MoneyGo

MoneyGo är ett svenskt finansbolag som lanserades redan 2010. Hos MoneyGo kan man ansöka om privatlån på upp till 200 000 kr.

Med många år på nacken så har MoneyGo stor erfarenhet av den svenska lånemarknaden. Precis som sig bör så står MoneyGo under tillsyn av Finansinspektionen.

MoneyGos erbjudande

MoneyGo erbjuder privatlån till privatpersoner som letar efter ett lån utan säkerhet. Som minst kan man låna 5 000 kr och som mest 200 000 kr. Tiden för återbetalning av lånet hos MoneyGo är som längst 15 år.

För lån på under 30 000 kr så är löptiden som mest 3 år.

Fördelar med MoneyGo

  • Man kan låna upp till 200 000 kr utan säkerhet
  • Endast uppläggningsavgift om man lånar höga summor
  • Identifiera enkelt med BankID

Nackdelar med MoneyGo

  • MoneyGo tar ut höga avgifter för försening
  • UC används för kreditupplysningar
  • Det är stor variation för den nominella räntan

Såhär ansöker man om lån hos MoneyGo

Det är mycket enkelt att ansöka om ett lån hos MoneyGo. Man fyller i den låneansökan som finns på deras hemsida och signerar sin ansökan med hjälp av sitt BankID. Att skicka in en ansökan till MoneyGo är helt kostnadsfritt. Man kan inte ansöka om ett lån hos MoneyGo om man sedan tidigare har en eller flera betalningsanmärkningar eller ett skuldkonto hos Kronfogden.

När MoneyGo mottagit låneansökan så utför de en kreditupplysning. MoneyGo använder sig av UC för att ta en kreditupplysning och denna tas i syfte att säkerställa att låntagaren kan återbetala lånet. När MoneyGo tar en kreditupplysning så kommer detta att registreras hos UC.

Så snart en kreditupplysning är gjord så återkommer MoneyGo med ett låneerbjudande till låntagarens mejladress. Detta ska sedan accepteras genom att låntagaren signerar låneerbjudandet med sitt BankID.

Räntor och avgifter

MoneyGo erbjuder sina låntagare ett räntespann på mellan 5,8 % – 19,8% för den nominella räntan. Vilken ränta man får bestäms individuellt och först när en kreditupplysning har tagits. Det är låntagarens privatekonomi och återbetalningsförmåga som avgör vilken ränta som erbjuds.

Om man ansöker om ett lån på mer än 30 000 kr så tillkommer en uppläggningsavgift på 475 kr. En administrativ avgift på mellan 20 – 30 kr per månad tillkommer även till lånet.

Räkneexempel med exempelränta

Hos MoneyGo kan man ansöka om att låna 100 000 kr med en löptid på 6 år. Man får då en nominell årsränta på 8,6 % vilket ger en effektiv ränta på 9,75 %.

Till lånebeloppet så tillkommer det en uppläggningsavgift om 475 kr och en administrationsavgift om 20 kr per månad.

Den månatliga återbetalningen blir 1 812 kr för 72 återbetalningar. Detta innebär att man måste återbetala totalt 130 464 kr och lånets kostnad blir därmed 30 464 kr.

Kundservice

Om man är i behov av att komma i kontakt med MoneyGo så kan man kontakta deras kundservice för hjälp. Oavsett om man har en fråga eller behöver få hjälp med sin ansökan så finns MoneyGos duktiga medarbetare till hands.

De öppettider som MoneyGos kundservice har är måndag till fredag mellan kl. 10:00 till 17:00. Lunchstängt är det mellan kl. 12:00 – 13:00.

MoneyGos kundservice går att kontakta antingen via mejl eller per telefon och det går snabbt att få hjälp på båda.

Sammanfattning

MoneyGo är ett bra val om man önskar ansöka om ett privatlån på höga belopp. Med låga räntor och långa löptider så kan man få fördelaktiga lån hos denna långivare.

MoneyGo har en kundservice med generösa öppettider och en enkel ansökningsprocess med identifiering via BankID vilket underlättar för alla låntagare.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden