Snart dags att köpa miljöbil – Billigt

05 september, 2017

Köp miljöbil billigt

Sverige ska bli världens miljövänligaste land! Så låter det i regeringens lokaler. För de har precis tillfört 5 miljarder kronor i miljösatsningar i budgeten för 2018. Pengarna ska går till bland annat naturskydd, klimatsmarta bilar och bränsle samt framtagandet av ny teknologi. Det ska nu bli billigare att köpa en miljösmart bil som bland annat den senaste Model 3 från Tesla.

Nya pengar i klimatbudgeten

Klimat- och vice statsminister Isabella Lövin och biträdande finansminister Per Bolund gick ut under måndagen med den senaste budgettillslaget för nästkommande år.

”Klimatförändringarna är här och nu”, sade Isabella Lövin.

En hel del av pengarna ska delas upp på följande vis:

  • 1,4 miljarder till omställning i hela landet
  • 1,2 miljarder till ett fossilfritt Sverige
  • 1,1 miljarder till en satsning på renare hav och skydd av skog
  • 300 miljoner till framtagandet av ny teknologi

Enligt ministrarna handlar nya satsningar, som kommer att utökas under 2019 och 2020, vilka ska hjälpa till att omvandla Sverige till världens första fossilfria välfärdsländer.

Ännu billigare elbilar

För att stödja köpandet av miljövänliga bilar erbjuder regeringen en miljöbilspremie upp till 40 000 kr för de miljövänligaste bilarna, d.v.s. bilar med ett koldioxidutsläpp under 50 gram per km. Som en del av regeringens nya miljöinitiativ kommer denna premie höjas till 60 000 kr. En god nyhet för de som planerar att köpa en ny bil.

Under 2017 finns det 700 miljoner kronor avsatta för utbetalning av supermiljöbilspremie, d.v.s. en bil under 50 gram koldioxid per kilometer, enligt Transportstyrelsen. Än så länge har över 8000 stycken premier delats ut med ett totalt värde av drygt 200 miljoner kronor.

Ännu en elfordonspremie förslås menar Per Bolund, som hoppas på att avsätta 350 miljoner kronor till stöd för köp av bland annat elcyklar och elmopeder.

”Detta skulle göra att fler kommer att kunna välja bort bilen i stadsmiljöer och vi tror att detta kan bidra till att hitta nya mönster”.

Förutom att ge bonusar till miljövänliga bilar, har regeringen beslutat om att införa en höjd fordonsskatt för dem som köper bilar med ett högt utsläpp av koldioxid. Den förhöjda fordonskatten kommer att gälla under bilens första tre år och kommer att ligga på 4000 kr och 8000 kr extra för bilar som släpper 150 gram och 200 gram koldioxid per kilometer respektive.

” Nu ökar vi därtill miljöstyrningen ytterligare. Det kommer bli dyrare att köpa en miljödålig bil och billigare att köpa en miljösmart genom att vi stärker både bonus- och malusnivåer jämfört med det tidigare remitterade förslaget.”

Dessa nya budgetbeslut kommer det nu göra det mycket mer attraktivt att köpa en elbil istället för en klimatsmart bil. Skillnaden i pris mellan en miljövänlig bil och en med högt utsläpp kommer att bli över 76 000 i bara bonusar och malusar. För den som vill låna pengar för att köpa en miljöbil kommer 2018 bli ett bra år.

Hitta lån här!

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden