Tando Lån

Bakgrund

Tando Lån är en långivare som riktar sig framförallt till dig som har svårt att få lån, till exempel på grund av tidigare kredithistorik eller betalningsanmärkningar. Här har du möjlighet att få låna upp till 100 000 kronor oavsett hur din kreditvärdighet ser ut, förutsatt att du har någon som är villig att ställa upp som borgensman.

Tando Lån sticker på så sätt ut med sitt upplägg. Istället för att bevilja lån baserat på kredithistorik, som andra aktörer på marknaden, riktar de sig till konsumenter som av olika anledningar har svårt att beviljas ett klassiskt lån. Om så är fallet kan man hos Tando Lån ändå bli beviljad, förutsatt att du har råd att betala för lånet.

Erbjudande

Hos Tando Lån kan du, tillsammans med en borgensman, låna från 10 000 upp till 100 000 kronor. Löptiden sträcker sig från 48 till 72 månader (3 – 6 år), men du kan naturligtvis betala av ditt lån snabbare om du önskar.

Även om din egen kreditvärdighet är låg är det här möjligt att beviljas ett lån – förutsatt att din borgensman har en god kreditvärdighet. Det är nämligen endast den ekonomiska situationen för din borgensman som är relevant.

När en person går i borgen för ditt lån innebär det att denne blir betalningsskyldig, om du mot förmodan inte skulle kunna betala. Därför krävs det att den som ställer upp litar på dig och din förmåga att betala hela lånet.

Räntor

Att ta ett lån via Tando Lån är mer kostsamt än ett traditionellt privatlån utan borgensman. Det beror på att Tando tar en större risk genom att låna ut till personer som tidigare av någon anledning misskött sin ekonomi.

Däremot tar Tando Lån ut en fast ränta på sina lån och inga andra avgifter tillkommer, vilket gör att det blir tydligt redan från början exakt vad lånet kommer kosta. Idag ligger den fasta effektiva räntan på 29,00 %.

För att du lättare ska få en bild av hur ett lån kan se ut är här ett ränteexempel:

Belopp: 40 000 kr

Löptid: 4 år

Nominell ränta: 25,77 %

Uppläggningsavgift: 0 kr

Aviavgift: 0 kr

Effektiv ränta: 29 %

Månadskostnad: 1 344 kr

Totalt att betala: 64 489 kr

Lånekostnad: 24 489 kr

Kundservice

Tando Lån har en mycket utförlig FAQ som du kan använda dig av för att hitta svar på de flesta av dina frågor och funderinga kring deras upplägg. Om du föredrar personlig hjälp kan du naturligtvis kontakta kundtjänsten, som håller öppet vardagar mellan kl. 9:00 – 16:00. Du når kundtjänst antingen via e-post eller telefon.

Alla ansökningar behandlas under kontorets öppettider, och de strävar efter att betala ut lånet inom 24 timmar.

Villkor för privatlån

  • Borgensman krävs
  • Du ska vara mellan 18-80 år samt bosatt i Sverige
  • Din borgensman ska ha en ordnad ekonomi

Sammanfattning

Hos Tando Lån kan du som av olika anledningar inte beviljas lån hos andra aktörer låna från 10 000 upp till 100 000 kr, med hjälp av en borgensman. Lånet betalas oftast ut inom ett dygn och kommer då till borgensmannens bankkonto, så får denne därefter föra över pengarna till dig. Räntan är fast och inga andra kostnader tillkommer.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden