Direkto

Bakgrund

Direkto är den schyssta lånerådgivaren på den svenska marknaden. De tar ansvar för att deras lånerådgivning ska vara så bra och enkel som möjligt. Direkto är tydliga med att de är på kundens sida och jobbar för att du ska få de bästa tänkbara räntevillkoren. För Direkto är de de låga procenten som räknas. Sedan 2012 har de bedrivit sin verksamhet och för varje år som går blir de allt större och alltmer populära. Till sist ska nämnas att Direkto inte ger ut några egna lån utan jämför lån från ett stort antal banker och långivare som de samarbetar med. På så sätt kan de pressa räntorna och se till så att du får ett så bra erbjudande som möjligt.

Erbjudande

Direkto bryr sig om att du som kund ska ingå ett så bra låneavtal som möjligt. De är medvetna om att det kan vara svårt att förstå hur hela lånprocessen går till och finns därför där vid din sida för att stödja dig under hela tiden. Missförstånd uppstår lätt, speciellt när det gäller så pass komplicerade saker som att teckna ett lån. I och med att Direkto jobbar hårt för att du som kund ska låna pengar enkelt så ger de dig det stöd du behöver. Detta är väldigt viktigt, speciellt med tanke på att de har ett väldigt stort utbud av lån och krediter. Oavsett om du ska teckna ett privatlån, samla dina gamla lån och krediter eller kanske ta ett billån så har Direkto lösningar för dig. Vad gäller privatlån så kan du som kund teckna ett lån från 10 000 kronor ända upp till 500 000 kronor. I och med att de erbjuder såväl små som stora privatlån så kan du vända dig till Direkto oavsett vad du har för syfte. Med sådana belopp kan du finansiera allt från en semesterresa till en renovering av huset eller kontantinsats till ett bostadsköp.

Räntor

Direkto marknadsför sig som den schyssta långivaren och det märks verkligen när det gäller deras räntor. För det första genomförs det en individuell kreditupplysning på dig för att se vilket kreditbetyg och vilka ekonomiska förutsättningar som du har. Direkto samarbetar som sagt med ett stort antal banker jämför deras låneerbjudanden mot bakgrund av resultatet på din kreditupplysning. Därefter ser de till att sålla ut de bästa villkoren till dig. Med det sagt så innebär det inte att de tar flera kreditupplysningar. Tvärtom så tas de bara en kreditupplysning även fast din ansökan skickas till en stor mängd banker! I och med att erbjudanden hämtas in från ett stort antal banker så kan räntan variera från 2,95% – 29%.

Räkneexempel: Vi förmedlar privatlån med nominella räntor från 2,95% till 29,00%. Den nominella räntan brukar hamna mellan 4,9% – 14,90%. Effektiv ränta är från 3,00% till 33,23%.

Villkor för privatlån

Som kund måste du uppfylla vissa grundläggande krav för att kunna bli beviljad ett lån. Dessa krav listas nedan:

• vara minst 20 år gammal
• ha en årsinkomst på minst 100 000
• ha en anställning (fast, prov, extra, tim, annan form)
• eller vara förtidspensionär/pensionär
• ha betalat av lånet innan du blir 79 år
• vara skuldfri från kronofogdemyndigheten i minst 6 månader
• inte ha fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna

Kundservice

Direktos kundservice kan du komma i kontakt med under veckans alla vardagar. Under måndagar till torsdagar når du dem mellan 09:00 – 18:00 och på fredagar är de tillgängliga från 09:00 till 15:30. Notera att de har lunchstängt mellan 12:00 – 13:00. Kundtjänsten kan du nå via mail eller telefon.

Sammanfattning

Direkto är lånerådgivaren som bryr sig om att du som kund ska få så bra villkor som möjligt. De vill inte bara att du ska låna pengar, de vill att du ska förstå processen till punkt och pricka och håller dig i handen från det att din ansökan skickas in till dess att lånet blivit utbetalt. På det här sättet kan du som kund alltid känna dig trygg när du är i kontakt med Direkto – den schyssta lånerådgivaren!