusen kronor eftersom det signalerar om att du fortfarande befinner dig en ekonomiskt prekär situation.

Tillgångar eller belastningar?

Den sista aspekten som kan höja din chans till att få igenom lånet, men samtidigt även sänka dina chanser för att lägga beslag på det åtråvärda privatlånet som du ansöker om, är huruvida du kan påvisa några fysiska tillgångar vilka eventuellt kan användas som säkerhet för lånet i fråga.

Dessa fysiska tillgångar ter sig oftast i form av en sommarstuga, bostadsrätt, villa eller andra objekt vilka ofta snabbt kan förverkas, det vill säga säljas, om så skulle uppstå en situation där du faktiskt inte klara av att återbetala lånet inom utsatt tid.

Vid det här laget så förstår du att loppet inte är kört bara för att du blivit påförd en eller flera betalningsanmärkningar. Dock så måste du vara förberedd att bestiga en ganska brant uppförsbacke om du ska mäkta med att få ett privatlån beviljat. Gör dig införstådd med att du på grund av existensen av en eller flera betalningsanmärkningar redan befinner dig i stort underläge.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden