Avida Finans

Bakgrund

Avida Finans är ett kreditmarknadsbolag som erbjuder lån och krediter för alla tillfällen. De har varit verksamma ända sedan 1983. Hos Avida kan man låna upp till 400 000 kr

Hos Avida Finans finns det olika lånemöjligheter. Dels kan man ansöka om ett kreditlån där man själv bestämmer hur stor del av lånet som man vill ta ut och utnyttja. Dessutom kan man även ansöka om ett lån utan säkerhet där man kan samla alla sina lån och krediter för att sänka sin månadskostnad.

Erbjudande hos Avida Finans

Att ansöka om ett kreditlån hos Avida Finans är mycket enkelt. Man kan låna från 5 000 kr upp till 150 000 kr och löptiden sträcker sig upp till 15 år. Med en kredit hos Avida Finans kan man ansöka om en viss summa, men sedan endast använda det belopp man är i behov av. Ett kreditlån fungerar som ett kreditkort, bara att man slipper hålla reda på själva kortet. Hos Avida Finans betalar man endast ränta på det belopp som man använder. Kreditlånet tas helt utan säkerhet.

Hos Avida Finans kan man som privatperson ansöka om ett kreditlån även om man skulle ha en betalningsanmärkning. Det är den nuvarande ekonomin och återbetalningsförmågan som är viktigast när lånet beviljas.

Räntan på ett kreditlån är individuell och bestäms efter ens ekonomiska förutsättningar. Räntan är mellan 3,90% till 21,95 % beroende på lånebelopp, löptid och om man har en betalningsanmärkning eller ej.

Sitt godkända kreditlån får man utbetalt till ett konto hos Avida Finans. Sedan väljer man själv vilka belopp man vill ta ut till sitt bankkonto. En transaktion till ett bankkonto kommer in nästkommande bankdag.

Ränta hos Avida Finans

Om man istället vill ansöka om ett lån hos Avida Finans så kan man låna mellan 10 000 kr och 400 00 kr och även här är löptiden upp till 15 år. Lånet tas utan säkerhet och kan användas till valfritt ändamål. Alltifrån att renovera huset, åka på en resa eller baka ihop ett flertal mindre lån och krediter. Räntan är individuell och varierar mellan 3,90% och 21,95%.

Villkor för att ansöka om lån

För att ansöka om ett lån hos Avida Finans behöver man uppfylla deras grundkrav vilka är följande:

  • Vara minst 20 år
  • Ha en deklarerad inkomst om minst 150 000 kr
  • Inte ha något skuldkonto hos Kronofogden

Avida Finans följer lagen om att alltid ta en kreditupplysning och använder sig utav UC för detta ändamål. Det är kreditupplysningen från UC man använder som grund för att besluta om ett lån blir beviljat eller inte.

När man ansöker om ett lån hos Avida Finans fyller man enkelt i deras ansökningsformulär på internet och specificerar vilken lånesumma och återbetalningstid man önskar ha. Ett svar på en låneansökan kommer vanligtvis inom 15 minuter efter att ansökan har skickats in och ett svar på en kreditansökan fås inom en timme.

Om man får sin ansökan godkänd så godkänner man avtalet med Avida Finans genom att signera med sitt BankID vilket är både säkert och smidigt.

Kostnadsfritt kreditskydd

Avida Finans erbjuder ett tre månaders kostnadsfritt kreditskydd om man tar ett kreditlån hos dem. Skyddet fungerar som en försäkring om något oförutsett händer och täcker månadsbeloppen för en utnyttjad kredit i upp till tolv månaders tid. En oförutsedd händelse kan till exempel vara arbetslöshet eller sjukskrivning.

Även för lån hos Avida Finans kan man ansöka om ett låneskydd som är kostnadsfritt i tre månader.

Kundservice hos Avida

Avida Finans har en kundservice som är öppen mellan 09:00 – 17:00 där man som potentiell låntagare kan få svar på alla sina frågor och funderingar. Avida Finans kan nås både per telefon och via e-mail.