Nordiclån

Bakgrund

Nordiclån är en långivare som erbjuder låntagare mycket större snabblån än vad man vanligtvis ser på marknaden. Deras lån löper även över en mycket längre löptid än vanligt. Detta gör att de sticker ut bland andra aktörer på marknaden för korta konsumentkrediter. Nordiclån har ett nära samarbete med Thorn Svenska AB vilket är ett kreditbolag som funnits på marknaden sedan 1970. Detta faktum gör Nordiclån relativt unika eftersom det är få liknande konkurrenter som har samma erfarenhet och rutin inom bolaget.

Erbjudanden

Nordiclån erbjuder lån mellan 10 000 kr och 50 000 kr. Dessa lån tecknas helt utan säkerhet, vilket alltså innebär att du inte behöver lämna någon pant eller liknande i samband med att du tecknar lånet. Vidare så löper deras lån mellan 12 och 72 månader, alltså mellan ett till fem år. De här summorna och de här löptiderna ser man sällan på marknaden för snabblån, vilket som sagt gör att Nordiclån sticker ut från mängden – på ett positivt sätt!

Räntor

Räntan hos Nordiclån bestäms först efter att du skickat in din ansökan och en kreditprövning har gjorts. Det är även kreditprövningen som avgör hur stort belopp du kommer att tillåtas låna. Det är således svårt att säga exakt vilken ränta du kommer att få utan att ha gjort en ansökan först, däremot kommer den med största sannolikhet hamna någonstans emellan 7,92 % och 21,6 %. Den effektiva räntan framgår först vid det låneavtal som skickas till dig vid tecknat lån.

Räkneexempel

Anta att du tar ett lån på 20 000 kronor med en löptid på 72 månader, det vill säga fem år, så kommer du betala totalt 38 245 kronor. Detta belopp baseras på en fast ränta på 21,6 %, effektiv ränta 27,35 % och en uppläggningsavgift på 595 kronor.

Villkor för privatlån

För att kunna låna hos Nordiclån krävs:

• Att du är minst 20 år gammal
• Att du inte har någon betalningsanmärkning

Kundservice

Du når kundservice hos Nordiclån mellan 08:00 – 18:00 på vardagar. Det är även under dessa tider som din låneansökan behandlas av banken. Lånet du beviljas betalas ut samma dag som lånet godkänns eller senast dagen efter. Kundservice har alltså inte öppet på varken lördagar eller söndagar vilket är ett litet minus.

Sammanfattning

Nordiclån är en långivare som erbjuder förhållandevis stora lånebelopp, sett till hur marknaden för snabblån ser ut i stort. Det faktum att de dessutom erbjuder väldigt långa löptider tillåter dem att pressa ner räntorna och avbetalningsbeloppen. Mot bakgrund av detta är Nordiclån en perfekt långivare om du står i begrepp att göra en lite större investering som du behöver finansiera med externa, lånade, medel.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden