MyLoan

Bakgrund

MyLoan är en låneförmedlare som funnits på den svenska marknaden sedan 2010. Sedan starten har de hjälpt mer än 300 000 svenskar att sänka sina lånekostnader. Med andra ord är det en låneförmedlare som verkligen kan göra skillnad för dig och din privatekonomi. Detta ligger också helt i linje med MyLoans satsning då de siktar på att bli Sveriges bästa låneförmedlare. Med tanke på att knappt varit verksamma i ett decennium så måste man säga att de minst sagt är en bra bit på väg till målet. Detta indikeras också av deras betyg på Trustpilot där de har fått snittbetyget 4/5 vilket är väldigt högt.

Erbjudande

Du som vill ta ett privatlån borde absolut vända dig till MyLoan. I och med att de undersöker, jämför och förmedlar lån från över 20 långivare så kan du snabbt och enkelt skanna av lånemarknaden och se vilka lånevillkor du kan få. Något som är väldigt fördelaktigt är det faktum att MyLoan erbjuder dig sin jämförelsetjänst helt kostnadsfritt. Dessutom binder du inte upp dig till något bara för att du väljer att jämföra lån. Med andra ord har du inget att förlora på att jämföra lån med MyLoan. Vill du teckna ett privatlån via MyLoan så kan du göra detta från 10 000 kronor upp till 500 000 kronor. Löptiden på lånet, alltså återbetalningstiden, varierar från 2 – 15 år vilket bidrar med en stor flexibilitet för dig som kund.

Räntor

MyLoan tar in låneerbjudanden från 22 långivare. Eftersom varje långivare har sina egna specifika lånevillkor så finns det inget entydigt svar på vad din ränta kommer bli. De flesta banker tillämpar dessutom något som kallas för individuell räntesättning, vilket helt enkelt innebär att det till stor del är dina egna ekonomiska förutsättningar som avgör vilken ränta du kommer erbjudas. Generellt sett kan i alla fall sägas att MyLoans kunder brukar erbjudas en ränta på mellan 2,95% – 35,7%. Visserligen är det ett stort spann, men det ger i alla fall en fingervisning om hur mycket ditt lån kommer kosta. Som du ser är det i alla fall inte nivåer som är i närheten av vad de flesta kreditbolag inom snabblån och smslån brukar erbjuda.

Räkneexempel: Ett annuitetslån på 100 000 kr, utan avi/uppläggningsavgifter, en återbetalningstid på 10 år med nominell exempelränta 5,65 % (rörlig ränta) ger effektiv ränta 5,80 %. Månadskostnaden blir 1 093 kr (fördelat på 120 betalningstillfällen) och totalt belopp att betala 131 125 kr.

Villkor för privatlån

MyLoan måste ta hänsyn till 22 långivares grundkrav varje gång de ska förmedla ett lån. Mot bakgrund av detta måste minimikravet vara detsamma som de strängaste kraven som deras samarbetsbanker ställer upp. Det kan med andra ord finnas möjlighet för dig att teckna ett lån även om du inte uppfyller just dessa lån. Grundkraven som ställs upp är följande:

• Lägsta ålder 18 år
• Minst 10.000kr per månad i inkomst
• Ej betalningsanmärkningar

Kundservice

I och med att MyLoan sköter sin kundservice via telefon så behöver du inte uppsöka ett fysiskt kontor om du behöver svar på dina frågor. Detta gör också att MyLoan har mer generösa öppettider än vad de flesta banker brukar ha. På måndagar till torsdagar når du deras kundtjänst mellan 08:00-17:00 och på fredagar mellan 08:00-16:00. Under helgen har de dock stängt.

Sammanfattning

MyLoan är en av Sveriges största låneförmedlare sett till hur många långivare och banker de samarbetar med. Att de hjälpt över 300 000 kunder att sänka sina lånekostnader är också ett tydligt tecken på att de är väldigt stora. Det ska även tilläggas att de har näst högst betyg på Trustpilot, vilket är ett bevis på att de är experter inom området.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden