Hur startar man ett företag online utan att det kostar för mycket?

04 november, 2021

Funderar du på att starta ett onlineföretag? Vill du kunna göra det utan att behöva spendera alltför mycket pengar? Läs i så fall vidare, för i denna artikel ska vi nämligen ge dig tips på hur du kan göra för att starta ett företag online utan att det kostar dig mycket pengar.

Webbhotell & hemsida

Välj rätt webbhotell & hemsida

En av de allra viktigaste sakerna för dig som planerar att starta ett företag online och vill kunna göra det utan att det ska kosta mycket pengar är att skaffa dig ett bra webbhotell & hemsida.

Om vi börjar med att fokusera på webbhotell så finns det flera faktorer som det är viktigt att ta hänsyn till när du ska välja ett sådant. En av dessa saker är förstås priset. Självklart vill du kunna få ett så billigt webbhotell som möjligt eftersom det kan hjälpa dig att spara pengar. Ju billigare priset är, desto bättre är det helt enkelt för dig som företagare.

Med detta sagt är priset dock inte det enda som spelar roll. Det är inte heller värt att satsa på ett webbhotell enbart för att det är billigt. Är det billigt men i övrigt dåligt gör du bäst i att betala lite mer så att du får de funktioner som du behöver på ditt webbhotell.

En annan faktor som spelar en viktig roll när du ska välja ett webhotell är hur mycket utrymme det har, alltså hur mycket datamängd som får plats på det. Här gäller det att hitta en passande balans. Ju mer utrymme ett webbhotell rymmer, desto dyrare har det nämligen en tendens att vara. Välj därför ett webbhotell med ett utrymme som räcker för dig, men som inte är större än vad du behöver. Gör du det riskerar du nämligen att slösa onödiga pengar på att betala för ett utrymme du inte behöver.

Med detta sagt finns det många webbhotell med obegränsat utrymme. Finner du ett sådant till ett rimligt pris kan det helt klart vara värt att satsa på, detta ifall du en dag till exempel märker att du helt plötsligt behöver plats för mer utrymme på ditt webbhotell.

En annan sak som det är viktigt att ta hänsyn till är hur många hemsidor som ditt webbhotell rymmer. Detta kan variera mellan allt från en hemsida till ett obegränsat antal. Precis som när det gäller utrymmet finns det dock en tendens att ju fler hemsidor ditt webbhotell rymmer, desto dyrare blir det, även fast det inte alltid är så.

Det kan också spela en roll hur många e-postadresser som det går att koppla till ditt webbhotell. Även när det gäller detta kan det variera mellan allt från en enda e-postadress till ett obegränsat antal sådana. Detsamma gäller antalet domäner som är kopplade till webbhotellet.

Sist men inte minst har vi också trafikmängden. Detta handlar om hur mycket information, eller data, som kan överföras från webhotellet till din hemsidas besökare. Även här kan det variera mellan en obegränsad trafikmängd till en sådan på en viss mängd. Det är upp till dig att avgöra vad som passar dig och din plånbok bäst.

Din hemsida

När det gäller din hemsida finns det också en mängd faktorer som det är viktigt att du har i åtanke. Detta handlar bland annat om dess design. Ju snyggare design och ju proffsigare din hemsida ser ut, desto seriösare intryck kommer den att göra. Det är förstås bra för ditt företag eftersom hemsidan i många fall är den första kontakten många av dina kunder får med det.

Vidare är det viktigt att du skapar en hemsida som är lättnavigerad, detta så att besökarna på ett snabbt och smidigt sätt ska kunna finna den information de är ute efter. Surfar man in på en webbsida som är svårnavigerad är det nämligen lätt att man tröttnar och i stället söker sig till en annan sida. Det kan du alltså minska risken för genom att göra din hemsida så lättnavigerad som möjligt.

Det är också viktigt att din hemsida laddar snabbt. Gör den inte det är nämligen även det något som kan få dina besökare att tröttna och söka sig vidare. Undvik därför till exempel att använda dig av bilder på hemsidan som är för stora, detta eftersom det kan resultera i långa laddningstider.

Det är också viktigt att du skapar en hemsida som fungerar lika bra, om inte bättre, på mobiltelefoner och surfplattor än vad den gör på datorer. Numera är det nämligen vanligare att folk använder sig av mobila enheter när de surfar på nätet än vad det är att de använder sig av datorer.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden