Brocc

Brocc är ett låneinstitut där privatpersoner lånar pengar mellan varandra. Därmed undviker man dyra mellanhänder, såsom banker, och lånekostnader och blir lägre. Brocc erbjuder även en lägsta ränta-garanti.

Som privatperson så kan man låna belopp från 10 000 kr till hela 350 000 kr. Därmed kan man låna hos Brocc om man har högre utgifter på gång. Kanske vill man köpa en ny bil eller utföra en husrenovering. Lånet hos Brocc tas utan säkerhet och man måste inte uppge vad man ska använda lånet till.

Löptiden som Brocc erbjuder är mellan 6 och 120 månader. Alla som är över 20 år gamla kan ansöka om ett lån hos Brocc och det sker utan säkerhet.

Hur ansöker man?

Man ansöker enkelt hos Brocc genom att fylla i det ansökningsformulär som finns på deras hemsida. Låneansökan signerar man sedan med sitt BankID.

När man sänt in sin ansökan så kommer Brocc att utföra en kreditupplysning via UC för att se vilken ränta som kan erbjudas. När detta är bestämt så skickas ett låneerbjudande ut via mejl.

När får man pengarna?

Brocc påbörjar utbetalningen av det godkända lånebeloppet så snart låntagaren har signerat låneerbjudandet. Efter detta så dröjer det cirka 1 till 2 bankdagar innan pengarna finns på låntagarens bankkonto.

Räntor hos Brocc

Brocc erbjuder fasta räntor vilket innebär att ens ränta inte kommer att ändras under låneperioden utan vara densamma. Därmed vet man redan i början hur högt ens totalbelopp som man måste återbetala kommer att bli.

Den ränta som erbjuds är individuell och bestäms med låntagarens ekonomiska hälsa som underlag. Räntespann på den nominella räntan hos Brocc är 3,25 – 24,99%, men det varierar lite från månad till månad.

Räkneexempel med exempelränta

Om man lånar 100 000 kr så blir den nominella årsräntan 4,45 % och denna är fast och bestäms individuellt. Den effektiva räntan är 5,76%. Därmed får man en månatlig kostnad på 1 892 kr per månad vilket blir ett totalt återbetalningsbelopp om 114 918 kr. Löptiden för denna uträkning är 60 månader. Förmedlingsavgiften är 23 kr per månad.

Kundservice

Brocc erbjuder en kundtjänst som är till för alla som har frågor om deras lån eller som behöver hjälp med sin ansökan. De kan enkelt nås under alla vardagar genom att man ringer eller mejlar till dem.

Bra att veta

Något som är positivt med att låna hos Brocc är att man kan ansöka om ett låneskydd. Låneskyddet träder i kraft om man till exempel skulle råka ut för sjukdom eller förlora sitt jobb och därmed inte har möjlighet att sköta sin återbetalning av lånet. Därmed har man möjlighet att få ett extra skydd hos Brocc.

Något annat som är viktigt att känna till är att man inte kan ha någon tidigare betalningsanmärkning för att ansöka om ett lån hos Brocc. Dessutom så använder denna långivare UC för att utföra en kreditbedömning av sina låntagare.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden