Sambla

Sambla grundades så sent som år 2014 och är en låneförmedlare för olika typer av lån online. Bolaget har kontor i Lund, Stockholm och Oslo och totalt 140 medarbetare som tillsammans rådgett över 140 000 kunder med lån.

En favorit bland kunderna, med höst kundbetyg på Trustpilot inom lån.

På hemsidan kan du jämföra upp till 25 olika banker och långivare, bland annat Santander, ICA Banken, Ikano Bank och SVEA Ekonomi. Det fiffiga med Sambla är att alla olika banker får tävla om att ha dig som kund, vilket gör att räntan kan tvingas ner.

Räntor och erbjudanden

Hos Sambla har du möjlighet att jämföra och ansöka om privatlån och billån hos över 25 banker, samt möjlighet att samla olika lån till ett lån. Lånebeloppen är från 10 000 kronor ända upp till 600 000 kronor, i ett till femton år. Det är enkelt att göra en ansökan och du får svar snabbt.

Eftersom att Sambla är en jämförelsetjänst går det inte riktigt att sätta en fast ränta som man kan vara helt säker på att få. De har satt ut på sin hemsida att den effektiva räntan för närvarande ligger mellan 2,95 – 22,59 %. När du ansöker om lån via Sambla gör du dessutom det helt gratis och med endast en kreditupplysning.

För att du lättare ska få en bild av hur ett lång kan se ut ska vi nu ge ett exempel. Anta att du lånar 100 000 kronor över en nioårsperiod. Den nominella räntan för detta lån är 6,95 %, en effektiv ränta på 7,18 % och 0 kronor i uppläggningsavgift och aviavgift. Den totala kostnaden för ett lån med dessa premisser blir 127 764 kronor.

Villkor för lån

De krav som ställs på dig som låntagare är följande:

  • Du ska vara minst 18 år gammal
  • En fast månadsinkomst på minst 10 000 kronor
  • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige minst ett år tillbaka

Det rekommenderas även, för din egen skull, att du är fri från betalningsanmärkningar för att öka dina chansen till ett lån.

Kundservice

Samblas hemsida är enkel och väldigt användarvänlig. Där finns all information du kan tänkas behöva ta del av innan du kan besluta dig om vilket lån som passar sig bäst och du är villig att ta. Hemsidan har också en fullmatad FAQ sektion som ger svar på det mesta, samt en sektion som de kallar för ”Sambla förklarar”. På denna sektion, tro det eller ej, förklarar Sambla olika begrepp och ord som ofta nämns i samband med lån.

Vad gäller kundservice så finns de tillgängliga varje vardag, dock olika tider. Nämligen följande:

  • Måndag, tisdag och torsdag 09:00-20:30
  • Onsdag 13:00-20:30
  • Fredag 09:00-17:00

Med ett betyg på 10/10 på Trustpilot, högst kund betyg av alla, kan slutligen sägas att Sambla är en låneförmedlare att lita på!

Recension av Privatlån.com