Rocker

Rocker är en långivare med flera tjänster: förutom privatlån erbjuder de också kontokredit och betalkort. Här ska vi gå igenom hur deras privatlån ser ut.

Rockers erbjudande

När det gäller privatlånet som de erbjuder kan man ansöka om belopp mellan 10 000 och 300 000 kr. Återbetalningstiden ligger på mellan 3 och 12 år, men det går att betala in i förväg i Rocker-appen med hjälp av Swish. Du kan även lösa hela lånet genom att betala in den aktuella skulden där.

Rocker erbjuder även de kunder som har skött de första två månadsbetalningarna att kunna välja upp till 4 betalningsfria månader per år. Värt att tillägga är att du behöver börja betala av på lånet antingen samma månad (om du beviljats lånet innan den fjärde den månaden) eller månaden efter (om du beviljats lån efter den fjärde den månaden).

Rocker har även en prisgaranti, som innebär att om en kund har fått ett erbjudande med en ränta över 4,95 % någon annanstans. I så fall garanterar de att sänka räntan till lägst 4,95 % om kunden flyttar över sina lån till dem.

Låna hos Rocker

För att låna hos Rocker måste du vara 20–70 år med en lägsta månadsinkomst på 10 000 kr, som deklareras i Sverige. Du kan vara antingen fast anställd, egenföretagare, pensionär eller förtidspensionär. Du måste även ha ett BankID – det går inte att ansöka genom att ringa till dem. Däremot har deras kundtjänst öppet dygnet runt om du skulle ha funderingar kring låneansökan.

När du gör en låneansökan gör Rocker en bedömning av dig utifrån en kreditupplysning. Kreditupplysningen tas antingen via UC eller Bisnode. Utifrån den informationen får du ett kreditbetyg hos Rocker och det kreditbetyget avgör hur mycket du får låna och vilken ränta du får.

Om din låneansökan beviljas brukar det kunna ta 1–2 dagar innan pengarna kommer in på ditt konto.

Ränta och avgifter

Räntan kan hamna på allt från låga 1,95 % till desto högre 19,95 %. I jämförelse med andra privatlångivare är den högre räntan en ganska vanlig siffra, till och med något lägre än den högsta räntan som en del av dem använder sig av.

När det gäller den effektiva räntan så finns det ingen information på Rockers hemsida om vilket spann som den kan sträcka sig över – vad lägsta såväl som högsta kostnaden kan bli. Enda sättet att veta exakt hur dyrt ett lån hos dem kan bli är genom att ansöka och se vilket erbjudande de kan ge just dig. Så är det i och för sig med de flesta långivare – de tenderar att tillämpa individuell räntesättning.

Övriga avgifter omfattar en startavgift på 398 kr. Det tillkommer inga månadsavgifter, men om de behöver skicka en påminnelse kostar det 60 kr per gång. Det kostar inget att lösa in lånet i förtid, att ändra återbetalningstid eller.

Räkneexempel

Räkneexempel: 100 000 kr i annuitetslån på 10 år med 7,95 % nominell rörlig ränta, 8,34 % effektiv ränta, kostar 1 211 kr/mån (120 ggr). Att återbetala: 145 674 kr inkl. alla avgifter. 

Om du betalar tillbaka hela lånebeloppet inom 14 dagar så tillkommer inga räntekostnader eller avgifter – detta har med konsumentlagen att göra. I Sverige måste nämligen alla köp ha ångerrätt. Ångerrätten uppgår till 14 dagar.

Kundservice

Deras kundservice är lätt att få tag i – de är nämligen tillgängliga dygnet runt på chatt, e-mail och telefon. Chatten svarar de direkt på och om du ringer likaså, men att få svar på ett mail kan dröja upp till 24 timmar.

Om Rocker

Rocker AB står under tillsyn av Finansinspektion och agerar som kreditförmedlare åt Nordiska kreditmarknadsaktiebolaget. Till dags dato har de hjälpt över 200 000 kunder med ekonomiska lösningar från sin bas i Stockholm.

Tidigare hette företaget Bynk, men bytte namne och lanserade istället Rocker under 2020, med en bredare portfölj och fler tjänster.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden