Rikedom i överflöd

20 juni, 2017

Vi har nog alla vid minst ett tillfälle sett eller läst om några av världens rikaste människor. Vare sig det är rika oljeshejker i Dubai eller megakändisar i Hollywood så har vi fascinerats av deras rikedom i överflöd. Lyxbilar, palatsliknande hus och dyra ägodelar. Allt detta kommer givetvis till ett pris, men så länge det finns rikedom i världen så kommer vi fortsätta intressera oss för att få en glimt av deras liv i överdådigt lyx. Här kommer en liten inblick i ett liv som är ytterst få förunnat på två platser i världen, Singapore och självklart även Dubai.

Singapore

Singapore är Sydostasiens minsta land. Det är en önationen som också har högsta levnadsstandarden i Asien, och rankad på 11:e plats i världen. Det är likväl en plats som är väl värd att nämna när det kommer till platser för rikedom.

Singapore är även rankad som 2:a i världen enligt Index of Economic Freedom 2017. Detta är på grund av många faktorer, och har gett nationen en mycket stark och dynamisk ekonomi.

Stabila rättigheter för fastigheter främjar entreprenörskap och produktivitet. Samtidigt har Singapore en stark tradition av noll-tolerans mot korruption i kombination med ett effektivt juridisk ramverk stärker detta tryggheten för företagande i landet. Detta i kombination med det geografiska läget gör Singapore till ett land där rikedom inte är ovanligt.

Många miljardärer har sin utgångspunkt i Singapore, och affärerna blomstrar i landet som har världens mest aktiva hamnsystem.

Bland några av dessa finner vi bland annat Robert och Philip Ng som kontrollerar Far East Organization, Singapores absolut största privata fastighetsutvecklare. Bröderna donerade förra året 15 miljoner dollar till National Gallery Singapore, vilket är en stor summa till och med i rika människors mått mätt.

Dubai

Ingen har nog missat rikedomen som står att finna i en av världens snabbast växande ekonomier, Dubai. Staden är det kommersiella centrumet i Förenade Arabemiraten, och den absolut största staden i emiratet.

Överdåden av lyx i Dubai är omöjlig att missa. Bland de stenrika oljemiljardärerna och de massiva byggprojekten finner du rikedom som är svårslagen. Som en liten fingervisning så finns världens tre högsta hotell i just Dubai, och världens högsta byggnad också. Även Dubai Mall är ett av världens största, likaså Ski Dubai som är en av världens största inomhusskidbackar.

När du spenderar tid i Dubai kommer du även häpna över flera av de olika polisbilarna som rullar runt i staden och upprätthåller ordningen. Bland dessa tjänstefordon kan du se bilar som Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador och Ferraris.

Övergiven Ferrari

Det är heller ingen ovanlig syn att se exotiska djur som tigrar, geparder och lejon som hålls som husdjur hos flera rika människor. Och ibland ser du även dessa i trafiken som passagerare i bilar som ägs av de rika.

Mycket handlar givetvis om status i Dubai, och i stor utsträckning gäller det bilar, båtar och fastigheter. Den saudiske miljardären Turki Bin Abdullah är en av dem som inte skäms över att visa upp sitt liv i lyx. Bland hans mest iögonfallande utsvävningar så har han en samling av fyra förgyllda lyxbilar. Inte nog med det så tar han även med sig dessa bilar runt om i världen när han reser och dessa kan därför ses på olika platser i världen när han reser och använder dem.

Bilarna är en sexhjulig Mercedes G63, en Bentley Flying Spur, Rolls Royce och en Lamborghini Aventador SV. Dessa bilar är tillsammans värda hissnande ungefär 14,3 miljoner kronor…

Guldbilar

Dubai har utöver de lyxiga hotellen och allt annat även bilkyrkogårdar. Det är heller inte helt ovanligt att se övergivna bilar i miljonklassen. Detta beror dock oftast på att ägarna flytt landet inför stundande konkurser. I Dubai råder Sharialagar vilket gör att det är ett lagbrott att inte betala skulder, vilket i sin tur alltså gör att en personlig konkurs kan resultera i ett fängelsestraff om skulderna inte kan betalas. Och Förenade Arabemiraten är kända för att ha väldigt hårda fängelsemiljöer, varför många istället överger sin rikedom och flyr landet hellre än att uppleva den sidan av Dubai.

Framöver ska vi kika vidare på platser för överdådig lyx, då städer som Hollywood och Monaco.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden