Låntagarnas

Bakgrund

Hos Låntagarnas kan du enkelt, tryggt och kostnadsfritt samla dina lån – och på så vis ha möjlighet att sänka dina månadskostnader. Låntagarnas är en unik låneförmedlare, eftersom de inte är vinstdrivande. Istället har de valt att återinvestera alla vinster i tjänsten, för att på så vis arbeta för att sänka kostnaderna för dig som låntagare.

Faktum är att Låntagarnas använder vinsten till att betala av på ditt lån. När du tar ett lån via dem hjälper dem dig amortera 1% av lånebeloppet under löptidens första 24 månader. Det innebär att om du lånar 150 000 kr genom Låntagarnas, så betalar de tillbaka 1 500 av dessa åt dig (en gång i halvåret betalas 0,25% av beloppet).

Erbjudande

Hos Låntagarnas ansöker du om privatlån mellan 10 000 och 600 000 kronor, med en löptid från 5 till 15 år. Du kan välja att samla dina lån för att förbättra dina räntekostnader eller låna av andra anledningar. Din ansökan skickas till en rad olika långivare som ger dig sina låneerbjudanden, men bara en kreditupplysning görs.

Detta är en viktig aspekt, eftersom flera kreditupplysningar försämrar dina chanser att beviljas lån i framtiden.

När din ansökan är gjord kommer denna att processas hos flera banker och långivare. På så vis kan du få svar från flera aktörer och välja det erbjudande som fungerar bäst utifrån din ekonomiska situation och ditt lånebehov.

Räntor

Eftersom Låntagarnas är en låneförmedlare är det inte dessa som sätter räntorna. Räntan på ditt låneerbjudande sätts individuellt, och vad som avgör vilken ränta du får är dels hur din kredithistorik ser ut, och dels hur dina framtida återbetalningsmöjligheter ser ut. Ju bättre ekonomi du har – desto bättre ränta kommer du att få.

Vissa långivare kan även ta ut uppläggningsavgifter och/eller månadsavgifter. Se till att ha koll på alla kostnader när du väljer vilket lån du vill ta. Den nominella räntan sträcker sig från 2,95 % till 14,95 % (effektiv ränta 3,01 – 15,99%). Att ansöka om lån via Låntagarnas är dock hundra procent kostnadsfritt – och det är inte bindande.

För att du lättare ska få en bild av hur ett lån kan se ut är här ett ränteexempel:

Belopp: 100 000 kr

Löptid: 5 år

Nominell ränta: 5.90 %

Uppläggningsavgift: 0 kr

Aviavgift: 0 kr

Effektiv ränta: 6.06 %

Månadskostnad: 1 929 kr

Totalt att betala: 115 740 kr

Lånekostnad: 15 740 kr

Kundservice

Låntagarnas har en mycket bra kundservice där du kan få hjälp även innan du tänkt söka ett lån – till exempel om du känner dig osäker på om du faktiskt vill ansöka om ett lån, eller om du vill få hjälp med själva processen.

De erbjuder även kostnadsfri och personlig ekonomisk rådgivning där de ser över din ekonomi – så att du till exempel inte tar ett lån som du inte har råd att betala tillbaka. Du kan välja om du vill ringa eller maila, och alla typer av frågor är välkomna. Du når Låntagarnas kundservice varje vardag mellan klockan 10:00 och 17:00.

Utbetalningar sker som regel inom 1-3 bankdagar efter att långivaren fått in alla uppgifter.

Villkor för privatlån

  • Minst 18 år gammal
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
  • Folkbokförd i Sverige
  • Årlig inkomst om minst 120 000 kr (pension/arbete)

Sammanfattning

Hos Låntagarnas får du enkelt hjälp att samla dina lån eller söka om privatlån. Du kan få ekonomisk rådgivning och hjälp från deras kundservice. Låntagarnas är den första och enda låneförmedlaren som är non-profit och helt utan vinstmål. Att ansöka om lån är helt kostnadsfritt, ansökan är inte bindande och bara en UC tas vid ansökan.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden