Wasa kredit

Bakgrund

Wasa Kredit är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar Bank som de flesta säkerligen har hört talas om någon gång. Wasa Kredit lägger sitter fokus på att erbjuda klassiska privatlån och kreditkort till privatpersoner, men de har även finanseringstjänster för företag, som till exempel leasing- och avbetalningstjänster.
Wasa Kredits affärsidé handlar om att, som de själva beskriver det, jobba snabbt, enkelt och med ett personligt engagemang för kunden. De använder sig av ett genomarbetat koncept för leasing, avbetalning, hyra och konsumentkrediter. Det innebär bland annat enkla, tydliga rutiner och snabba kreditbesked.

Erbjudande

Wasa Kredit erbjuder två primära finansiella lösningar för privatpersoner, det är dels ett privatlån och ett kreditkort. Privatlånet är kallar de för ett direktlån och det är ett lån utan säkerhet på ett belopp från 10 000 kronor upp till 350 000 kronor. Löptiden går över 1-12 år. När du ska ansöka om ditt lån gör du det på hemsidan, och sedan får du besked inom några minuter. Till sist, efter att du signerat med e-signering får du efter ett par dagar dina pengar.

Kreditkortet hos Wasa Kredit kallas för kreditkortet Gustav. Kreditgränsen är satt till maximalt 100 000 kronor och erbjuder även att handla helt räntefritt i upp till 58 dagar.

Räntor

Räntan för att låna hos Wasa Kredit är individuell och bestäms efter att en kreditprövning har gjorts. För närvarande är räntan på 4,45 – 14,95 %. Den effektiva räntan varierar även den, men för närvarande är den ca 7,72 %. Utöver räntorna tillkommer även uppläggningsavgift på 375 kronor samt en administrativ avgift på 40 kronor.

Räkneexempel

Ta som exempel att du tar ett lån på 100 000 kronor över en löptid på fem år. För detta lån får du en ränta på 6,45 % och en effektiv ränta på 7,72 %. Dessa premisser ger 60 månadsbetalningar på 1 994 kronor, alltså en totalt lånekostnad på 120 015 kronor.

 

Villkor för privatlån

För att låna hos Wasa Kredit krävs:

• Att du är minst 20 år gammal
• Att du är fast anställd
• Att du inte har några betalningsanmärkningar
• Att du har varit folkbokförd i Sverige i minst tre år
• Att du har en fast inkomst i Sverige av tjänst eller pension

Kundservice

Wasa Kredit har, till att börja med, en tydlig och användarvänlig hemsida där du får väldigt mycket och väldigt bra information. Där finns en matig ”fråga & svar”-del i vilken många av de frågor du kan tänkas ha, ges svar på. Kundservice nås via telefon, med olika nummer beroende på om du ringer av privata skäl eller företagsskäl, mellan 09:00 – 17:00 på helgfria vardagar.

Sammanfattning

Wasa Kredit är alltså en kreditgivare som står under det stora och välkända Länsförsäkringar Bank. Detta bör inge någon slags trygghet för personer som står i begrepp att ta upp ett lån hos Wasa Kredit. Vad gäller lånet så är det inget anmärkningsvärt åt varken det ena eller andra hållet. De erbjuder ett helt vanligt privatlån helt enkelt. Dock utesluter Wasa Kredit personer som har betalningsanmärkningar. Utöver detta har Wasa Kredit även fått utstå en del kritik för sin kundservice. Överlag anser vi Wasa Kredit vara en mycket bra långivare.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden