Extralånet

Är du ute efter ett lån på en summa som ligger mellan 10 000 – 50 000 kr? Vill du kunna få tillgång till pengarna på snabbast möjliga sätt samt kunna låna även fast du har betalningsanmärkningar? Då kan vi varmt rekommendera Extralånet. Här får du snabbt svar på om din låneansökan accepterats eller ej, och efter att du fått det behöver du inte vänta länge på att pengarna ska komma in på ditt konto. Du behöver inte heller oroa dig över att din kreditvärdighet ska försämras när Extralånet gör en kreditupplysning på dig. De använder sig nämligen inte av UC när de gör sina kreditupplysningar, utan av ett företag som heter Bisnode. Faktum att det görs en kreditupplysning på ditt namn är i detta fall därför inte något som kan ge dig en sämre kreditpoäng.

[pros_cons]

Villkor

Du måste minst vara 18 år och som mest 70 år för att få låna pengar hos Extralånet. Dessutom måste du ha en fast månadsinkomst vilken som allra lägst ligger på 12 500 kr i månaden efter skatt. Det krävs dessutom att du har en folkbokföringsadress här i Sverige, samt att du har ett svenskt personnummer. Personer med skyddade identiteter kan tyvärr inte låna pengar hos Extralånet. Inte heller du som har en skuld hos Kronofogden kommer att kunna låna pengar hos Extralånet. Har du en betalningsanmärkning? Inga problem! Hos Extralånet kan nämligen även du som har betalningsanmärkningar låna pengar. Notera dock att du också behöver ha tillgång till ett BankID för att kunna låna pengar från Extralånet.

Egenskaper och kvalitet

Som tidigare nämnt kan även du som har en betalningsanmärkning få ett lån från Extralånet. Du kommer att behöva vänta i ungefär en bankdag från och med det att du ansökt om lånet till dess att du får svar. När du väl fått ditt svar, och din ansökan har blivit godkänd, behöver du vänta i ytterligare 1–2 dagar på att pengarna ska komma in på ditt konto.

Som tidigare nämnt ligger lägsta möjliga lånesumma hos Extralånet på 10 000 kr. Den högsta möjliga ligger på 50 000 kr.

Som vi också varit inne på tidigare gör inte Extralånet sina kreditupplysningar med Upplysningscentralen, eller UC som det är mer känt som. De använder sig i stället av ett företag vid namn Bisnode. Det betyder att de kreditupplysningar som här görs på ditt namn inte påverkar din kreditpoäng överhuvudtaget.

När du lånar pengar från Extralånet tillkommer det inga avgifter utöver räntan så länge som du betalar av ditt lån i tid. Skulle du inte göra det kan det tillkomma en påminnelseavgift samt en inkassoavgift. Du behöver dessutom inte betala något extra om du väljer att betala tillbaka ditt lån i förtid.

Har du några frågor vars svar du inte finner på själva sidan? Då går det alldeles utmärkt att kontakta Extralånet via telefon eller e-post på vardagar.

Ränta och avgifter

Så länge som du betalar tillbaka ditt lån i tid behöver du inte oroa dig för att det ska tillkomma några extra avgifter till det. De enda avgifter du då behöver tänka på är den nominella räntan och den effektiva räntan. Den nominella ligger på 24,95% medan den effektiva ligger på 28,01%. Skulle det vara så att du inte betalar tillbaka enligt överenskommelse kommer du att få betala 60 kr i påminnelseavgift och 180 kr i inkassoavgift.

Ränteexempel

Du kan alltså låna allt från 10 000 kr till 50 000 kr hos Extralånet. I detta alternativ leker vi med tanken att du lånar 20 000 kr. Som vi tidigare var inne på tillkommer det en nominell ränta på 24,95% till lån från Extralånet. Ifall du lånar 20 000 kr multiplicerar du då denna summa med 0,2495. Summan av det blir 4990. Du tar då 20 000 plus 4990 vilket blir 24 990. Detta är alltså den sammanlagda summa du behöver betala tillbaka. Vad månadskostnaden blir beror på hur lång tid du väljer att ha på dig att betala tillbaka lånet. Som minst kan du välja 1 år och som mest 10 år. Om du till exempel skulle välja att bara ha ett år på dig att betala tillbaka lånet, då blir månadskostnaden 1900 kr. Skulle du i stället ha 10 år på dig blir månadskostnaden 454 kr.

Sammanfattning

Så länge du bara behöver låna en summa mellan 10 000 – 50 000 kr är Extralånet ett bra alternativ. Du som är ute efter lite större lån får dock vända dig någon annanstans. Annars är Extralånet ett bra alternativ där du snabbt får svar på om din ansökan godkänts eller inte och även får tillgång till pengarna snabbt efter det att lånet godkänts.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden