re:member

Bakgrund

Re:member är en bank med väldigt tydligt fokus på just dina behov och dina drömmar. Du kanske drömmer om en resa till solen, en ny bil eller ett nytt och fräscht badrum. Oavsett vad så finns re:member där för att göra allt de kan för att du ska kunna förverkliga denna dröm. Det är just detta personligt inriktade fokus som gjort re:member till en så stor och populär långivare som dem är idag.

De satsar också mycket på att i så stor utsträckning som möjligt förenkla låneprocessen, hela vägen från ansökan till utbetalning. Som kund får du själv bestämma vilken av alla lösningar som passar dig bäst, hur du vill betala och vad du tycker är extra viktigt och vill ha lite hjälp med.

Erbjudanden

re:member erbjuder kreditkort, re:member reward samt privatlån. Med kreditkortet kan du få upp till 100 000 kronor till ditt förfogande och även hela åtta räntefria veckor. En stor fördel med detta kreditkort är att du får en mängd olika rabatter som är kopplade till kortet. Till exempel har du rabatt hos resebyråer, klädbutiker och hälsoshoppar. Observera dock att alla rabatter gäller hos butiker online!

Det privatlån som erbjuds är ett lån utan säkerhet mellan 10 000 kronor upp till maximalt 350 000 kronor. Löptiden för detta lån är mellan ett och tolv år. Detta lånet är alltså ett helt vanligt privatlån, inga konstigheter överhuvudtaget!

Till sist, re:member reward. Detta förmånsprogram är för de kunder som har det ovan nämnda kreditkortet och är helt enkelt de förmåner i form av rabatter som där nämndes.

Räntor

re:member erbjuder en individuell ränta som sätts beroende på den kreditvärdering som görs i samband med din låneansökan, för närvarande är den nominella räntan mellan 4,95 % till 19,95 %. Effektiva räntan är mycket varierande och det är således svårt att säga något exakt om hur den sätts, istället får du här nedan ett exempel.

Räkneexempel

För ett lån på 120 000 kronor som återbetalas under åtta år har du först och främst en uppläggningsavgift på 395 kronor och en administrationsavgift 29 kronor. Den individuella räntan är som sagt mellan 4,95 % – 19,95 % och den effektiva räntan är mellan 6,28 % och 22,48 %. Den totala lånekostnaden skulle då bli mellan 148 831 – 244 599 kronor.

Villkor för privatlån

För att låna hos re:member krävs:

  • Att du är minst 18 år gammal
  • Att du tjänar minst 120 000 kronor per år
  • Ingen årsavgift
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Rabatt i över 300 webbutiker
  • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår.
  • Annual fee 0 kr. Avia tax on e-invoice 0 kr (paper invoice 29 kr).

Eff. ränta 14,67 % vid utnyttjad kredit på 20.000 kr (2018-01-01).

Årsavgift: 0 kr.

Aviavgift
vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 29 kr).

Årsräntan
sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2018-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. In betalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: EnterCard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.

En betalningsanmärkning behöver inte nödvändigtvis vara negativt, men de är tydliga med att det kan leda till avslag.

Kundservice

re:member har en mycket enkel och lättnavigerad hemsida. Under fliken ”kundservice” finns tydligt upplagt de vanligaste frågorna som de får ställda. Istället för att endast ge korta svar ligger frågorna i klickbara rutor i vilka det ges utförliga svar för att det inte ska uppstå några missförstånd eller oklarheter.
Kundservice nås även på telefon på vardagar mellan 09:00 – 18:00. Undantag finns för de kunder som har re:memeber kreditkort och av någon anledning skulle behöva spärra det kortet, då finns ett annat nummer som går att ringa dygnet runt alla dagar i veckan.

Sammanfattning

re:member känns spontant rakt igenom fräscht. De har en snygg och modern hemsida som har en tydlig uppdelning mellan de olika tjänster som banken erbjuder. Banken erbjuder relativt höga lånebelopp till räntor som är fullt rimliga. Det är lätt att få en känsla av att banken verkligen bryr sig om just dig som kund och sätter dig i fokus. Det är en trygghet att låna med re:member. På minuskontot kan dock läggas att löptiden på lånen är låsta för vissa belopp och att kundservice inte är tillgänglig på helger, med undantag för spärrning av kreditkort.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden