Untie

Bakgrund

Untie är ett peer-to-peer företag där du tar ett konsumtionslån av privatpersoner som investerar sina pengar. Denna innovativa lösning har gjort att Untie har etablerat sig på lånemarknaden som de kom in på 2016. Untie är en kreditgivare som ser till att du får goda villkor och en snabb låneprocess.

Låna ett annuitetslån på upp till 80 000 kr utan säkerhet hos Untie.

Erbjudande

Untie erbjuder dig att ta ett konsumtionslån på mellan 30 000 kr och 80 000 kr hos dem. Du som privatpersoner lånar av andra privatpersoner som investerar pengar. Det är en riktigt god lösning för dig som privatperson som vill undvika de stora bankerna och de extra avgifter som gärna läggs på lånet.

Du kan betala av ditt lån hos Untie med en löptid på 1 till 5 år. Vill du finansiera något stort så är Untie ett bra val med sina höga lånebelopp och långa löptider.

Du lånar utan krav på säkerhet och du är fri att använda pengarna till valfri konsumtion, till exempel bilköp, renovering, resa eller liknande. Hos Untie kan du inte ha någon betalningsanmärkning om du vill ansöka om ett lån. Istället får du vänta tills denna har försvunnit. På så sätt anses du ha bättre möjligheter att återbetala ditt lån i tid. Du kan heller inte ha något skuldkonto hos kronofogden när du lånar hos Untie.

Så snart Untie har mottagit din låneansökan kommer de att behandla den under kundtjänstens öppettider. De börjar med att ta en kreditupplysning från Bisnode för att säkerställa att du har en god ekonomi. Efter det kommer de att skicka ut ett låneerbjudande. Med tanke på att Untie använder sig av Bisnode för kreditupplysningar kan du känna dig säker på att behålla en god kreditvärdighet du du slipper en registrering i UCs system.

När Untie har godkänt ditt lån betalar de ut pengarna två vardagar efter. Det beror på att de vill vara säkra på att ditt lån är rätt övertänkt och att du inte gör ett förhastat lån. Efter två dagar kan du alltså spendera ditt lånade belopp.

Räntor

Hos Untie är det en fast, nominell ränta som gäller. Räntan startar på 8 % vilket är något högt om man se rtill konkurrensen. Hos Untie slipper du dock de höga, extra kostnaderna som ofta tillkommer till ett privatlån.  Du behöver vare sig betala någon startavgift, uppläggningsavgift eller aviavgift varje månad vilket gör den totala kostnaden för ditt lån lägre.

Om du lånar 60 000 kr på 4 år av Untie kan du få en årsränta på 8 %. Den effektiva årsräntan blir på 8,3 % och du slipper extra avgifter. Det totala beloppet att återbetala blir 70 320 kr vilket ger en månadskostnad på 1 465 kr. Det innebär att den totala kostnaden för ditt lån på 60 000 kr blir 10 320 kr.

Kundservice

Untie har en kundservice som finns på plats under veckans alla vardagar. Du kommer enkelt i kontakt med kundservicen genom det kontaktformulär som finns på hemsidan. Untie upplyser ej om sina öppettider på hemsidan men de tider som gäller är måndag till fredag mellan kl. 08:00 – 17:00 vilket innebär att du har gott om tid på dig att kontakta långivaren.

Sammanfattning

Untie är den perfekta långivaren för dig som vill testa på en relativt ny, innovativ långivare bortom alla storbankers krav och avgifter. Här får du ett billigare lån eftersom att alla avgifter är borta och du får en helt okej ränta.

Den nominella räntan är fast och bestäms efter din ansökan. Hos Untie behöver du inte oroa dig för dina kreditvärdighet då de använder Bisnode för kreditupplysningar. Med en snabb ansökningsprocess får du ett enkelt lån hos Untie. Här kan du känna dig trygg och säker samtidigt som du får förmånliga villkor.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden