Lendify lanserar nytt belöningssystem

16 januari, 2018

Lendify Rewards

Räntan för privatlån varierar normalt inte under löptiden. Är den rörlig i den meningen att den kan justeras utifrån räntebesked från Riksbanken kan den givetvis både öka och minska, men i övrigt ligger den fast. Denna slags grundregel för konsumentkrediter håller dock på att luckras upp. Under 2017 är det flera uppstickare inom privatlån som har lanserat lösningar för mer flexibel räntesättning. Först ut var Bynk och i december 2017 hoppade också snabbväxaren Lendify på tåget.

Kreditvärdigheten kan ändras

En bank eller ett kreditinstitut som ger ut privatlån sätter alltid räntan utifrån den sökandes betalningsförmåga och kreditvärdighet vid tidpunkten för ansökan. Om framför allt kreditvärdigheten är låg kommer räntan att bli hög, och vice versa.

Om det sedan sker större förändringar i låntagarens ekonomi under löptiden justeras inte räntan över huvud taget. Det kan vara en stor nackdel för en låntagare som successivt vidtar åtgärder för att få en bättre kreditvärdighet och betalningsförmåga. Möjligheten finns givetvis alltid att betala extra på lånet för att på så sätt få ner skulden på vilken räntan beräknas, men räntesatsen är fäst i sten.

Detta mycket stelbenta koncept är i princip enbart till långivarens fördel. Administrationen kan hållas till ett minimum och vinsterna fortsätter att strömma in under lånets hela löptid.

Med den snabba utvecklingen för fintech har det dykt upp aktörer som vill utmana de klassiska koncepten. En lösning som nu har introducerats av flera aktörer är en typ av belöningssystem som ger fördelar för de långivare som successivt förbättrar sin ekonomiska situation.

Lendify Rewards

Lendify, som är en av de snabbast växande långivarna för privatlån, lanserade i december 2017 ett koncept som man kallar för Rewards. Det bygger i grunden på att varje återbetalning ger poäng som kan bytas in mot fördelar. I takt med att tjänsten utvecklas kommer i framtiden ytterligare fördelar, eller belöningar med Lendifys egna ord, att adderas till konceptet. Tjänsten är idag öppen för ett urval av kunder och den förväntas bli tillgänglig för alla låntagare sent under det första kvartalet 2018.

När Lendify Rewards har haft officiell premiär kommer alla låntagare att kunna samla poäng genom att betala månadsfakturor i tid och genomföra kurser i en onlinekurs för privatekonomi som lanseras inom kort. Sänkt ränta är en av de möjliga belöningarna som låntagarna kan välja mellan, betalningsfri månad är en annan. För de kunder som lyckas bäst med att samla poäng finns också möjligheten att ”byta sida” inom ramen för Lendifys tjänster. Med det menas att låntagaren helt enkelt också blir långivare och därmed kan börja spara pengar genom Lendifys peer to peer-modell.

Bynk och Moank – andra aktörer med flexibel ränta

Lendifys koncept för belöningar bör vara klart intressant för den låntagare som vill ha chansen att förbättra sina villkor löpande. Ett alternativ kan vara Bynk, som var den tjänst som var först ut med ett koncept för räntesänkningar vid rättidiga betalningar. Bynk erbjuder också en del andra förmåner såsom gratis låneskydd, möjlighet att utöka lån när som helst och möjlighet att ändra återbetalningstid.

Moank är en långivare för mindre privatlån som kan erbjuda successivt sänkta räntor och förlängda betalningstider för de kunder som sköter återbetalningarna exemplariskt.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden