Nu kan du låna mer

08 april, 2016

Nu finns chans att låna 500 000 kr med privatlånUnder lång tid var det mycket strikta, men ändå inte alls officiella, maxtaket för ett privatlån 350 000 kr. En låntagare kunde, oavsett han eller hon vände sig till en storbank eller ett kreditbolag med särskilt fokus på blancolån utan säkerhet, därmed inte låna mer än 350 000 kr hos en och samma aktör. 2014 skedde emellertid en förskjutning uppåt och en del banker och kreditbolag höjde gränsen till 400 000 kr. Under 2015 skedde sedan ytterligare en höjning och sedan januari 2016 är det en handfull av de större långivarna som låter de kunder som har tillräckligt god ekonomi låna upp till 500 000 kr. Från och med 2017 har vi dessutom sett exempel på långivare som erbjuder privatlån ända upp till 600 000 kronor.

Högre tak – bra för dig som vill samla lån

Det högre maxtaket kommer förmodligen inte att ge några större effekter på utlåningen när det gäller privatlån, men det kan antas att det är en del personer som kan tänkas kunna dra fördel av förändringen. Det handlar då framför allt om personer som vill samla lån och i dagsläget är mycket skuldsatta trots att de har goda inkomster löpande från anställningar. Möjligen kan också privatlån på upp emot 600 000 kr användas som kontantinsats vid bostadsköp. Framtiden får utvisa om det höjda taket ger någon effekt samt hur den nya möjligheten att låna mer används.

Låna 600 000 kr hos låneförmedlare

Att det är flera banker och kreditbolag som har höjt sitt maxtaket för hur mycket man kan låna utan säkerhet innebär automatiskt att även låneförmedlare arbetar utifrån premissen att den låntagare som har tillräckligt god ekonomi ska kunna låna upp till 600 000 kr. Några av de större låneförmedlarna erbjuder sedan slutet av 2015 sina potentiella låntagare att ansöka om lån på upp till en halv miljon. Det gäller till exempel Freedom Finance och Zmarta. Marknadsledande Lendo har emellertid inte ännu börjat erbjuda kunderna så höga maxbelopp.

Villkor för att få låna

En halv miljon kronor är mycket pengar och eftersom låntagaren inte ställer någon säkerhet för lånet är det nödvändigt att låntagarens löpande betalningsförmåga är mycket god. För att kunna ta ett privatlån på upp emot 100 000 kr är tumregeln att man ska ha en inkomst före skatt på minst 200 000 kr per år. Sätter vi det förhållandet i relation till ett privatlån på 500 000 kr är det uppenbart att den löpande inkomsten från arbete måste vara mycket väl tilltagen för att lånet ska kunna beviljas.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden