Imponerande tillväxtresa för Advisa

16 februari, 2020

Den populära låneförmedlaren Advisa imponerar med sin tillväxtresa när de rapporterar en ökning av omsättningen med hela 94 procent 2019, till drygt en kvarts miljard kronor. I en artikel av Breakit lyfter majoritetsägaren Kristoffer Lindqvist fram deras fokus på att hjälpa kunder samla befintliga lån som en viktig faktor bakom framgångarna.

Tillväxtresa Advisa

Advisa tripplar intäkterna

På två år har jämförelsesajten Advisa mer än tripplat sina intäkter från 70 miljoner år 2017, till 240 miljoner år 2019. Det rapporterar Breakit om. Tillväxten för fjolåret var imponerande 94 procent och bolaget satsar nu på expansion. Låneförmedlar-jättarna Zmarta och Lendo kan alltså räkna med en allt större konkurrens om lånekunderna framöver.

Styrelseordförande Kristoffer Lindqvist äger idag en majoritet av bolaget men har nyligen tagit in iZettle-investeraren Håkan Roos som näst största ägare, skriver Breakit. Andra tillskott är den nya styrelseledamoten och tidigare globala marknadschefen för H&M, Per Sjödell. Anders Borg Sundgren, tidigare vd för Bisnode, utses även till ny vd för Advisa.

Utöver fokuset på samlingslån lyfter Kristoffer Lindqvist i artikeln fram bolagets skifte från en telefonbaserad modell till en helt digital, samt marknadsföring i form av tv-reklam, som två orsaker bakom den explosionsartade tillväxten.

Privatlån fortsätter öka i Sverige

Enligt SCB:s senaste rapport fortsätter privatlån till konsumtion öka i Sverige, i december 2019 med en tillväxttakt på 8,3 procent. Det motsvarar en total skuld i konsumtionskrediter på 248 miljarder. Statistik från Finansinspektionen, som vi tidigare rapporterat om, visar också att det blir allt vanligare att svenska låntagare använder låneförmedlare.

Statistiken visar också att det blir vanligare att privatlån används för att samla mindre lån och krediter, särskilt när det görs via en låneförmedlare. Låneförmedlaren Advisas fokus på att pressa räntorna på befintliga lån, istället för att öka skuldsättningen, är något som bolagets styrelseordförande menar har bidragit till deras snabba tillväxt, skriver Breakit.

Även om det är möjligt att teckna nya privatlån via Advisa utgörs, enligt Breakit, hela 75 procent av befintliga lån från kunder som vill sänka räntan. Enligt Kristoffer Lindqvist visar det att Advisa är med och driver utvecklingen på lånemarknad åt rätt håll, trots den snabba skuldökningen för konsumtion bland svenskar som statistiken visar på.

Ingen spikrak tillväxtresa

Advisa grundades 2011, men det har inte alltid gått lika bra för bolaget. År 2015 var utsikterna inte särskilt goda och Breakit skrev då om hur företaget varit tvungna att säga upp 40 personer. Dittills hade Advisa arbetat utifrån en modell med fokus på telefonförsäljning, vilket inte visade sig lönsamt. De beslutade då sig för att öka sin digitala närvaro.

Något som visade sig vara ett mycket klokt beslut och som blev vändningen för bolaget. Två år senare hade Advisa en ny hemsida som var mer lik konkurrenternas och kunde börja slåss om toppresultaten i Google. Fyra år med telemarketing visade sig ha ungefär samma effekt som två år av digital närvaro, vilket visar vikten av att synas online.

Grundaren Kristoffer Lindqvist är full av självförtroende när han i Breakits artikel talar om bolagets framtida expansion och vi följer med spänning Advisas fortsatta tillväxtresa. Kommer vi få se en börsnotering av företaget under 2020?

Läs vår recension om Advisa

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden