Primal Capital

Bakgrund

Primal Capital är en långivare som tillhandahåller lån utan säkerhet till en bra ränta. För denna långivare är din ekonomiska historik inte lika väsentlig som dina ekonomiska framtidsutsikter. Detta innebär alltså eventuella betalningsanmärkningar eller tidigare betalningssvårigheter behöver sätta stopp för dina planer och drömmar. Långivaren erbjuder personlig support och snabb återkoppling på dina frågor och funderingar.

Erbjudanden

Primal Capital erbjuder lån av den lite mindre modellen. Lånen gäller belopp från 5000 kronor upp till 35 000 kronor, vilket kan tyckas lågt men är dock inte avsevärt mycket lägre än många andra. Det finns uppstickare som erbjuder lån i 300 000-klassen, därför kan ett maxbelopp på 35 000 kronor se lågt ut. Lånens löptid är från ett år upp till fem år. Under dessa (max) fem år kan du välja att betala tillbaka ditt lån när helst du vill.

Räntor

Räntan hos Primal Capital är relativt likartad oavsett vilket lån du vill ta. För närvarande ligger denna räntesats på 27 % och den effektiva räntan är 30,6 %. Någon vidare information gällande möjliga räntesatser ges inte på hemsidan. Detta kan dock ha sin förklaring i att räntan sätts individuellt beroende på den ansökande personens ekonomiska ställning och, minst lika viktiga, historik.

Det kan också nämnas att utöver räntan du får på ditt lån så tillkommer inga andra kostnader så som uppläggningsavgift eller aviavgift. Det du betalar är således endast amortering och ränta.

Räkneexempel

För att förtydliga räntorna så ger vi här ett exempel. Anta att du lånar 15 000 kronor i tolv månader så betalar du 1 440 kronor varje månad, detta innebär en total kostnad för ditt lån på 17 280 kronor. Detta är baserat på en bunden ränta på 27 % och en effektiv ränta på 30,6 %.

Villkor för privatlån

För att låna hos Primal Capital krävs:

• Att du är minst 20 år gammal
• Att du är svensk medborgare
• Att du har ett svenskt bankkonto
• Att du har ett mobiltelefonnummer
• Att du inte har några betalningsanmärkningar som är nyare än sex månader
• Att du har en fast taxerad inkomst på 100 000 kronor per år

Kundservice

Kundservice hos Primal Capital håller öppet mellan 08:30 – 17:00 på vardagar. Det är även under dessa tider som din låneansökan behandlas av banken. Normalt sett får du svar på din ansökan inom 24 timmar, men de har höjd för att det kan ta upp till tre dagar innan du får något besked.

Sammanfattning

Primal Capital har en snygg och fräsch hemsida, tyvärr ger den inte riktigt all önskvärd information. Till exempel vad gäller räntor. Förvisso ges exakt ränteinformation när du ansöker om ditt lån, men det kan för vissa vara av värde att få viss information om detta innan en ansökan skickas in.
I övrigt är Primal Bank en långivare för dig som är ute efter ett lite mindre lån för till exempel en resa eller renovering, men som för den sakens skull fortfarande vill kunna ha en förhållandevis lång återbetalningstid och schysst ränta på ditt lån.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden