Lånekoll

Lånekoll (tidigare Consector) är en låneförmedlare som fungerar som en mellanhand mellan låneinstitut och låntagare. Här kan man få över 20 olika låneerbjudanden trots att man bara skickat in en enda ansökan. Lånekoll förmedlar även bolån.

Lånekoll har funnits ända sedan 2014 och står som sig bör under övervakning av Finansinspektionen.

Lånekolls erbjudanden

Hos Lånekoll kan man ansöka om ett privatlån på mellan 10 000 kr och 600 000 kr. De rekommenderar dock att man inte ansöker om ett högre lånebelopp än vad man har i årlig inkomst. Vid högre belopp kan man lägga till en medsökande i sin låneansökan.

Ansök med BankID

Man skickar enkelt in sin ansökan till Lånekoll genom att fylla i det ansökningsformulär som finns på deras hemsida. Man får då specificera vad man vill låna, vilket belopp och så vidare. Identifiering sker snabbt och enkelt med BankID.

När ansökan kommit in utför Lånekoll en kreditupplysning och denna tas från UC. Endast en kreditupplysning kommer att registreras vilket innebär att man inte riskerar sin kreditvärdighet mer än nödvändigt.

Få 20 olika låneerbjudanden

Hos Lånekoll kan man få låneerbjudande av inte mindre än 30 banker och kreditinstitut. Sedan kan man själva jämföra de olika låneerbjudanden och välja vilket som passar ens behov bäst.

Bland de banker och kreditinstitut som Lånekoll samarbetar med finns bland annat Collector Bank, Nordnet, Santander Bank, Marginalen Bank, Wasa Kredit, Forex Bank och Seven Day.

Så snart en ansökan har kommit in till Lånekoll skickar de en förfrågan till alla samarbetspartners och svar kommer inom 24 timmar.

När pengarna betalas ut när man valt att acceptera ett låneerbjudande, beror på vilken bank man har valt att låna hos och vilken bank man har sitt bankkonto hos. Det kan ta allt mellan en och fem dagar innan ens pengar finns på kontot.

Låna med betalningsanmärkning

Hos Lånekoll kan man ansöka om ett lån trots att man har en eller flera betalningsanmärkningar. Dock kräver det då att man uppfyller de något striktare villkor som finns.

Om man har en betalningsanmärkning måste man:

  • Vara mellan 20 och 60 år.
  • Ha en fast, månatlig inkomst om minst 15 000 kr.
  • Inte ha någon betalningsanmärkning som är nyare än sex månader.

Räntor och avgifter

Den ränta som man som låntagare får, bestäms individuellt och det är de Lånekolls olika samarbetspartners som enskilt sätter och erbjuder en viss räntesats till var och en av låntagarna. Vilken ränta man får bestäms av de olika bankerna med kreditupplysningen som grund.

Den lägsta räntan man kan få för ett privatlån hos Lånekolls samarbetspartners är privatlån från den låga räntan 2,90 %. Bra att notera är att räntan är rörlig. Den effektiva räntan kan vara så låg som 2,94 %.

Aviavgiften varierar, denna mellan 0 och 60 kr.

Räkneexempel med exempelränta

Hos Lånekoll kan man ansöka om ett lån på 100 000 kr med en återbetalningstid på 5 år. Den rörliga räntan är 4,85 % och den effektiva räntan är 4,96 %. Det finns ingen start- eller aviavgift som tillkommer till lånet. Detta ger en månatlig återbetalningskostnad om 1 881 kr och ett totalt belopp att återbetala på 112 860 kr.

Kundservice med öppet varje vardag

Om man behöver hjälp med att fylla i sin ansökan som enkelt görs online med Bank ID eller om man vill ha råd så kan man kontakta Lånekolls kundservice. Deras duktiga medarbetare är på plats varje vardag under följande öppettider:

Måndag till torsdag kl. 9:00 – 18:00

Fredag kl. 9:00 – 17:00

Man kan komma i kontakt med Lånekoll via såväl telefon och mejl som genom att skriva i deras live chatt. Lånekoll har även en informativ FAQ med svar på vanliga frågor.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden