Pengino

Bakgrund

Pengino är en låneförmedlare, inte en långivare, som arbetar ihop med en av de största låneförmedlarna i Sverige, nämligen Freedom Finance. Freedom Finance ägs av Zmarta Gourp som också är ett välkänt namn på lånemarknaden för många svenskar.

Med andra ord är det ett flertal stora och trygga namn som står bakom Penginos verksamhet, vilket gör att du som kund kan känna dig trygg när du tar ett lån via Pengino.

Erbjudande

Pengino erbjuder något för alla med lån från 5000 kronor ända upp till så mycket som 500 000 kronor. Detta belopp på 500 000 kronor är bland de högsta beloppen som erbjuds på marknaden för privatlån. Löptiderna går från 1 år till 15 år.

När du ansöker om lån hos Pengino så skickas den vidare till Freedom Finance som arbetar ihop med ett 20-tal olika banker. De behandlar din ansökan och presenterar sedan flera olika låneerbjudanden som du kan välja fritt emellan för att hitta det lånet som passar dig bäst. När du ansöker om lån hos Pengino registreras endast en kreditupplysning på UC trots att du får låneerbjudanden från flera olika banker. För dig med en eller flera betalningsanmärkningar är det fritt fram att ansöka om lån, dock kommer det till viss del försvåra dina möjligheter. Annat är fallet om du har skulder hos Kronofogden, då kommer din ansökan inte att beviljas.

Räntor

Räntan bestäms utifrån dina ekonomiska förutsättningar, det vill säga om du har eller har haft några betalningsanmärkningar, hur din ekonomi ser ut nu sett till inkomst och så vidare. Således är räntan individuell och behöver inte nödvändigtvis vara densamma för dig som för någon annan.
Hur som haver, räntan är rörlig och ligger vanligtvis mellan 3,54 % – 18,15 % och den effektiva räntan är för närvarande 3,6 – 33,4 %.

Räkneexempel

Vid ett lån på 100 000 kronor med en löptid på 14 år och rörlig årsränta på 7,9 % blir den effektiva räntan 8,19 %. Uppläggningsavgift eller aviavgift tillkommer ej. Detta ger en total kostnad för ditt lån på 165 589 kronor.

Villkor för privatlån

För att få låna hos Pengino krävs:

• Att du är minst 18 år gammal
• Att du har en fast inkomst på minst 100 000 kronor
• Att du inte har några nuvarande skulder hos Kronofogden

Kundservice

I och med att Pengino är så nära sammakopplat med Freedom Finance har de också gemensam kundservice. Ringer du numret på Penginos hemsida så kommer du att hamna hos Freedom Finance alltså. Kundservice hos Freedom Finance håller öppet dygnet runt alla dagar i veckan, vilket är toppklasservice sett till tillgänglighet. I övrigt kan tyckas att just Penginos hemsida lämnar lite att önska vad gäller till exempel FAQ eller liknande, det är inte solklart att informationen för Pengino finns på Freedom Finance hemsida.

Sammanfattning

Pengino är en bra långivare som erbjuder lån för alla med belopp från 5000 upp till 500 000 kronor. Bakom Pengino står Freedom Finance som är en stor och välkänd aktör som funnits på marknaden en längre tid och därmed står för seriositet i sin verksamhet. Som kund hos Pengino kan du såedes känna dig trygg med att ditt lån är ett ordentligt och bra lån.

Recension av Privatlån.com