Avida Finans

Hos Avida har man två olika möjligheter för lån. Dels kan man ansöka om en kontokredit på upp till 150 000 kr och dels kan man ansöka om ett privatlån. Det högsta belopp man kan låna som privatlån är på 400 000 kr.

Avida har funnits på lånemarknaden ända sedan 1983 och finns i såväl Sverige som Norge och Finland. De står under Finansinspektionens tillsyn, precis som sig bör.

Avidas erbjudande

Hos Avida kan man låna mellan 10 000 kr och 400 000 kr i privatlån. Den löptid man kan välja på är mellan 1 och 15 år. Därmed har man gott om tid på sig att återbetala kostnaden.

För Avidas kontokredit kan man låna mellan 10 000 kr och 150 000 kr. Löptiden är mellan 1 och 15 år.

Låna hos Avida

Att skicka in sin ansökan till Avida är en enkel procedur som sker genom deras hemsida.

Man kan ansöka om AvidaKrediten som är en kontokredit. Denna kredit tillåter att man har en eller flera betalningsanmärkningar sedan innan. Kontokrediten hos Avida fungerar precis som ett kreditkort – dock slipper man att bära runt på ett extra kort utan gör istället överföringar till sitt bankkonto från Avida på det belopp man vill utnyttja.

När ansökan kommit in till Avida så gör de en kreditupplysning. Avida tar alltid sin kreditupplysning via UC.

När Avida bestämt vilken räntesats som ska erbjudas och skickat ut ett låneerbjudande måste detta accepteras genom att låntagaren signerar erbjudandet med sitt BankID.

Räntor och avgifter

Den nominella ränta som Avida har på sitt privatlån är på mellan 3,90 % och 19,95 %. Spannet är därmed stort och vilken ränteprocent man får avgörs av ens personliga ekonomi och ens förmåga att återbetala lånet.

Den nominella räntan för en kontokredit är på 4,95% – 21,95%.

Förutom ränta så tillkommer det även en kostnad för uppläggning av lånet och för avier.

Dessa avgifter tillkommer om man lånar en kontokredit:

Uppläggningsavgift på 250 kr, årsavgift på 300 kr och en aviavgift på 10 kr.

Om man istället tar ett privatlån så tillkommer dessa avgifter:

Uppläggningsavgift på 179 kr och en aviavgift på 10 kr.

Observera att räntan ligger på 12-19% om du lånar med betalningsanmärkning och du kan då låna 10 000 – 150 000 kr.

Räkneexempel

Hos Avida kan man ansöka om AvidaLånet på 100 000 k och en återbetalningstid på 5 år. Man kan då få en exempelränta på 5,9 % och en effektiv ränta på 6,38 %. De avgifter som tillkommer utöver räntan är en aviavift om 10 kr per avi och en uppläggningsavgift om 179 kr.

Det totala beloppet som ska återbetalas blir därmed 116 340 kr vilket ger en månatlig kostnad på 2 091 kr

Utbetalning av lån

Avida är generellt snabba på att ge svar och skicka ut et låneerbjudande efter att en ansökan kommit in. Ofta får man svar redan inom 15 minuter och sedan dröjer det en till två bankdagar innan man får tillgång till det lånade beloppet.

Avidas kundtjänst

Avida har en kundtjänst som finns på plats på alla vardagar. Dess medarbetare hjälper alla potentiella låntagare med deras låneansökningar och svarar på frågor. De finns på plats måndag till fredag mellan kl. 09:00 och 17:00.

Sammanfattning

Avida är en bra långivare att vända sig till om man vill låna höga belopp. Då de erbjuder såväl kontokredit som privatlån har de en stor bredd.

Man kan låna ända upp till 400 000 kr och vad man använder pengarna till läggs det ingen vikt vid. Avida har enkla grundkrav att uppfylla och om man ansöker om en kontokredit är det okej att man har en betalningsanmärkning sedan tidigare.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden