Zensum

Zensum är en jämförelsetjänst för privatlån upp till 600 000 kronor. Genom att skicka in en låneansökan till Zensum kan du få hela 28 låneerbjudanden från olika banker och låneinstitut. Hos Zensum kan du dels ansöka om att samla flera smålån till ett större eller låna till valfri konsumtion. Företaget grundades 2013 och har haft över 200 000 kunder.

Zensums erbjudande

Hos Zensum kan du ansöka om lån mellan 20 000 och 600 000 kronor. Den löptid du kan få är mellan 1 och 15 år. Du har således god tid på dig att återbetala det lånade beloppet. För att låna hos Zensum krävs det att du tjänar minst 120 000 kronor per år och att inkomsten kommer från en fast tjänst eller pension.


Fördelar med Zensum

  • Låna stort belopp utan säkerhet
  • Kundservice öppen alla veckans dagar
  • 1 ansökan – 28 låneerbjudanden

Nackdelar med Zensum

  • Använder UC för kreditupplysningar
  • Det är stort räntespann för räntan
  • Utbetalning kan dröja upp till 3 dagar

Så ansöker du om lån hos Zensum

Det är kostnadsfritt att skicka in en låneansökan till Zensum. Så snart en låneansökan skickats in via webben utför Zensum en kreditupplysning. Kreditupplysningen görs hos UC. Trots att du kan få 28 olika låneerbjudanden så registreras endast en ansökan hos UC, vilket är den stora fördelen med att använda en låneförmedlare som Zensum.

När en kreditupplysning tagits skickas ansökan vidare till Zensums samarbetspartners. Dessa återkommer sedan med ett låneerbjudande och du väljer enkelt det erbjudande som är mest fördelaktigt. När du godkänt ett av erbjudandena betalas lånebeloppet ut, i regel inom 2 – 3 bankdagar.

Zensums samarbetspartners

Zensum är en låneförmedlare som samarbetar med 28 olika långivare. De olika långivarna är bland annat: Coop MedMera Bank, ICA Banken, Lendify, Collector Bank, IKANO Banken, Santander, Resurs Bank, SevenDay, Marginalen Bank, AVIDA, Credento, Eurolån och OKQ8. Såväl Zensum som deras samarbetspartners står under tillsyn av Finansinspektionen.

Räntor och avgifter

Räntan du får bestäms individuellt. Det är de olika långivarna som bestämmer vilken ränta du som låntagare får. Räntespannet för den nominella räntan hos Zensum är mellan 2,95 – 29,06 %. Den högsta effektiva räntan är på 33,23 %. Om det tillkommer en uppläggningsavgift och aviavgift varierar beroende på vilken långivare du väljer.

Räkneexempel

Hos Zensum kan du låna 150 000 kronor med en löptid på 10 år. Exempelräntan är 5 % (0 kr uppläggningsavgift). Totalt måste du då återbetala 190 920 kronor, vilket ger en månatlig kostnad om 1 591 kronor.

Villkor för lån

De krav som ställs på dig som låntagare är följande:

  • Låntagare måste ha fyllt 18 år
  • Låntagare måste vara folkbokförd i Sverige och skriven i landet i minst ett år
  • Låntagare måste inneha en årsinkomst om minst 120 000 kr
  • Låntagare måste ha varit skuldfri från kronofogden under de senaste 6 månaderna

Kundservice

Om du har en fråga gällande lån eller vill ha hjälp med din låneansökan är du välkommen att kontakta Zensums kundservice på mejl eller telefon. Kundservicens medarbetare finns på plats under veckans alla dagar. Öppettiderna är måndag till söndag kl. 09:00 till 21:00. Det är under dessa tider som låneansökningar godkänns och lån betalas ut.

Sammanfattning

Zensum är ett alternativ att låna hos om du vill jämföra olika lånegivare för att få bäst ränta. Trots att du endast skickar in en ansökan kan du få upp till 20 låneerbjudanden. Zensum använder sig av UC vilket kan påverka låntagarens kreditvärdighet. Dock vägs det upp av bra funktioner såsom en kundservice som har öppet alla dagar.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden