Loanmarket

Bakgrund

Loanmarket är en låneförmedlare som är en del av stora och välkända Lendo. Detta innebär att alla låneansökningar som kommer in till Loanmarket behandlas av Lendo. Loanmarket är relativt ny aktör på marknaden och har därför inte riktigt blivit ett särskilt stort namn än så länge, men det faktum att Lendo står bakom tror vi kommer påverka Loanmarkets framgång mycket positivt.

Erbjudande

Loanmarket låter dig jämföra och ansöka om lån från 5000 kronor upp till 500 000 kronor. Låneperioden är mellan 1 – 15 år. Hemsidan är tydlig både när det kommer till layout och vad gäller information som behövs när du ska ansöka om lån. Sedan kan man undra varför det spelar roll huruvida man är skild eller ensamstående, men utöver det är det en mycket bra hemsida.

Räntor

Varje bank behandlar din ansökan individuellt och den ränta som du erhåller bestäms utifrån den kreditprövning som utförs av bankerna samt deras interna riskbedömningar om din (och eventuell medsökandes) återbetalningsförmåga och kreditrisk. Räntan mellan olika banker och låneinstitut varierar beroende på vem eller vilka som söker, det är därför som det är så viktigt att jämföra så många banker och låneinstitut som möjligt för att hitta den lägsta räntan för just dig.

Vanligtvis hamnar den effektiva räntan mellan 4,95% och 17,55%. Den effektiva räntan inkluderar eventuella avgifter eller andra kostnader.

Räkneexempel

Ponera att du tar ett annuitetslån på 10 år med ett belopp om 100 000 kronor. Med en effektiv ränta på 7,71% och nominell ränta på 7,45% (inga övriga kostnader) kommer du totalt betala 142 080 kronor för ditt lån.

Villkor för lån

För att låna genom Loanmarket krävs att du:

  • Är minst 18 år gammal
  • Är folkbokförd i Sverige
  • Har en fast inkomst från arbete eller pension
  • Har en årsinkomst på minst 110 000 kronor
  • Har varit skuldfri från Kronofogden i minst sex månader

Kundservice

I och med att denna långivare är en del av Lendo så har Loanmarket samma kundservice som Lendo har. Denna nås antingen via Loanmarkets egen mailadress eller via telefon, samma nummer som det är till Lendo. Öppettiderna för denna kundtjänst är från 08:00 – 20:00 måndag – torsdag, 09:00 – 17:00 på fredagar samt 10:00 – 14:00 på lördagar.

Sammanfattning

Loanmarket är alltså inte en bank i den mån att de lånar ut pengar, utan de är, precis som Lendo, en låneförmedlare och jämförelsetjänst som låter kunder ansöka om lån genom dem och sedan plockar de fram banker som passar kunden behov bäst. Kraven för att ansöka är relativt generösa, precis som låneförmedlarens kundservice är

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden