L’EASY

Bakgrund

L’EASY är ett företag som arbetar med mycket, mycket mer än bara långivning. L’EASY är ett systerföretag till det stora elektronikföretaget Thorn och, precis som Thorn, var L’EASYs enda verksamhet i begynnelsen att förmedla elektronikprodukter till svenska konsumenter via uthyrning. Under åren har L’EASY utveckla sin verksamhet till att bli en långivare som erbjuder lån av den lite mindre storleken, samtidigt som de säljer hemelektronik och vitvaror på avbetalning till konsumenter.

Erbjudanden

L’EASY erbjuder privatlån utan säkerhet från 10 000 kronor upp till 50 000 kronor med en löptid från 12 månader till 84 månader. Dessa lån passar för dig som är ute efter ett lite mindre lån med en lång löptid, vilket då också pressar räntan något. Det faktum att L’EASYs lån är ett privatlån utan säkerhet gör att du som låntagare tillåts använda de lånade pengarna till vad du vill utan att de lägger sig i detta. Motsatsen hade varit om lånet togs med säkerhet, då hade banken i princip kunnat bestämma för dig vad de lånade pengarna skulle användas till.

Räntor

Den ränta du får hos L’EASY är individuell och beroende av hur din kreditprövning ser ut. Visar kreditprövningen att du har en hög kreditvärdighet så blir din ränta lägre och en sämre kreditvärdighet resulterar i en högre ränta. Den effektiva räntan brukar landa någonstans mellan 11,52 – 29,99%. Det tillkommer även en aviavgift på 39 kr (19 kr för autogiro) och uppläggningsavgift på 595 kr.

Räkneexempel

Om du lånar 24 000 kr under 82 månader kan du få en månadskostnad på 576 kr. Här tillkommer administrationsavgift på 19 kr/mån vid autogiro, annars 39 kr/mån. Det finns även en uppläggningsavgift på 595 kr som läggs till lånet. Det totala lånebeloppet blir då 48 800 kr, baserat på fast ränta 21,60% och effektiv ränta 26,59%.

Villkor för privatlån

För att låna hos L’EASY krävs:

• Att du är minst 20 år gammal
• Att du är svensk medborgare
• Att du inte har några betalningsanmärkningar
• Att du inte har några skulder hos Kronofogden

Kundservice

Om du har några frågor eller vill ansöka om lån kan du nå L’EASY via kundservice på vardagar mellan 08:00 – 18:00 och på lördagar 10:00 – 16:00. Utöver detta finns även på hemsidan ett flertal olika hjälpmedel för att underlätta för dig som kund. Bland annat finns en funktion som låter dig ange ditt telefonnummer och en ungefärlig tid när du vill att kundservice ringer upp dig och inte tvärtom. Där finns även FAQ-sektion samt en ordbok med inte bara ord kopplade till lån utan även sådant som rör hela L’EASYs verksamhet.

Sammanfattning

L’EASY är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha ett lite mindre lån men fortfarande vill kunna ha en lång löptid. Lånen som erbjuds är i viss mån mycket billigare än många andra aktörers lån, sett till den lägsta ränta som L’EASY erbjuder. Företaget har funnits i många år och har därmed en stor inneboende trygghet, trots att lån inte var den ursprungliga verksamheten. Som kund hos L’EASY kan du känna dig säker i att du är hos en seriös aktör. På minuskontot för denna långivare kan läggas att de inte accepterar personer med betalningsanmärkningar, vilket automatiskt sållar ut ganska många personer, å andra sidan kan det ses som ett ansvarstagande gentemot kunder för att de inte ska sätta sig i ekonomiska problem.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden