NextFinance

Bakgrund

NextFinance är en smart tjänst som hjälper dig att hitta det billigaste lånet. Istället för att göra allt jobb själv kan du enkelt skicka in en låneansökan till NextFinance och sedan kan du få ett låneerbjudande från över 20 olika banker och långivare. Det hela kommer att spara dig både tid och kreditupplysningar.

NextFinance samarbetar med den välkända låneförmedlaren Freedom Finance AB vilket garanterar dig en trygg process och marknadens bästa låneerbjudanden.

Din låneansökan kommer därför att behandlas av Freedom Finance AB som står under tillsyn av Finansinspektionen. Du som låntagare kan känna dig helt säker hos NextFinance där en avancerad säkerhetsteknologi krypterar all din känsliga information. Givetvis är din ansökan konfidentiell. En låneansökan är helt gratis hos NextFinance.

Erbjudande

Hos NextFinance kan du som privatperson ansöka om ett privatlån. Då Freedom Finance samarbetar med över 20 banker kommer du att kunna få många erbjudanden om lån. Du kan ansöka om ett konsumtionslån på mellan 5 000 kr och 600 000 kr. Vad du önskar använda ditt lån till är privat och detta behöver inte uppges. DU kan till exempel använda ditt lån till konsumtion, köp av bil, en semesterresa, en bostadsrenovering eller liknande.

Du har mellan 1 och 15 år på dig att återbetala ditt lån. Det är viktigt att välja rätt längd på din återbetalning. Inte för kort då det kan bli svårt att återbetala månadskostnaden men samtidigt inte för lång då lånet blir dyrare ju längre tid du behöver betala ränta.

De olika bankerna och långivarna som Freedom Finance samarbetar med erbjuder alla olika låneerbjudanden och har olika lånekrav. NextFinance har därför samlat ihop dessa till en generell ansökan och sedan kommer de att para ihop din ansökan med de banker som passar dig. När dessa banker har kommit med ett beslut kommer du att bli kontaktad med ett låneerbjudande. Då kan du jämföra de olika lånen för att se vilket som passar dig bäst.

Om du ämnar ansöka om ett högre lånebelopp är det bra att uppge en medsökande för att få bättre villkor och större chans att få lånet godkänt. Om du använder ett BankID kan du ofta få ditt godkända lån utbetalt inom en dag, Annars beror utbetalningstiden på den bank du lånar av och vilken bank du själv använder.

Räntor

Viken ränta du som långivare kommer att få är svårt att svara på hos NextFinance. Alla de olika banker och långivare som du kan erbjudas ett lån av har alla olika räntesatser. Det är därför enbart möjligt att uppge de generella satser som finns.

Den effektiva räntan är på mellan 2,99 – 34,36%. Vilken ränta du kommer att erbjudas bestäms efter din kreditupplysning. Vad som tas i åtanke är bland annat ditt önskade lånebelopp och din personliga ekonomiska hälsa.

Vilka extra avgifter som ingår, till exempel årsavgift, uppläggningsavgift och aviavgift varierar även det mellan de olika bankerna.

För att du lättare ska få en bild av hur ett lån kan se ut är här ett ränteexempel:

Belopp: 180 000 kr

Löptid: 10 år

Månadsavgift: 2 058 kr (120 avbet.)

Nominell ränta: 6,65 %

Effektiv ränta: 6,86 %

Uppläggningsavgift: 0 kr

Aviavgift: 0 kr/månad

Totalt att betala: 246 915 kr

Lånekostnad: 66 915 kr

Kundservice

Om du behöver komma i kontakt med NextFinance eller om du vill ha hjälp med din ansökan kan du kontakta deras kundservice. Kundservicen håller öppet måndag till söndag mellan kl. 09:00 – 20:00 Du kontaktar företaget via mejl och får snabbt svar. Det finns även en FAQ där du finner svar på vanliga frågor.

Sammanfattning

Precis som många andra företag som erbjuder jämförelse av lån tar NextFinance en kreditupplysning från UC. Det positiva med detta är att du endast får en registrering trots att du kan få över 20 olika låneerbjudanden.

Du kan låna mellan 5 000 kr till 600 000 kr och återbetala på max 15 år vilket öppnar upp för många låntagare. Det kan tänkas enklare att ansöka direkt genom NextFinances samarbetspartner Freedom Finance då det är denna som behandlar ansökningarna. Du får snabbt svar på din ansökan och kan få förmånliga räntor om du har god ekonomi.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden