Nya siffror tyder på att bostadsrättspriser sjunker

29 augusti, 2017

Innerstadshus

En ny rapport från Valeguard visar siffror som tyder på att priserna på bostadsrätter minskade med 0,3 procent i Stockholm, och 0,2 procent i hela landet under April 2017. Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB, förklarar:

”För första gången på mycket länge sjönk priserna på bostadsrätter i hela Sverige. Priserna är nu uppe på en nivå så att en del blir tveksamma psykologiskt, men naturligtvis även ekonomiskt. Detta trots att räntorna är låga och att Sveriges ekonomi är stark med låg arbetslöshet.”

Trots att de nypublicerade siffrorna rapporterar detta ställer sig den svenska mäklarstatistiken tveksam mot en ljus framtid.

 ”Avmattningen vi ser nu skulle kunna vara en början, men det har vi sagt många gånger” säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, till TT.
Enligt Valeguard ökar bostadspriserna fortfarande med 7,8 procent på årstakt. Staffan Tell är talesperson på Hemnet och konstaterar:
”Antalet nya bostadsrätter som kom ut på marknaden under april var 23 procent lägre jämfört med motsvarande period förra året. Skillnaden beror sannolikt på att amorteringskravet som infördes i juni 2016 fick många att vilja sälja sin bostad under förra våren”

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden