Lägsta räntan på privatlån just nu

09 juni, 2016

Sveriges riksbank
Sveriges Riksbank i Stockholm bestämmer indirekt ränteläget för privatlån.

Såsom har blivit tydligt det senaste året kan faktiskt ränta vara negativ. Riksbanken har successivt sänkt sin viktigaste styrränta, reporäntan, och den är nu på -0,50%. Anledningen är att myndigheten har ett inflationsmål att förhålla sig till och att sänka räntan är ett sätt att göra pengar billigare för att uppmuntra inflationsdrivande konsumtion.

Att staten genom riksbanken sänker räntan till minusnivåer är en sak. Privata aktörer kan inte gärna göra samma sak och det betyder att vi aldrig kan få erbjudanden om att få betalt för att låna. Det finns alltid en lägre gräns för exempelvis bolån och privatlån.

3% är smärtgränsen

Vid en snabb överblick vad avser de lägsta möjliga räntorna för privatlån hos de ledande bankerna och kreditbolagen är det enkelt att se att omkring 3% är att betrakta som en smärtgräns för lån utan säkerhet. För lån med säkerhet, såsom exempelvis bolån, kan listpriserna emellertid vara betydligt lägre (faktiskt ned mot 1,50%).

Här på Privatlån.com är det flera långivare som erbjuder privatlån med räntor från 3,25% och det är att betrakta som den mest förmånliga räntan just nu. Med tanke på att riksbanken förmodligen har sänkt klart kan vi också räkna med att detta är botten för räntor för lån utan säkerhet.

Att du inte kan få lägre ränta på privatlån handlar om tre saker, nämligen:

  • Risken med att det inte finns någon säkerhet för lånet
  • Det kostar för långivaren att få in pengar att låna ut
  • Långivaren vill ha avkastning i sin verksamhet.

Låneförmedlare för lägsta ränta

För att öka dina chanser att få lägsta möjliga ränta med dina förutsättningar kan vi rekommendera att du anlitar en låneförmedlare. Det finns idag en handfull sådana och du kan på förstasidan här på sajten se vilka du har att välja mellan. Även om du har en mycket god ekonomi kan du självklart inte räkna med att bli erbjuden en ränta ned emot 3,25%, men chanserna till förmånliga räntesatser ökar förmodligen rejält eftersom låneförmedlarens affärsidé i grunden är att låna långivarna slåss om dig som låntagare.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden