SEB

Bakgrund

SEB är en av de största finansiella koncernerna i norden med en historia som sträcker sig så långt bak som 160 år. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder banken ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är SEB däremot inriktade på företagsaffärer och investment banking.
SEBs främsta värderingar är: kunderna först, engagemang, enkelhet och samarbete. Kundernas behov kommer alltid först och banken är måna om kundernas framgång och tar ansvar för hur de själva agerar.

Erbjudanden

SEBs privatlån kallas för det enkla lånet. Med det enkla lånet erbjuds du låna från 20 000 kronor upp till 350 000 kronor. Återbetalningstiden är på mellan 2 år och 10 år. Lånet är ett lån utan säkerhet vilket innebär att du får använda pengarna till vad du vill utan att banken lägger sig i vad du väljer att göra för pengarna. Det belopp du beviljas att låna beror på hur din ekonomiska situation ser ut. Ett tips är att ha i åtanke att dina chanser för större lånebelopp ökar om du ansöker om ett lån tillsammans med någon, till exempel make, maka eller sambo.

Räntor

Räntan för det enkla lånet är 3,55 – 10,85 % och sätts beroende på hur din ekonomi ser ut och storleken på det lånade beloppet. Hur den effektiva räntan blir beror på olika faktorer, bland annat den rörliga årsräntan.

Räkneexempel

För att göra det enklare att förstår ger vi dig här ett exempel. Ponera att du tar ett lån på 100 000 kronor över fem år. Den rörliga årsräntan är 4,68 % vilket ger en effektiv ränta på 4,91 %. Utöver räntekostnader tillkommer även en uppläggningsavgift på 300 kronor. Dessa kostnader sammanslagna ger en total kostnad för ditt lån på 112 650 kronor, förutsatt en oförändrad ränta.

Villkor för privatlån

För att få låna hos SEB krävs:

• Att du är minst 18 år gammal
• Att du har en fast inkomst på minst 190 000 per år
• Att du är fri från betalningsanmärkningar
• Att du blir godkänd i bankens kreditprövning

Kundservice

SEB briljerar med en av den absolut bästa servicen och tillgängligheten av alla aktörer på marknaden. För privatpersoner som är kunder i banken nås kundservice dygnet runt via telefon under veckans alla dagar. Vilket anmärkningsvärt bra! Teknisk support, rörande frågor som rör till exempel BankID, finns tillgänglig måndag till fredag 07:00 – 23:00, lördagar 09:00 – 18:00 och även söndagar mellan 09:00 till 23:00. Här har SEB alltså en stor konkurrensfördel.

Sammanfattning

Som en av de allra största aktörerna på marknaden ger SEB precis vad som kan förväntas av en stor och välkänd långivare. Banken är generellt sett mycket nöjda kunder och kan utöver privatlån även erbjuda en rad andra tjänster inriktade på både privatpersoner och företag, till exempel SEB Mastercard.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden