SBAB

SBAB är den enda banken i Sverige som ägs av den svenska staten. Till en början hade banken som uppgift att tillhandahålla lån till bostadsföretag och nya bostadsrättsföreningar. Men sedan flera år tillbaka vänder sig banken numera också till privatpersoner. Här kan du läsa mer om SBAB:s privatlån och vad det innebär.

Lån anpassade för dig

En snabb koll ger dig information om att SBAB erbjuder lite större lån med längre avbetalningstid. Om du i stället är ute efter mindre lån som du kan betala av snabbt och enkelt kan du kolla in smslån.

  • Låna mellan 30 000 och 500 000 kronor
  • Återbetalningstid på 2 – 10 år
  • Ränta 3,79 % – 7,32 %

Vad är skillnaden på olika typer av lån?

Det finns flera olika typer av lån på marknaden. Lånen vänder sig till olika målgrupper beroende på vad syftet med lånet är. Om du exempelvis ska köpa en bil är det sannolikt mest fördelaktigt för dig att välja ett billån, men det är inte hugget i sten.

Ibland kan ett privatlån i stället vara ett bättre alternativ exempelvis om du vill kunna betala tillbaka lånet långsammare eller snabbare. Återbetalningstiden är viktig och vi ska titta närmare på vilka andra faktorer som också kan vara med och påverka ditt lån. Det är förutom låneperioden även:

  • Ränta
  • Lånebelopp
  • Avgifter

Det är alltså viktigt att du har koll på ovanstående om du överväger att ta ett privatlån från Sbab.se. Givetvis kan alla faktorer påverka ditt lån och din förmåga att betala tillbaka lånet, men genom att följa vårt exempel kan du säkra dig mot de misstag som ofta är vanliga.

Om din plånbok är helt tom behöver du inte känna dig skamsen, kanske behöver du bara lite tips på hur du ska sköta din privatekonomi för att situationen ska bli bättre. Ett förslag kan vara ett så kallat samlingslån. Det kan bland annat vara svaret för dig som har många mindre lån. Samla dina skulder i ett och samma lån och sänk din månadskostnad. Det ger dig inte bara en tydlig överblick över dina utgifter, utan kan med stor sannolikhet även sänka dina månadskostnader – något din plånbok kommer tacka dig för.

Vad innebär ett privatlån från SBAB?

Ett privatlån från SBAB ger dig frihet att göra vad du vill med pengarna du lånar. Kanske är det en semester till varmare breddgrader eller något mer praktiskt som en diskmaskin som är orsaken till att du vill ta ett privatlån. Oavsett vad du behöver låna till finns alla möjligheter tillgängliga med ett privatlån.

Tänk på att du inte själv kan välja vad du vill använda pengarna till om du i stället tar ett lån med säkerhet såsom ett billån eller ett bostadslån. Det beror på att bostaden eller bilen fungerar som säkerhet när du tar ett sådant lån och därför ska pengarna följaktligen användas till att köpa bostad eller bil.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden