Laborera med ditt privatlån med ny tjänst

20 april, 2016

Vill du se hur större månatliga amorteringar påverkar räntekostnaden och den återstående återbetalningstiden? Vill du få svart på vitt kring vad du egentligen betalar i lånekostnader varje månad och/eller vad som sker med kostnaderna om du slutbetalar en dyrare kredit? Dessa frågor och många fler kan du ganska enkelt få besvarade i Konsumenternas smarta funktion Lånelabbet.

Så här använder du tjänsten

räkna på privatlånAtt räkna på lån är verkligen inte det enklaste och att själv försöka räkna ut en skulds förändring över tid eller förändringar i månadskostnader är för de flesta en oöverstiglig uppgift. Med Lånelabbet behöver du emellertid inte kunna någon formel för ränteuträkning – det enda du behöver göra är att stoppa in rätt siffror på rätt ställe.

Lånelabbet består av två delar, dels ett ”nuläge” och dels ett tänkt framtida läge. Vill du bara samla ihop alla dina lån för att se vad du betalar i räntor samt hur skulderna förändras över tid fyller du enbart i uppgifter i den del som har rubriken ”Dina lån”. Vill du istället laborera med exempelvis större amorteringar fyller du i dina ändringar jämfört med nuläget i den del som har rubriken ”Lån efter förändring”.

Ett exempel på tillämpning av tjänsten är att se på effekten av en dubblad amortering när det gäller en totala löptiden på ett lån. Om du till exempel har ett privatlån på 100 000 kr och 7% ränta som du betalar av med 1000 kr (amortering per månad) kommer lånet att vara återbetalt efter 8 år och 4 månader. Dubblar du amorteringen till 2000 kr per månad kommer skulden istället att vara betald efter 4 år och 2 månader.

Notera: Kalkylerna i Lånelabbet utgår från att lånet/lånen betalas tillbaka med rak amortering (amorteringsdelen är lika stor varje månad, men räntekostnaden minskar). Behöver du istället räkna på annuitet (du betalar lika mycket varje månad) kan du använda Konsumenternas lånekalkyl.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden