Matchbanker

Matchbanker är en ny aktör på lånemarknaden, som inte bara riktar sig till de som normalt sett beviljas lån från bankerna, utan även de som kan ha svårare att ta sig in på lånemarknaden. Matchbanker förmedlar lån och du får erbjudanden från flera långivare. På så vis kan du välja den aktör som har de mest fördelaktiga villkoren för dig.

Bakgrund

Matchbanker säger själva att deras mission är ”att göra lånemarknaden mer transparent och rättvis”. Detta gör de bland annat genom att de tillhandahåller uppdaterade listor över de mest förmånliga lånen på marknaden idag.

De kan också hjälpa dig med betalningsanmärkningar att få lån då flera långivare godkänner detta, förutsatt att ingen av anmärkningarna har tillkommit de senaste 6 månaderna och att inget aktivt skuldsaldo finns hos Kronofogden.

Erbjudande

Via Matchbanker kan du låna från 500 kronor upp till 600 000 kronor. Du ansöker och får sedan en sammanställning över olika låneförslag. När du valt den långivare som passar dig bäst ansöker du enkelt hos den. Du kan beviljas lån trots att du har betalningsanmärkningar och löptiden på lånet kan vara allt från 3 månader till 15 år.

Räntor

Räntan varierar och beror på dina ekonomiska förutsättningar. Eftersom Matchbanker låter flera långivare konkurrera om dig kommer du få flera erbjudanden och det står dig därefter fritt att välja det lån som har den bästa räntan eller det bästa erbjudandet. Som lägst kan din effektiva ränta landa på 2,95% och som högst på 47,64%.

Det tillkommer också en uppläggningsavgift på 95 kr, samt en administrativ avgift varje månad på 19 kr.

Villkor för privatlån

För att kunna ta ett lån hos Matchbanker är det några villkor som behöver vara uppfyllda:

  • Du ska vara minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Betalningsanmärkningar minst 6 mån gamla
  • Inga obetalda skulder hos Kronofogden

Kundservice

Kundservice hos Matchbanker nås enkelt via e-post. Observera dock att de inte har möjlighet att svara på frågor om specifika lån, då de endast är en förmedlingssida. Det betyder att frågor om ett specifikt lån behövs ställas till själva långivaren. Övriga frågor svarar de mer än gärna på – och agenterna i kundtjänst är mycket trevliga.

Hur lång tid det tar innan du får dina pengar beror på vilken långivare du väljer, och om de har något samarbete med just din bank. De flesta långivarna hos Matchbanker betalar ut pengarna så snart lånet är signerat, och därefter kan det dröja allt från 15 minuter och upp till 2-3 bankdagar innan pengarna landar på ditt bankkonto.

Sammanfattning

Matchbanker är en låneförmedlare som siktar mot att skapa mer transparens på den svenska lånemarknaden, samt erbjuda lån även till de som normalt sett annars faller utanför bankernas ramar. Här kan du ansöka om lån från 500 kr och upp till hela 600 000 kr – och få en personlig lånelista med de bästa lånen för dig!

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden