Thorn

Bakgrund

Thorn har varit en aktiv aktör på den svenska marknaden ända sedan 1960-talet. Företaget började, och håller fortfarande på, med uthyrning och försäljning av hemelektronik samt även lån såklart.

Thorn Finans skapar finansieringslösningar som ska anpassa sig efter dina önskemål och individuella behov och för att inte du ska behöva anpassa dig efter lånet. På så sätt får du som kund fler valmöjligheter då lånen är väldigt flexibla.

Erbjudande

Thorn erbjuder tre olika typer av lån, de är privatlån plus, pauslån och trygglån. Privatlån plus kan sägas vara det klassiska, vanliga privatlånet. Med detta lån erbjuds du låna ett belopp mellan 10 000 – 100 000 kronor under en löptid från 12 månader till 84 månader. Med detta lån har du själv möjlighet bestämma avbetalningstiden och du får även betala av lånet i förtid utan extra kostnad.

Pauslånet är i princip identiskt med privatlån plus med enda skillnaden att du i detta lån har möjlighet att pausa lånet, alltså helt enkelt frysa det i en månad och sedan ta upp det igen, utan extra kostnad.

Till sist, trygglånet. Detta lån är rör belopp från 10 000 till 50 000 kronor. I detta lån får du även ett betalskydd som täcker dina utgifter i det fall att du skulle bli sjukskriver eller förlora jobbet och därmed din inkomst, det är där tryggheten faller in.

Räntor

Räntan baseras på den individuella kreditprövning som görs i samband med att du ansöker om ditt lån. Det är även kreditprövningen som avgör hur stort belopp du beviljas. Den nominella räntan ligger mellan 9,84% och 21,6%. Det tillkommer även en uppläggningsavgift på 595 kr, samt en administrationsavgift. Denna är på 19 kr/månaden för autogiro och annars 39 kr.

Den lägsta effektiva räntan är 11,52% och högsta effektiva räntan är 29,99%.

Räkneexempel

Om du lånar 24 000 kr i 82 månader kan du få en fast ränta på 21,60%. Därutöver tillkommer en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrationsavgift på 19 kr/mån vid autogiro, annars 39 kr/mån. Det ger en effektiv ränta på 26,59%. Kostnaden per månad blir 576 kr (82 betalningar) och totalt att återbetala är 48 800 kr. Det resulterar i en lånekostnad på 24 800 kr.

Villkor för privatlån

För att låna hos Thorn krävs:

• Att du är minst 20 år gammal
• Att du har en fast inkomst
• Att du inte har några betalningsanmärkningar
• Att du inte har några skulder hos Kronofogden

Kundservice

Thorn PrivatFinans finns tillgängliga via telefon och mail på vardagar mellan 08:00 – 18:00 och på helger mellan 10:00 – 16:00. Det är också mellan dessa tider som du får svar på din låneansökan, det får du antingen via mail eller telefon.

Sammanfattning

Thorn är en långivare som passar perfekt för dig som söker efter ett lån med lite länge avbetalningstid till en bra ränta. Långivaren behandlar ansökningarna snabbt och gör det även på helgerna vilket är mycket positivt. De erbjuder dessutom ett flertal olika lånetyper, anpassade efter olika personers behov. Thorn erbjuder inte lån till personer med betalningsanmärkningar.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden