Mobillån – Allt du behöver veta om dessa 2021

Det finns många olika typer av lån att välja mellan, till exempel privatlån och lån med säkerhet. Ett annat av dessa är mobillån. Just de ska vi ta oss en närmare titt på i denna artikel.

Mobillån - Allt du behöver veta om dessa 2021.

Vad kännetecknar ett mobillån?

Ett mobillån är ett lån som kännetecknas av en mängd olika saker. Detta handlar bland annat om att det är ett lån där det är snabba puckar som gäller. Dels går det snabbt att göra en ansökan om ett sådant lån. När du väl gjort din ansökan behöver du inte heller vänta länge på att få ett besked om ifall din låneansökan blivit beviljad eller inte. Om den har blivit beviljad kommer du inte att behöva vänta länge innan pengarna du lånat kommer in på ditt bankkonto. Det är med andra ord mobillån utbetalning direkt som gäller.

Snabbheten och mobillån direkt är alltså två av de faktorer som kännetecknar ett lån av denna typ. En annan sådan är mobillån utan UC. Närmare bestämt görs den kreditupplysning som är ett krav när man ska låna pengar i många fall med andra kreditupplysningsbolag än just UC, vilket är en förkortning för Upplysningscentralen, när det handlar om ett mobillån. Det är en fördel eftersom kreditupplysningar som görs av UC försämrar din kreditpoäng, men inte de som görs av andra aktörer. Med detta sagt finns det också mobillån UC, men det är vanligare med mobillån utan UC.

Dessa lån utmärker sig också på så sätt att de låter dig låna mindre summor pengar. Vill du till exempel låna så lite som 1000 kr? Det är det inte många typer av lån som låter dig göra. Det kan du i många fall dock göra med ett mobillån.

En annan faktor som får lån av denna typ att skilja sig från andra varianter har att göra med det faktum att du som har betalningsanmärkningar i många fall kan få dessa lån beviljade. Detta är inte fallet med de flesta övriga typer av lån. Har du betalningsanmärkningar och behöver låna pengar bör du därför satsa på ett mobillån. Allt är dock inte guld och gröna skogar när det kommer till dessa lån. De utmärker sig nämligen också genom det faktum att de ofta har en hög ränta och en kort återbetalningsperiod. Detta är saker värda att ha i åtanke innan du bestämmer dig för att göra en låneansökan.

Det finns mobillån med utbetalning direkt

Som vi varit inne på tidigare är mobillån utbetalning direkt en av de saker som utmärker den här formen av lån. Mobillån direkt innebär att du får in pengarna på ditt konto snabbt om din ansökan godkänds. Är du i behov av snabba pengar? Då är ett sådant lån ett mycket bra alternativ för dig.

När det handlar om de flesta andra typer av lån behöver du oftast vänta i ett par arbetsdagar innan du får in pengarna på ditt konto. När det gäller mobillån kan du i vissa fall i stället få in pengarna på ditt konto redan samma dag som din ansökan blivit beviljad. Detta är inte alltid fallet, men det är inte ovanligt. Det är helt enkelt det rätta lånet för dig som behöver pengar snabbt.

Det går att få ett mobillån utan BankID

Har du inte tillgång till ett BankID? Vill du ändå kunna låna pengar? Även i ett sådant fall kan ett mobillån då vara lånet att satsa på. Det finns nämligen mobillån utan BankID. Med mobillån utan BankID syftar vi på lån som du kan få utan att ha någon tillgång till ett BankID. Nu för tiden har förvisso de flesta svenskar tillgång till BankID, antingen i form av ett Mobilt BankID som man har på sin telefon eller surfplatta, eller ett vanligt BankID som man har på datorn.

Det är dock inte alla som har det. Är man en äldre person kanske man till exempel inte känner sig trygg med att använda sig av teknik som man inte är bekant med när det kommer till viktiga saker som att låna pengar. Då kanske man hellre vill skriva på avtalet på papper, så som man gjorde förr i tiden. Oavsett varför man inte vill använda sig av BankID går det hur som helst alltså att få ett mobillån utan BankID.

Du kan ansöka om ett mobillån utan UC

Som tidigare nämnt finns det mobillån utan UC. Det som skiljer sig mellan ett sådant och ett mobillån UC är att de förstnämnda gör sina kreditupplysningar med andra upplysningsföretag än UC. Att ansöka om ett sådant lån påverkar därför inte din kreditpoäng på samma sätt som ett mobillån UC gör.

När det görs en kreditupplysning med UC påverkar det nämligen din kreditpoäng i negativ bemärkelse. Detta vill man som låntagare av förklarliga skäl undvika, och det kan du alltså göra genom att använda dig av ett mobillån som inte gör kreditupplysningar med UC. Du behöver då inte känna någon oro över att din låneansökan ska ha någon effekt på din kreditpoäng.

Fördelar med mobillån

Vad är då fördelarna med de här lånen? Många av dessa har vi redan tidigare varit inne på, bland annat snabbheten. Allt går nämligen snabbt när det kommer till dessa lån. Det går snabbt att ansöka om ett sådant lån, det går snabbt att få ett besked på om lånet blivit beviljat eller inte, och om det har blivit beviljat går det också snabbt att få sina pengar. När det gäller mobillån direkt kan det i många fall till och med handla om mobillån utbetalning direkt.

Det är också en fördel att det går att ansöka om lån på mindre summor när det kommer till dessa lån. Många andra typer av lån låter dig till exempel inte låna några få tusenlappar, men det kan du i många fall göra när det kommer till mobillån. De är därför ett bra alternativ för dig som vill låna en mindre summa pengar.

Som vi tidigare varit inne på kan även du med betalningsanmärkningar i många fall få ett mobillån. Om du ska ansöka om andra typer av lån kommer du i majoriteten av fall att bli nekad om du har betalningsanmärkningar, men inte när det handlar om de här lånen. Du som har betalningsanmärkningar och vill kunna låna pengar bör därför använda dig av ett sådant.

Att kreditupplysningen inte görs med UC när det handlar om lån av denna typ är också en fördel. Det är det eftersom det som tidigare nämnt betyder att din kreditpoäng inte påverkas. Det gör den dock alltså om kreditupplysningen i stället görs med just UC. Sist men inte minst kan man i många fall även ansöka om dessa lån utan att behöva använda sig av BankID. Det är en fördel för dig som inte har ett sådant eller inte vill använda det.

Nackdelar med mobillån

Det finns även en del nackdelar med de här lånen. Den allvarligaste av dessa är den höga räntan dessa lån brukar ha. Det är helt enkelt priset man får betala för de många fördelar som finns med dessa lån. Räntan för sådana lån har nämligen en tendens att vara betydligt högre än de för många andra sorters lån.

Det är också en nackdel att många av dessa lån brukar ha väldigt korta återbetalningsperioder. I vissa fall kan dessa vara så korta som en månad. När du tar ett sådant lån kan du alltså inte räkna med att kunna dra ut på återbetalningstiden, utan du kommer i majoriteten av fall behöva betala tillbaka pengarna kort efter det att du har fått dem. Eftersom det är så lätt att ansöka om mobillån samtidigt som kraven för att få lån av denna typ beviljade är mindre stränga än vad de är för de flesta andra typer av lån är det också lätt hänt att folk tar ett sådant lån utan att tänka igenom det hela tillräckligt noggrant innan.

Detta är bland annat något som det är relativt vanligt för unga människor att göra. Klarar de sedan inte av att betala tillbaka sina lån hamnar de i skuldfällor som kan sätta dem i ekonomiska svårigheter under en lång period framöver. Ta därför inga förhastade beslut, utan tänk noga igenom det hela innan du bestämmer dig för att ta ett mobillån.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!