Marginalen Bank

Bakgrund

Marginalen har rötter som går så långt bak som till 1979 men startade med bankverksamhet först år 2010 då Marginalen köpte upp Citibank och bildade då samtidigt Marginalen Bank så som vi känner den idag.

Idag har banken cirka 300 000 kunder vilket gör det till en av de populärare bankerna i Sverige. Bankens affärsidé bygger till stor del på att lyssna på kunderna och erbjuda dem okomplicerade tjänster och produkter.

Erbjudanden

Marginalen Bank erbjuder privatlån från 25 000 kronor upp till 350 000 kronor med en löptid från två år upp till tolv år. Utöver detta har en Marginalen ett lån som de valt att kalla för ”omstartslånet”. Detta lån är särskilt inriktat till alla dem som har svårigheter att få beviljat lån på grund av till exempel betalningsanmärkningar.

Med omstartslånet får du en möjlighet att låna till en renovering, bilköp eller för att få en ekonomisk omstart helt enkelt. Ett grundkrav för att kunna bli beviljad detta speciella lån är att du måste ha en säkerhet för lånet, till exempel i form av den bostad du äger eller planerar att köpa.

Räntor

Årsräntan hos Marginalen Bank är 3,5 – 18,95 %. Vad den blir kan sägas exakt först när du ansökt om lån. Den exakta räntan baseras på de uppgifter som du lämnar samt de uppgifter som framkommer genom en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC). Den effektiva räntan varierar stort, vid ett lån på 100 000 kronor och en årsränta på 6,29 % är den effektiva räntan 6,8 %.

Räkneexempel

Om du lånar just 100 000 kronor till en årsränta på 6,29 %, fem års återbetalningstid, uppläggningsavgift om 250 kronor och en aviavgift om 10 kronor per avi, då uppgår den effektiva räntan till 6,8 %. Den totala kostnaden för ditt lån blir då 118 235 kronor.

Villkor för privatlån

För att ta ett privatlån hos Marginalen Bank krävs:

• Att du är minst 20 år gammal
• Att du inte har betalningsanmärkningar
• Att du har en fast årsinkomst på minst 150 000 kronor

För att ta ett omstartslån hos Marginalen Bank krävs:

• Att du är minst 20 år gammal
• Att du har en årsinkomst på minst 200 000 kronor, är ni två som ansöker ska den gemensamma årsinkomsten vara minst 350 000 kronor
• Att du betalar av dina inkasso- eller Kronofogdeskulder innan du investerar i någonting annat

Kundservice

Hos Marginalen Bank når du kundservice på vardagar mellan 08:00 och 20:00 även mellan 09:00 – 17:00 på helger. Utöver detta finns även ett så kallat kundforum i vilket de samlat trådar med kommentarer och svar på olika frågor, som en utveckling av den vanliga ”frågor & svar”-sektionen.

Sammanfattning

Marginalen Bank är en bank med lång och fin historia som är välkänd bland hos i stort sett alla svenskar som någon varit aktiva på lånemarknaden. Tack vare sina olika lånetyper är detta en bank som välkomnar och ger alla människor en chans till lån, oavsett bakgrund och eventuella tidigare återbetalningsproblem. Banken erbjuder relativt höga lånebelopp till låga räntor. Kundservicen bör också nämnas som något positivt med Marginalen, både tillgängligheten via telefon men också en mycket informativ och lättnavigerad hemsida.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden