Mobillån – allt du behöver veta

Det finns många olika typer av lån att välja mellan om du är i behov av pengar. Mobillån, som även kallas för sms-lån eller snabblån, passar för dig som behöver en mindre summa pengar snabbt och även planerar att betala tillbaka dem snabbt. I artikeln nedan ska vi ta oss en närmare titt på dem.

Lån anpassade för dig
Mobillån

Vad kännetecknar ett mobillån?

Ett mobillån är ett lån där det är snabba puckar som gäller. För det första går det snabbt att göra en ansökan. Därefter behöver du heller inte vänta länge på att få besked om huruvida din låneansökan har blivit beviljad eller inte. Om den har blivit beviljad kommer det inte att dröja innan pengarna kommer in på ditt bankkonto. Ofta har alltså mobillån utbetalning direkt.

Dessa lån utmärker sig också på så sätt att de låter dig låna låga belopp med korta återbetalningstider. Allt ska gå snabbt – att få dem såväl som att återbetala dem.

Utan UC, men med betalningsanmärkningar

Det finns även många mobillån utan UC. Det innebär att kreditupplysningen (som är ett krav för alla typer av lån i Sverige) görs av andra kreditupplysningsbolag än just UC, vilket är en förkortning för Upplysningscentralen. Det är en fördel eftersom kreditupplysningar som görs av UC försämrar din kreditvärdighet. Med detta sagt finns det också mobillån med UC, men det är vanligare med mobillån utan UC.

En annan faktor som får lån av denna typ att skilja sig från andra varianter är att du som har betalningsanmärkningar ofta kan få dessa lån beviljade. Därför kan det vara en bra idé att satsa på ett mobillån om du har betalningsanmärkningar, men behöver låna pengar. Allt är dock inte guld och gröna skogar när det kommer till dessa lån. De utmärker sig nämligen också genom det faktum att de ofta har en hög ränta och en kort återbetalningsperiod. Det är värt att ha i åtanke innan du bestämmer dig för att göra en låneansökan.

mobillån utan uc

Mobillån med utbetalning direkt

Som vi varit inne på tidigare är mobillån med utbetalning direkt en av de saker som utmärker den här formen av lån. Mobillån direkt innebär att du får in pengarna på ditt konto snabbt om din ansökan godkänds. Är du i behov av snabba pengar? Då är ett sådant lån ett mycket bra alternativ för dig.

När det handlar om de flesta andra typer av lån behöver du oftast vänta i ett par arbetsdagar innan du får in pengarna på ditt konto, men med snabblån kan du i vissa fall få in pengarna på ditt konto redan samma dag som din ansökan blivit beviljad. Detta är inte alltid fallet, men det är inte ovanligt. Det framgår dock hos varje långivare hur deras låneprocess går till.

Mobillån utan BankID

Idag använder de flesta långivare BankID, vilket innebär att du som låntagare behöver ha det installerat för att kunna ansöka om lån hos dem. Om du inte har ett eget BankID, men ändå är i behov av pengar, finns det långivare som erbjuder andra tillvägagångssätt, till exempel via post. Det begränsar dock antalet lån du kan ansöka om, eftersom det inte finns lika många långivare som erbjuder mobillån utan BankID.

Om du är intresserad av mobillån utan BankID kan du vända dig till Sambla, som har flera samarbetspartners som kan ordna det.

mobillån utan bankid

Viktigt att tänka på

Eftersom det är lätt att ansöka om snabblån samtidigt som kraven för att få dem beviljade är mindre stränga än vad de är för många andra lån är det också lätt hänt att folk lånar pengar utan att tänka igenom det hela tillräckligt noggrant innan. Det är därför viktigt att du inte tar några förhastade beslut utan tänker igenom det hela noggrant innan du bestämmer dig för att låna.

Fördelar och nackdelar

Det finns både för- och nackdelar med lån av det här slaget. Vi har gått igenom de flesta redan och sammanfattar dem här för att göra det tydligare:

Fördelar

  • Snabbheten
  • Man kan låna låga belopp
  • Kreditupplysningar görs ofta utan UC
  • Betalningsanmärkningar brukar inte vara ett problem

Nackdelar

  • De tenderar att höga räntor
  • Kan vara korta återbetalningstider
  • Viktigt att planera sin ekonomi ordentligt så att man har råd att betala tillbaka för att inte hamna i en skuldfälla

FAQ

Mobillån är en benämning på snabblån eller sms-lån. Det är en låneform som ofta tas utan säkerhet i form av lägre belopp med korta återbetalningstider.
Många långivare har inga problem med att ge lån till ansökande med betalningsanmärkningar, utan tar hänsyn till andra aspekter av din ekonomiska situation, som till exempel din inkomst.
Det varierar väldigt mellan olika långivare. Jämför med vår lånekalkylator för att hitta ett lån som passar dig.
Alla lån i Sverige föregås av en kreditupplysning och måste göra det. Däremot går det att få mobillån utan kreditupplysningar gjorda av UC – det är till och med vanligt att långivarna använder sig av andra företag, såsom Bisnode.

Jämför alla långivare nu

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden