Direkto

Direktos erbjudande

Direkto är en låneförmedlare som hjälper låntagare att jämföra olika bankers privatlån. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn. Hos Direkto kan man ansöka om ett privatlån på mellan 10 000 kr och 500 000 kr. Lånet tas utan någon säkerhet och det krävs ingen borgen. man kan använda de lånade pengarna till valfritt ändamål, till exempel konsumtion eller renovering av bostad. Den återbetalningstid man kan välja på är 1 till 15 år.

Fördelar med Direkto

 • Man kan låna ända upp till 500 000 kr utan säkerhet
 • Man får ett flertal låneerbjudanden
 • Svar inom 24 timmar

Nackdelar med Direkto

 • En kreditupplysning tas från UC
 • Alla svarsbesked kommer ej samtidigt

Såhär ansöker man om lån hos Direkto

För att skicka in en ansökan till Direkto så går man in på deras hemsida och fyller i deras formulär online. Man signerar sin ansökan med sitt BankID. Det hela är mycket enkelt och tar endast några minuter. Att skicka in sin ansökan till Direkto är kostnadsfritt.

När en ansökan har kommit in till Direkto så utför de en kreditupplysning och denna tas från UC. Vad som är positivt med detta är att endast en registrering sker i UC, trots att man kan få ett flertal låneerbjudanden.

När man ansöker hos Direkto får man oftast svar redan samma dag, eller inom 24 timmar. Man kan med fördel vänta tills man fått in många låneerbjudanden så att man sedan kan jämföra vilket som är mest fördelaktigt.

Samarbetspartners till Direkto

När man ansöker hos Direkto så skickar de ens ansökan vidare till sina samarbetspartners. De banker som man kan få ett låneerbjudande av via Direkto är bland annat:

 • Santander Bank
 • Forex Bank
 • Blue Step
 • Marginalen Bank
 • Nordnet
 • Seven Day
 • Brocc
 • Collector Bank

Räntor och avgifter

Då Direkto är en låneförmedlare så har alla de olika bankerna de samarbetar med olika räntor. Den nominella räntan man kan få genom Direkto är på mellan 2,95 – 19,90%. Den nominella räntan baseras på låntagarens privatekonomi.

Den effektiva räntan brukar vara på mellan 3,0 – 21,82%. Extra avgifter kan förekomma och varierar mellan de olika långivarna.

Låna med betalningsanmärkning

Hos Direkto kan man skicka in en ansökan trots att man har en betalningsanmärkning. Betalningsanmärkningen får dock inte vara nyare än 6 månader gammal. Dessutom måste man då ha en månadsinkomst om minst 12 000 kr. Man måste även ha varit skuldfri hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna för att kunna låna hos Direkto.

Utbetalning av lån

Hur fort man får tillgång till sitt godkända lån beror på vilken bank man lånar hos. Vanligtvis tar det mellan 1 till 2 bankdagar innan man får tillgång till sitt lån.

Kundservice

Direkto finns på plats på alla vardagar för att hjälpa till med att svara på frågor och låneansökningar. Man kan enkelt nå Direkto genom telefon eller mejl.

Direktos medarbetare finns på plats på måndag till torsdag mellan kl. 09:00 – 18:00. På fredag finns de på plats mellan kl. 09:00 – 15:30. Mellan kl. 12:00 – 13:00 är det dock lunchstängt och man kan då ej ringa in till låneförmedlaren.

Sammanfattning

Direktos lånetjänst är ett bra val om man vill sända in många ansökningar eller om man är osäker på vilken bank som passar ens behov bäst. Genom att endast sända in en ansökan får man många svar.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden